23 del 2: Narcissisme, psykopati og parforhold – Skal jeg blive eller gå? – Med Cleoh Søndergaard & Malene Hollmann

Cleoh har inviteret sin kollega og veninde Malene Hollmann i terapilokalet - ikke som gæst, men som vært. Det er nemlig Cleohs tur til at udbrede sin viden, til en samtale om, hvad psykopati, sociopati og narcissisme egentlig er.

Dette er del 2 (husk at høre del 1 først). I dagens afsnit får du indblik i diagnostik af personlighedsforstyrrelser og samtidig en dybdegående samtale om usunde parforhold.

Nyheder:

Fra december 2020 vil podcasten skifte navn til ‘Samtaler om Psykologi’. Dette for at gøre udtrykket mere simpelt og direkte. Der er også nyt cover-billede på vej.

– Foredrag ‘Skal jeg blive eller skal jeg gå?’. Læs mere og køb billet her (få billetter tilbage)

– Blog-indlæg om narcissistisk personlighedsstruktur

– Blog-indlæg om narcissisme og parforhold/dating:

– Live-podcast show med Cleoh og På Stribe

Dagens øvelse:
– Kommunikativ grænsesætning i forhold til passiv-agressive kommentarer og gaslighting

– Selvværdstræning gennem skriveterapi:

Dagens nærende aktiviteter – Cleohs egne:
– Søvn
– At se sig selv i en kontekst
– Lysterapi
– Meditation

Dagens anbefaling:
– Jagten på kærlighedssvindleren (især interviewet i sidste afsnit)
– “Dirty John” som podcast, findes også som dramadok på Netflix

Husk at følge os på facebook og instagram, hvor du kan se de kommende gæster, modeller og nyheder. Søg efter ‘Indsigt med Cleoh’ og husk at abonnere på denne podcast – det er en stor hjælp. Tak!

 

Hvis du kunne lide dagens afsnit, må du meget gerne skrive en anmeldelse inde på Apple Podcast-appen. Det er en stor hjælp, da det hjælper os med at blive fremhævet i appen, så flere kan opdage den og lytte med.

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog
Malene Hollmann
Psykolog

Flere afsnit i serien