Hverdagens helte
Af Psykolog Anita Øland d. 7. oktober 2018
Lad os hylde hverdagens helte
Dette blogindlæg handler om en helt speciel kategori af helte, som ofte går helt ubemærket hen, med mindre vi tænker rigtig godt efter.
Lad os hylde hverdagens helte
Verden er fuld af helte, der fortjener at blive hyldet. Dette blogindlæg handler om en helt speciel kategori af helte, som ofte går helt ubemærket hen, med mindre vi tænker rigtig godt efter.
Som mor til en femårig dreng har det været rigtig svært for mig at undgå at se Lego Ninjago. Han er helt vild med de små Lego figurer, der går igennem en masse strabadser i deres søgen efter at finde deres fulde potentiale, blot for at erfare, at de skal søge ind i dem selv og ikke udad for at finde deres fulde potentiale. Når de først har fået øje for deres evner, udfoldes deres potentiale som smukke sommerfugle.
Jeg tror på, at vi alle har et indre potentiale, der bare venter på at folde sig ud. Nogle gange har vi blot brug for en håndsrækning til at finde potentialet frem
Hvis vi ser tilbage på vores liv, er det ofte tilfældige hændelser eller mødet med bestemte personer, der sætter gang i den dominoeffekt, som udfolder vores potentiale.
I Ninjago er det ninjamesteren Wu, der hjælper de små ninjaer med at finde deres fulde potentiale. Min Mester Wu, hed Karen Panizzon og var forelæser på universitetet i Adelaide i Australien. Hun slog fuldstændig benene væk under mig med sin varme, sit engagement, sin indlevelsesevne og ikke mindst sin respektfulde tilgang til mennesker, der var udfordret fysisk eller mentalt. Efter mit møde med Karen, var jeg overbevist om, at jeg skulle indfri mit potentiale inden for psykologien.
Jeg hører mange af disse historier om skelsættende oplevelser og møder med personer, der får os til at ændre retning. Men hvem er de så, disse hverdagen helte, der kan få os til at stoppe op og ændre retning? Det pudsige er, at de ofte ikke er ”noget specielt” eller helte i den almene forstand. De findes alle vegne omkring os, og ofte ved de slet ikke, hvilken forskel de har gjort i en anden persons liv. Det kan være en skolelærer, en musiklærer, en arbejdskollega, en politiker, en fodboldtræner eller en helt tredje.
Fælles for disse hverdagens helte er, at de igennem deres engagement og drive formår at trænge igennem informationsoverfloden og inspire andre til at udfolde deres fulde potentiale
Vi har alle mulighed for igennem vores engagement at være ledestjerner for andre. Det kræver hverken et specielt talent eller høj status. Det kræver blot, at vi investerer en smule af vores tid i vores medmennesker. Så hvem ved, måske kan du blive en af hverdagens helte eller måske er du det allerede, uden at du ved det?
Lad os hylde hverdagens helte. Del din historie. Hvem er din hverdagens helt, og hvordan blev du inspireret til at ændre retning?
Har du lyst til at læse om hvordan vi arbejder hos psykologerne – kan du læse mere her…
Jeg vil gerne høre hvad du tænker om dette! Skriv gerne en kommentar herunder.
Om forfatteren
Anita Øland
Cand.psych.aut.
Anita Øland er 45 år, gift, mor til tre og del af en moderne familie med dine, mine og vores børn. Anita bor i København, men er opvokset i Vendsyssel i Nordjylland. Anita er uddannet psykolog fra Århus- og Københavns Universitet og har siden 2008 arbejdet som privatpraktiserende psykolog og er i dag indehaver af Psykologerne.
Kontaktoplysninger:
Telefon: 3132 5441
Mail: anita@psykologerne.dk
Flere blogindlæg af forfatteren
30. december 2021
Psykolog Anita Øland
PMS / UFO
12. januar 2021
Psykolog Anita Øland
Når PMS tager trygheden fra mig
30. september 2019
Psykolog Anita Øland
Føj for satan hvor er du kedelig
12. august 2019
Psykolog Anita Øland
Skolestart – en livsovergang med angst, uro og nervøsitet til følge
5. august 2019
Psykolog Anita Øland
2+2 = blå
2. juni 2019
Psykolog Anita Øland
Bliv mental fit og kom i balance
Relateret indhold
Flere blogindlæg om emnet
22. maj 2023
Psykolog Jan Kaa Kristensen
Midtlivskrisen i parforholdet: Gå fra et A til et H-forhold
2. november 2022
Psykolog Lea Gammelgaard Jensen
Utroskab er for mange det ultimative tillidsbrud
1. juni 2021
Psykologerne
Overvejer du, om dit barn skal til psykolog?
21. maj 2021
Psykologerne
Sådan håndterer du, at dit barn har fået en diagnose
27. februar 2021
Psykolog Malene Hollmann
0 kommentarer