13, del 2: Fra ydre traume til indre rejse, positiv psykologi og mentalisering

Dette er anden del i serien om, hvordan Thomas gik fra et traume i den ydre verden, til at vende snuden mod den indre rejse. Formålet med podcasten er at sprede budskaberne fra mentalisering og Post Traumatiskvækst - PTV. PTV handler om at vi altid kan vokse som mennesker gennem kriser. Vi kan lære noget om os selv, blive bedre til at prioritere og værdsætte.

Dette er del 2. Har du endnu ikke hørt del 1 vil jeg anbefale at gå tilbage og høre den fra starten. I del 2 fortæller Thomas om sin indre ‘jordrystelse’ og rejsen mod coaching og mentalisering.

Øvelser og værktøjer fra del 2:

 

I afsnittet vil du også få konkrete værktøjer til, hvordan du kan bruge mentalisering i din hverdag. Mentalisering er evnen til at kunne sætte sig i den andens sted, eller ændre sin perception, så det er muligt at se tingene lidt mere udefra. Hvor empati handler om at kunne mærke andres følelser, handler mentalisering om at kunne sætte sig ind i andres tanker. På denne måde er vi i stand til at se vores egne følelser udefra og handle i overensstemmelse med vores værdier, hensigt eller hvad der er mest fordelagtigt eller omsorgsfuldt.

 

  • Hvordan kan du bruge mentalisering som et aktivt redskab til følelsesregulering?
  • Før et socialt møde?
  • For at skabe mere empati og overskud?

Dette vil Thomas og Cleoh berøre i dagens øvelse.

 

Vi elsker interaktion!

Husk at du altid er velkommen til at skrive til Cleoh med forslag eller spørgsmål på cleoh@psykologerne.dk eller ved at skrive til facebooksiden “Indsigt med Cleoh – samtaler om psykologi”. Hvis du liker denne side, eller Psykologernes facebookside, vil du også få besked, hver gang der er nye afsnit. Husk også at abonnere i Apple Podcasts, hvis det er den du bruger – så dukker næste afsnit nemlig op i feedet på dit bibliotek.

 

Rigtig god fornøjelse!

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog
Thomas Dybro
Coach, forfatter og foredragsholder

Relaterede events

Der er i øjeblikket ingen events relateret til Eksistentielle problemstillinger Mentalt Helbred Selvværd

Flere afsnit i serien