24: “Hvordan har vi det, skat?” – Det personlige afsnit. Podcast om parforhold

I dette afsnit kommer du helt ind i den personlige verden som Cleoh Søndergaard og sin mand Simon Søndergaard fortæller om deres parforhold. Du vil lære, at alle kan have konflikter og hvordan de håndterer dem. De vil også give deres bud på nogle teknikker de har lært hinanden, for at gøre deres tilknytningsmønstre bevidste og tale åbent om triggere, når de er ramt. For alle par har deres udfordringer - men ikke alle kan genskabe kontakten.

For et godt stykke tid siden blev jeg opfordret af podcast-mentor og forfatter, Charlotte Heje Haase, til at lave et afsnit om mit eget parforhold. Eller rettere sagt, vores parforhold.

At fortælle om sit eget parforhold i en podcast – en vild beslutning!

 

Podcast om parforholdet: Charlotte Heje Haase ville gerne høre et afsnit om, hvordan min mand og jeg bevarer humoren i parforholdet.

Jeg tyggede lidt på den.. Selvafsløring er jo aldrig af vejen, hvis bare det har et formål. Og det synes jeg det har; at give inspiration.. og man skal aldrig være nærig med næstekærlighed.. Og det at blotte sig selv i sin sårbarhed, er den smukkeste styrke…

Jeg tog mod til mig og spurgte min mand.. Det ville han heldigvis gerne.

 

Derudover har jeg inviteret psykolog og parterapeut, Jan Kaa, ind igen for at være vores vært til dette lydbare ‘par-tjek’, hvor vi taler åbent om vores værdier, gamle mønstre og alt det vi har lært igennem vores fælles relation.

 

Podcast om parforholdet: Et selvafslørende kærligheds-projekt

 

Det blev et interessant projekt. Der er hverken manuskript eller særlig meget forberedelse.

Jeg synes afsnittet viser meget godt, at vi også har haft, og stadig har, vores individuelle og fælles udfordringer. At konflikter er normale, men at det handler om at man sammen kan spotte og tale om det fælles mønster, vi hopper i.

Det viser også at tidligere erfaringer og tilknytning farver vores nuværende relationer, på godt og ondt.

I afsnittet omdanner vi den hyggelige, hjemlige og ærlige samtale til konkrete øvelser og perspektiver, som du kan give videre til jer.

Min mand kommer med anbefalinger til mænd og jeg med en bog, der henvender sig til par og terapeuter. Vi deler ud af vores egne ‘ritualer’ til inspiration – og vi ved at de virker, for os, fordi vi selv bruger dem.

 

Rigtig god lytning, i dette afsnit, hvor du kommer ind i de private gemakker i mit eget parforhold!

 

Dagens øvelse:

– Deling

Dagens anbefalinger:

– ‘Den Maskuline Mand’ af David Deida
– ‘No More Mr. Nice Guy’ af Robert A. Glover
– ‘ACT with Love’ af Russ Harris

 

Nærende par-aktiviteter:

– At gøre onsdagen til en lørdag
– At prioritere at tage ud sammen, at tage på eventyr og prøve nye oplevelser
– At gøre noget ud af, at lave de små hverdagsting sammen.

 

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at kontakte Cleoh, enten hvis du har spørgsmål eller har fået mod på at starte i et individuelt forløb eller parforløb. Cleoh tager udgangspunkt i EFT til par ved parterapi.

Du kan også læse hendes blog om det trygge og sunde parforhold her, eller om det hun kalder det utrygge parforhold, med hensynsbetændelse (som hun selv har lidt af) her.

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog
Cleoh Dharma Søndergaard
Autoriseret psykolog, sexolog og parterapeut

Flere afsnit i serien