18: Parforhold: Hvordan du kan udtrykke de svære følelser – og blive lyttet til.

Hvordan kan I undgå at lave samtalen udvikle sig til et skænderi? Hvordan kan du udtrykke dine stærke følelser og samtidig sikre dig, at blive lyttet til?

Lyt med her – gerne begge to – når psykolog Cleoh Søndergaard taler om kommunikation, mønstre og følelser i parforholdet.

Kommunikation i parforholdet

I vil med denne podcast kunne få et større perspektiv i forhold til jeres kommunikationsstile – og se det hele lidt oppefra. I vil få rammer og hjælp med på vejen, samt øvelser til en roligere, behageligere og mere empatisk kommunikation.

Dette afsnit kan høres af alle par – også hvis I ikke har mange konflikter, for så er det en mulighed for at træne og vedligeholde det, I sikkert allerede gør rigtigt.

Hvis man er single kan afsnittet også høres, men som en hjælp kan du fra starten forholde dig til, om du har en person i dit liv, som du ikke kommer helt godt overens med, eller hvor det er svært at udtrykke sig ærligt, uden at kommunikationen bliver svær. Det kan være en ven, en chef eller en ekskæreste.

 

Dagens øvelser:

– Stop-ord

– Spejling

– Deling.

 

Give-away

Jeg giver i afsnittet info om månedens give-away. Jeg har nemlig lavet 3 guidede meditationer, som jeg forærer væk til dem, der sender mig en lydfil med et par ord om, hvad du bruger podcasten til + spørgsmål til psykologerne. Meditationerne er om hhv. “medfølelse og selvværd”, “træning af beroligelse af tankerne” og “hjælp til bedre søvn” (værdi: 395,-).

Lydfil:

Din lydfil, hvor du fortæller om, hvad du får ud af podcasten og hvad du bruger den til – hvad podcasten har givet dig- kan optages på din telefon i appen “Optager” hvis du har Iphone. Filen sendes til:

cleoh@psykologerne.dk – og kan sendes via www.weshare.com – hvis den er for stor.

Hvis du har et spørgsmål, som jeg kan tage op med en gæst, må du meget gerne indtale det også.

TAK!

Vi høres ved næste tirsdag om de fem former for vold i parforhold, gaslighting og selvværd.

 

Jeg vil vide mere!

Her kan du læse min blog om Det sunde parforhold: Værktøjer til mere nærvær og intimitet, hvor jeg går mere ind i den sunde kommunikation og giver en øvelse mere med på vejen.

Hvis I har svært ved at udtrykke behov og følelser, frem for bebrejdelser, eller lider af gensidig ‘hensynsbetændelse’, vil jeg anbefale min blog Det utrygge parforhold: Hensynsbetændelse og falsk beskedenhed 

I næste afsnit går jeg i dybden med psykisk vold i parforholdet. Her er det vigtigt at skelne mellem de cykliske mønstre i relationen og almindelige konflikter, og så en konstant psykisk vold og gaslighting. Du kan læse min blog om gaslighting her: Gaslighting; ”Er jeg udsat for psykisk vold?” – Et blogindlæg om manipulation og gaslighting 

 

Vi vil gerne tage skridtet og forbedre parforholdet!

Hvis I ønsker at komme tættere på hinanden og tale om emner, som I normalt ikke berører i hverdagen, er parterapi en unik mulighed. Uanset om I er i krise eller ej. Ønsker I mere ærlighed, plads og ro med hinanden er parterapi et rigtigt godt sted at komme.

I er velkomne hos mig til partjek eller parterapi. Jeg er uddannet psykolog og sexolog og har mange års erfaring med parterapi. Min side med kalender og booking findes her. Ved psykologerne.dk er vi flere parterapeuter. Den samlede oversigt over os og mere info om parterapi findes her.

Er du i tvivl om, om det er det rigtige eller om jeg kan hjælpe jer, er du altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende snak.

Mit tlf nr er 28 68 00 44.

Besvarer jeg ikke opkaldet, må du meget gerne lægge besked på min telefonsvarer. Så vender jeg tilbage indenfor 24 timer.

 

 

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog

Flere afsnit i serien