Behandling at alkoholmisbrug

Mange mennesker oplever at udvikle et for stort alkoholforbrug gradvist og at det derfor sker umærkeligt. Ikke sjældent bliver et moderat forbrug til overforbrug i perioder med stress eller belastninger, og det kan ende i et regulært misbrug. Det vurderes at ca. en halv million danskere har et overforbrug af alkohol, og enkelte undersøgelser sætter tallet højere.

 

Effektiv behandling af alkoholmisbrug.

Kombinationen af kognitiv-adfærdsterapi og mindfulness har vist sig at være særdeles effektivt i behandlingen af et for højt alkoholforbrug. I behandlingen tages udgangspunkt i den konkrete situation og vi vil i terapien sammen sætte et mål der virker realistisk og ønskværdigt. I fællesskab afdækker vi hvilke begrænsninger, problemer og ressourcer der er til stede, og på den baggrund lægges en plan for hvordan målet bedst kan nåes. Undervejs vil det ofte give mening at gå tilbage i tiden og se hvad der har været med til at skabe de mønstre der har ført til overforbruget, så du også får en større forståelse for dig selv og forståelse af hvilke situationer der navnlig er risikable for dig.

 

Skam og selvkritik

For mange mennesker med et for stort forbrug af alkohol, er der en oplevelse af skam og selvkritik, og af og til ligefrem en følelse af selvforagt. Det vil også oftest give god mening at tale om dem, da det dels er virkelig tungt at have den slags følelser, dels kan de på paradoksal vis være med til at fastholde afhængigheden af alkohol og endelig bygger de på en forkert forståelse af styrkeforholdet mellem alkoholens effekt og sindets styrke. Reelt er der særdeles kraftige kræfter på spil i en hjerne der i en eller anden grad er blevet afhængig af alkohol, hvorfor virkelig mange ellers handlekraftige og robuste mennesker oplever ikke at kunne knække koden og bryde mønsteret på egen hånd.

 

Mange der befinder sig i et alkoholmisbrug, er i bund og grund på uvidenhed om de stærke faktorer man er oppe imod, både udefra og indefra.

Kommende events relateret til Alkoholbehandling

Der er i øjeblikket ingen events relateret til Alkoholbehandling

Seneste blogindlæg om Alkoholbehandling

Der er i øjeblikket ingen indlæg relateret til Alkoholbehandling

Seneste podcasts om Alkoholbehandling

Der er i øjeblikket ingen podcasts relateret til Alkoholbehandling

Relaterede nyheder

november 2020

Bogudgivelse Fra Selvkritik – til self-compassion

Psykolog Nina Werner har udgivet bogen “Fra Selvkritik – til self-compassion”

I bogen gennemgår Nina Werner, hvorfor vi er så hårde ved os selv – og dernæst forklarer hun, hvordan vi kan ændre vores tanker om os selv igennem psykologiske øvelser og guidede meditationer. Nina har indtalt meditationer, som medfølger når du køber bogen. Læs mere her eller køb bogen her…

Vis flere nyheder

Få behandling af alkoholmisbrug i København

Professionelle autoriserede psykologer med kompetence inden for behandling af alkoholmisbrug

Islands Brygge (Kigkurren 8G)

Nina Werner

Cand.psych.aut., specialist og supervisor

Jeg tilbyder psykoterapeutisk behandling til voksne og unge med problemstillinger som præstationsangst, lavt selvværd, stress, angst og depression. Jeg arbejder kognitivt, med inddragelse af compassio.. læs mere

Torsdag
Dagtider
Telefon: 60148951
Mail: nina@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder