fbpx

Kognitiv adfærdsterapi i København

Om Kognitiv adfærdsterapi - erstat destruktive tanker med mere realistiske og hjælpsomme tanker

Hvad er kognitiv adfærdsterapi?

I kognitiv adfærdsterapi arbejder du og psykologen sammen om at identificere de uhensigtsmæssige tanker, som du oplever, og som spænder ben for, at du kan leve det liv, du ønsker. De uhensigtsmæssige tanker påvirker dine følelser og din adfærd, og derfor er målet at erstatte de destruktive tanker med mere realistiske og hjælpsomme tanker.

Psykologen vil sammen med dig udforske de automatiske, negative tanker, som du oplever, og hvordan de hænger sammen med bestemte regler, som du lever efter, og grundantagelser om verden og dig selv. Måske er du overbevist om, at du dybest set ikke er god nok, og derfor har du regler om, at du skal leve op til en række kriterier, for at andre kan lide dig, eller for at du har ret til at være i verden.

Når du går i kognitiv adfærdsterapi, vil du ofte få hjemmeopgaver, hvor du øver dig i at lægge mærke til de destruktive tanker og i at erstatte dem med mere hjælpsomme tanker uden for terapirummet.

Der findes en lang række forskningsundersøgelser, som viser, at kognitiv adfærdsterapi har en positiv effekt i behandlingen af mange forskellige psykiske lidelser.

En bred vifte af terapiformer

Der findes forskellige former for kognitiv adfærdsterapi, og der findes terapiformer som tager udgangspunkt i den kognitive tilgang og supplerer med andre tilgange som neurovidenskab og meditation og mindfulness.

Det gælder fx Acceptance and Commitment Therapy (ACT), hvor der lægges stor vægt på at acceptere følelsesmæssigt ubehag og uhensigtsmæssige tanker frem for at ændre på dem. Og Compassion Focused Therapy (CFT) hvor der er fokus på at hjælpe dig til at få mere selvmedfølelse og egenomsorg, når skam og selvkritik fylder meget i dit liv.

 

Hvem kan have gavn af kognitiv adfærdsterapi?

Både voksne, unge og børn kan have gavn af kognitiv adfærdsterapi til at afhjælpe fx angst, depression, stress, traumer eller kroniske smerter.
I terapi med børn vil samtalen blive tilpasset til barnets alder, sådan at barnet kan få hjælp til at kigge nærmere på de uhensigtsmæssige tanker og finde frem til alternative og mere hjælpsomme tanker.

Hos Psykologerne finder du både psykologer, der er specialiserede i kognitiv adfærdsterapi og udelukkende benytter sig af den metode, og psykologer som inddrager elementer af kognitiv adfærdsterapi og kombinerer den med andre metoder.

 

Kommende events

Relaterede blogindlæg

Der er i øjeblikket ingen indlæg relateret til

Relaterede podcasts

Der er i øjeblikket ingen podcasts relateret til

Relaterede nyheder

Der er i øjeblikket ingen nyheder relateret til

Få hjælp med Kognitiv adfærdsterapi i København

Professionelle autoriserede psykologer!

Vesterbro (Axeltorv 6)

Steffen H. Stormrose

Cand.psych.aut. og instruktør i Meditationsbaseret stressreduktion

Du kan være tryg ved, at min faglige passion er at lytte til dig med respekt og empati, så vi i dialog kan fremsøge dig veje til ro, fodfæste og meningsgivende retning, fra hvor du er. Indre by/online.. læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Dagtider DanskEngelsk
Telefon: 53 83 93 40
Mail: steffen@psykologerne.dk
Indre By (Rømersgade 3)

Ditte-Marie Jakobsen

Cand.psych.

Føler du dig fastlåst? Jeg tager udgangspunkt i det, som fylder for dig og støtter dig i den forandring, som du ønsker. Mit fokus er at skabe et fortroligt rum, hvor du kan være dig selv.

TirsdagOnsdagTorsdagFredag DagtiderAftentider DanskEngelsk
Telefon: 93919816
Mail: ditte-marie@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Helle Ruff

Cand.psych.aut., ph.d.

For dig som oplever tristhed, stress eller ængstelighed og har en fornemmelse af, at det hænger sammen med oplevelser eller vilkår, du har haft tidligere i dit liv.

MandagOnsdagFredag Dagtider Dansk
Telefon: 93832018
Mail: helle@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder