Miniafsnit: Åndedrættet

Din krops genvej til akut ro + guidet øvelse

I dagens mini-afsnit fortæller Cleoh om sammenhængen mellem hjernen, kroppen og psyken med udgangspunkt i nervesystemet og det følelsesmæssige arousal-niveau.

Åndedrætsøvelser

 

Cleoh fortæller om de intense svære følelser og hvordan vi kan bruge kroppen til at berolige eksempelvis angst og vrede. Hun fortæller om nervesystemets forbundethed til følelser og det evolutionære kamp-flugt-frys-system

Dette er derfor en indføring i det neuro-affektive system, koblet til kognitiv adfærdsterapi mod angst.

Øvelser:

  • Du vil blive guidet i 5-7-9-teknikken.
  • 4×4 teknikken

 

– Husk at gøre det med jævne mellemrum, for at træne det. og tilpas til din kropssignaler.
– Du kan hoppe direkte til guiden på minut 15:00, hvis du har hørt episoden og vil øve det sammen igen i fremtiden.

 

Rigtig god fornøjelse!

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog

Flere afsnit i serien