fbpx

#1. Det er ok at have lyst til at smide din baby ud af vinduet

PSYGT Af Psykolog Amalie Vatne Brean d. 18. september 2021 

Podcast om forældreskab, bristede forventninger, skam og utilstrækelighed . Lyt med her...

I dette afsnit af PSYGT punkterer psykolog Amalie Vatne Brean myten om den perfekte forældre og stiller spørgsmålstegn ved, om gode forældre er glade forældre.

Det er en udbredt opfattelse, at man som kommende og nybagte forældre skal være beruset af glæde, forventning og overskud.

 

Forældreskab er ikke altid en dans på roser.

 

For mange er virkeligheden nemlig en ganske anden. De bliver ramt af angst, sorg, tristhed og vrede. Det er helt normale følelser – slår Amalie fast i podcasten. Men myten om den perfekte forældre gør, at mange af os føler os forkerte, når vores virkelighed ikke er et glansbillede. Det betyder, at mange kommende og nye forældre er skamfulde og føler, at de fejler som forælder. Samtidig er de offentlige fødeafdelinger reduceret til “fødefabrikker”, der slet ikke er gearet til at favne disse svære følelser.

Medvirkende: psykolog Amalie Vatne Brean

Vært: Christoffer Hørbo

Læs mere om FamiliedannelseDu kan blive holde dig opdateret, ved at abonnere på podcasten PSYGT i din podcast-app og ved at følge Psykologernes facebookgruppe.

 

Lyt til PSYGT her
Anchor Logo (app) Download Vector       Spotify aktuelle fejl og problemer | Downdetector     Apple Podcasts Logo Download Vector      Google Podcasts Logo [ Download - Logo - icon ] png svg      Quieres hacer un podcast o mejorar el tuyo y no sabes cómo?

PODCAST:

PSYGT

Er det PSYGT eller helt normalt?

I podcasten PSYGT har vi byttet om på rollerne. Vi har placeret psykologen på briksen, og bedt "klienten" stille spørgsmålene. Det er der kommet nogle interessante, inspirerende og personlige samtaler ud af.

Medvirkende

Amalie Vatne Brean
Cand.psych.

Relaterede events

Relaterede blogindlæg

Overvejer du, om dit barn skal til psykolog?

1. juni 2021

Psykolog Helle Ruff

Spill-overeffekten og udbrændthed i familielivet

24. januar 2021

Trine Hjorth Bønnerup

Hvordan skal vi være kærester?

10. august 2020

Psykolog Malene Hollmann

Mænd og parterapi

29. april 2020

Psykolog Cleoh Dharma Søndergaard