13, del 1: Thomas Dybro og lavinen på Mont Blanc – en personlig fortælling nær døden.

Formålet med podcasten er at sprede budskaberne fra mentalisering og Post Traumatiskvækst - PTV. PTV handler om at vi altid kan vokse som mennesker gennem kriser. Vi kan lære noget om os selv, blive bedre til at prioritere og værdsætte.

Thomas Dybro er coach, forfatter og foredragsholder. Thomas er særligt interesseret i mentalisering, som handler om evnen til at sætte sig i andres sted, og at forstå sig selv.

Posttraumatisk vækst

 

Thomas blev ramt af en lavine på Mont Blanc i 2012, hvor 9 andre bjergbestigere omkom. Efterfølgende har han selv oplevet en større værdsættelse af hverdagen og livet. I dette afsnit, og det næste, vil du komme helt tæt på hans personlige historie.

 

Posttraumatisk vækst er en psykologisk blomstring efter et traume. Vi hører ofte om posttraumatisk stress (PTSD), men sjældent om posttraumatisk vækst, hvilket Thomas og Cleoh i dette afsnit sætter spot på. Thomas vil fortælle om det øjeblik, efter lavinen og hans overlevelse, hvor han fik en større spirituel åbenbaring og valgte at føre livet i en anden kurs.

 

Mentalisering

 

I afsnittet vil du også få konkrete værktøjer til, hvordan du kan bruge mentalisering i din hverdag. Mentalisering er evnen til at kunne sætte sig i den andens sted, eller ændre sin perception, så det er muligt at se tingene lidt mere udefra. Hvor empati handler om at kunne mærke andres følelser, handler mentalisering om at kunne sætte sig ind i andres tanker. På denne måde er vi i stand til at se vores egne følelser udefra og handle i overensstemmelse med vores værdier, hensigt eller hvad der er mest fordelagtigt eller omsorgsfuldt.

 

Vi elsker interaktion!

Husk at du altid er velkommen til at skrive til Cleoh med forslag eller spørgsmål på cleoh@psykologerne.dk eller ved at skrive til facebooksiden “Indsigt med Cleoh – samtaler om psykologi”. Hvis du liker denne side, eller Psykologernes facebookside, vil du også få besked, hver gang der er nye afsnit. Husk også at abonnere i Apple Podcasts, hvis det er den du bruger – så dukker næste afsnit nemlig op i feedet på dit bibliotek.

 

Hav en dejlig dag. Mvh Cleoh

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog
Thomas Dybro
Coach, forfatter og foredragsholder.

Relaterede events

Der er i øjeblikket ingen events relateret til Eksistentielle problemstillinger Ledercoaching Selvværd

Flere afsnit i serien