26, del 1: “Skal jeg blive eller skal jeg gå”-foredrag. Diagnoser versus adfærd.

D 18/11 holdt Cleoh Søndergaard dette foredrag - det er blevet optaget, så du kan høre det som podcast dethjemme!

Del 1 handler om diagnoser og adfærd i parholdet – del 2 om parholdsmønstre, tilknytning og afklaring.

Obs: Dette er del 1 ud af 2. Anden halvdel kommer i næste uge og er markant anerledes, da det handler om tilknytningsteorier, problem-løsning og kommunikation i parforholdet, parforholdsmønstre og grænsesætning.

Dette afsnit bliver en lyn-indføring i kærlighedens psykologi.

I del 1 går jeg ind i den diagnostiske verden. Her fortæller om diagnosekriterierne for narcissistisk personlighedsstruktur, antisocial personlighedsstruktur (psykopati) og emotionel ustabil personlighedsstruktur, borderline typen (borderline). Jeg fortæller om, hvordan narcissistisk adfærd adskiller jeg fra diagnoserne.

Og så kommer jeg ind på personlighedslidelsernes ophav i barndommen på den ene side, og hvordan de giver sig til udtryk i det voksne parforhold, på den anden.

Du vil også blive klogere på gaslighting – og hvordan det kan være, at vi alle kan forføres af en psykopat.

 

Formålet med foredraget er at kunne mærke efter; “Hvad er acceptabel adfærd for mig?”
– Hvordan sætter jeg grænser?
– Hvorfor har jeg egentlig behov for at vide, om min partner er forstyrret/har en lidelse?
– Hvordan kan jeg kende forskel på normale parforholdsproblemer og det giftige parforhold?
– Hvordan ved jeg om jeg er i et giftigt parforhold?
– Og hvordan kommer jeg ud, på en sund måde
– Eller, hvad skal jeg være opmærksom på, hvis jeg vælger at blive.

I næste afsnit går jeg endnu dybere i disse spørgsmål. Her handler det nemlig om problemløsning og grænsesætning i parforholdet!

Husk at lyt med på næste afsnit, hvor det kommer til at gå op i en højere enhed, og bliver endnu mere praksis-orienteret. Måske kan du endda genkende ting i dig selv.

Efterlad meget gerne 5 stjerner eller en lille anmeldelse her i Apple Podcast eller Podcast Addict, hvis du har Android. Det sætter jeg stor pris på!

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

No items found
Cleoh Dharma Søndergaard
Psykolog og parterapeut

Flere afsnit i serien