6: Hormoner, PMS, stærke følelser og parforholdet – Samtale med Anita Øland

Bliv klogere på PMS, uanset om det er for din egen, din partners eller jeres begges skyld. Få indsigt, medfølelse og kommunikation til at komme før frustrationer og misforståelser.

Mød Anita Øland – indehaver af Psykologerne.dk, når hun fortæller om sine personlige erfaringer med PMS og deler visdom fra arbejdet med klienter med PMS

Anita Øland er psykolog og direktør for Psykologerne.dk APS. Derudover er hun ved at blive certificeret parterapeut i Emotionsfokuseret Parterapi (EFT). Jeg har inviteret hende ind til en samtale om følelser, parforhold og PMS, for lige præcis PMS er hun super interesseret i og eksperten indenfor – både privat og professionelt. I mange år har hun nemlig arbejdet med det felt, inden for parforhold, livskriser, følelser og PMS.

For hvordan føles det egentligt?

Hvordan opleves det af omverdenen?

Kan jeg gøre noget?

Eller kan jeg som kæreste til en med PMS gøre noget for hende?

Anita taler om hvordan denne kortvarige tilstand kan gøre omverdenen trist og grå, for den der oplever det, nedsætte selvværdet og bringe en masse tvivl og svære følelser op til overfladen igen – og hvordan det til forveksling kan minde om nogle psykiske lidelser, mens det står på. Anitas mærkesag er, at vi kan tale åbent om det og nedbryde tabuerne – så det kan normaliseret, også i familien, så det ikke er ‘mig der er skør?´ men ´bare hormoner´.

Anita har skrevet en hel stribe artikler om oplevelsen af at have PMS. Dem kan du finde her:

https://psykologerne.dk/emne/pms/

Som noget nyt opfordrer vi til at du som lytter skriver ind. Vi vil rigtig gerne høre forslag til emner vi skal tage op, eller spørgsmål som dagens psykologer skal tage op i programmet. Du må også rigtig gerne sende en lille hilsen med en sejr – noget du har overkommet eller er taknemmelig over. Vi vil rigtig gerne høre dine personlige beretninger og dele glæden.

Du er velkommen til at skrive det i en mail eller som en lydfil til cleoh@psykologerne.dk

Husk at vi har en instagramside, hvor der løbende kommer billeder af dagens modeller, gæsten og tavlen! Den hedder @indsigt_med_cleoh.

På facebook kan du finde siderne

Psykologerne
og
Indsigt med Cleoh,

der henholdsvis er spækkede med gode artikler og updates om afsnit.

Rigtig god lytning til dig og dine nærmeste.

 

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Anita Øland
Cand.psych.aut.
Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog

Relaterede events

Der er i øjeblikket ingen events relateret til PMS

Flere afsnit i serien