Efterfødselsreaktioner

Event med Psykolog Anna-Katherine Højland
Afholdes d.25. marts kl.19-21 på Rømersgade 3, København, Danmark
Pris 250-400 Køb din billet her

Til dette foredrag ser vi på hvad en efterfødselsreaktion er og hvorfor er det så væsentligt, at vide noget om efterfødselsreaktioner. Hvad er symptomerne på efterfødselsreaktioner – og hvorfor opstår det? Hvad er der brug for? – og hvordan kan pårørende bedst hjælpe den nye familie?

Mellem 10-20 procent af nybagte forældre rammes af en efterfødselsreaktion. Vi tænker almindeligvis, at vi nok er godt beskyttede mod stress, angst og depression når vi er gravide og fødende, men det forholder sig lige modsat.

Netop når vi danner familie har vi en forøget risiko for at udvikle mentale helbredsproblemer. Det tales der heldigvis mere og mere om i den offentlige debat, for den viden skal vi bruge til at forebygge at det sker og hjælpe de vordende og nye familier som det sker for.

Det er afgørende vigtigt for moderen, partneren og ikke mindst det lille barns udvikling, at vi er særligt opmærksomme på og værner om vores psykiske helbred, når vi danner familie. I nye familier udvikles forældre-barnrelationen, det følelsesmæssige bånd der er så vigtigt for barnets tilknytning og dermed for dets senere udvikling fysisk og psykisk.

Den forælder der rammes af en efterfødselsreaktion vil opleve vanskelige følelser, tanker og tilmed ændre adfærd. Partner, familie og venner vil også kunne opleve det vanskeligt at møde en pårørende med efterfødselsreaktion. For de tænker: Hvorfor er du nu ikke glad – du har jo fået en sund og rask baby, lige som du ønskede dig det?

Center for Familiedannelse inviterer til en aften med foredrag om efterfødselsreaktioner. Vi ser på hvad en  efterfødselsreaktion er og hvorfor er det så væsentligt, at vide noget om efterfødselsreaktioner? Hvad er symptomerne på efterfødselsreaktioner – og hvorfor opstår det? Hvad er der brug for? – og hvordan kan pårørende bedst hjælpe den nye familie?

Anna-Katherine Højland er leder af Center for Familiedannelse, hvor hun udelukkende arbejder med terapi, supervision og undervisning vedrørende gravide, fødsler, børn og familier. Hun er autoriseret klinisk psykolog, specialist i klinisk psykologi og jordemoder.

Om event

Psykolog Anna-Katherine Højland 25. marts 2021 19-21 Rømersgade 3, København, Danmark 250-400

Har du spørgsmål?

På Facebook finder du foredraget som begivenhed og kan kontakte os derigennem.
Find os på Facebook

Praktisk

Vi serverer ikke drikkevarer og lignende, men du er velkommen til at medbringe din egen lækkeri fra vores forhave, torvehallerne.

Vigtig information

Vi tager covid-19 situationen alvorligt og har derfor kun et begrænset antal billetter. Du køber din billet her på billetto. Hvis foredraget forhindres af dig eller os, grundet sygdom eller restriktioner, får du dine penge refunderet.

Om event

Psykolog Anna-Katherine Højland 25. marts 2021 19-21 Rømersgade 3, København, Danmark 250-400

Anna-Katherine Højland

Cand.psych.aut./specialist & Jordemoder

Kontaktoplysninger:
Tlf. 6118 5511
Mail: annakatherine@psykologerne.dk

Flere events

Der er pt. ikke flere events

Relaterede blogindlæg

Der er ingen relaterede indlæg