11: Udforsk nærvær i nuet og mærk livet. Om meditation og defusion – Guidet meditation for begyndere.

I dagens afsnit kommer jeg, Cleoh Søndergaard, ind på meditation, defusion, mindfulness og grounding. Du får viden om forskellene på disse begreber og får øvelser og en guidet meditation til at øve din nærværs-praksis derhjemme.

Ooooommmm… Det med meditation kan godt lyde meget fjernt og langhåret. Men det er det faktisk ikke. Du har måske endda prøvet at være i en form for meditativ tilstand uden at vide det.

Hvordan skaber man mere nærvær i hverdagen og hvordan kan man aktivt udvikle evnen til at være ‘i kontakt med nuet’? Dette udforsker Cleoh i dette solo-afsnit, hvor hun fortæller om henholdsvis

  • Grounding
  • Meditation
  • Mindfulness
  • Defusion

For hvad er forskellene egentlig? Og hvordan kan du få dig selv heeelt ned i gear og de forstyrrende tanker placeret der hvor de ikke rammer dig?

Lyt med og øv dig i disse evner!

Bonus:

Du finder ved minut 24:30 dagens gratis guidede meditation. Den kan du altid høre igen og springe introen over, ved at spole til dette minut.

Øvelser:
– Biografen
– Fisken

Guidet meditation:
Øvelse i at observere sindet og at acceptere og give slip på tanker.
Meditationen er en drømmerejse og er meget brugbar, hvis du er ny i at meditere, da der er meget visualisering. Husk: Hav tillid til at det, du vil opleve kommer til dig. Prøv ikke at hænge for meget i detaljer, om du ser det ‘godt nok’, men vær i stedet med det, der er.

Rigtig god fornøjelse!

Som noget nyt opfordrer vi til at du som lytter skriver ind. Vi vil rigtig gerne høre forslag til emner vi skal tage op, eller spørgsmål som dagens psykologer skal tage op i programmet. Du må også rigtig gerne sende en lille hilsen med en sejr – noget du har overkommet eller er taknemmelig over. Vi vil rigtig gerne høre dine personlige beretninger og dele glæden.

Du er velkommen til at skrive det i en mail eller som en lydfil til cleoh@psykologerne.dk

Husk at vi har en instagramside, hvor der løbende kommer billeder af dagens modeller, gæsten og tavlen! Den hedder @indsigt_med_cleoh.

På facebook kan du finde siderne

Psykologerne
og
Indsigt med Cleoh,

der henholdsvis er spækkede med gode artikler og updates om afsnit.

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog
Cleoh Dharma Søndergaard
Psykolog, sexolog og parterapeut

Flere afsnit i serien