14, del 2: SPIRITUALITET, hjernen og identiteten som psykolog. – Samtale med Emilie Tang Kirk

Dette er 2. del af samtalen med Emilie Tang Kirk, hvor vi vender hendes interesse for det spirituelle.

I dette afsnit kan du høre Emilie fortælle om hendes egne oplevelser med spirituelle oplevelser og vores samtale om identiteten som psykolog.

Spiritualitet og psykologi

‘Må’ man egentlig godt have en personlig interesse for det spirituelle og samtidig en professionel identitet som (videnskabelig) psykolog?

Svaret bør være lige til, men det er mere komplekst end som så. Som psykolog er vi fra universitetet opflasket i den videnskabelige tradition, som er evidensbaseret og akademisk. Men nogle gange oplever vi som mennesker også fænomener, der rækker udover det målbare og statistiske.

 

Emilie fortæller åbenhjertigt om sine intense, spirituelle oplevelser og Cleoh søger at vise, hvordan man med en oplevelsesorienteret tilgang både kan rumme fortolkninger af oplevelserne som noget spirituelt og neurologisk.

 

Dagens anbefaling:
Emilie har anbefalet videoer med Joe Dispenza.

Emilie har skrevet en superfin artikel om meditation, som du kan finde her

Dagens øvelse er optaget særskilt, så du kan høre den, når du vil. Du finder den i Spotify, på Spreaker og Apple Podcasts ved at søge efter “Indsigt med Cleoh”. Husk at trykke abonner, hvis du ønsker at få de nyeste afsnit i dit feed, så snart de er udgivet.

Rigtig god fornøjelse!

P.s. Spørgsmål til psykologerne, ønsker om emner eller solstrålehistorier, som du ønsker at dele med resten af lytterne er meget velkomne. Bare skriv til Cleoh på cleoh@psykologerne.dk

P.P.S. Du kan se billeder af modeller, psykologerne og holde dig opdateret på facebook og instagram på siderne “Indsigt med Cleoh” og “Psykologerne”.

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Emilie Tang Kirk
Cand.psych. & sprogofficer
Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog

Relaterede events

Der er i øjeblikket ingen events relateret til Mentalt Helbred Selvværd

Flere afsnit i serien