Psykolog Amalie Vatne Brean

Cand.psych.

Amalie Vatne Brean

Cand.psych.

Telefon: 60156465
Mail: amalie@psykologerne.dk

Hei,

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet, og har fordybet mig i overgangen til forældreskabet. Det betyder, at jeg har en særlig erfaring med familiedannelse og temaer knyttet til fertilitet, abort, graviditet, fødsel og forældreskab. Derudover har jeg erfaring med blandt andet angst, identitetsudfordringer og eksistentielle livskriser, som at gå fra ”ung” til ”voksen”.

Jeg tilbyder også terapi på engelsk og norsk, fx til dig som er norsk studerende her i København.

 

Hvad kan du forvente?

Terapirummet skal være et trygt rum med højt til loftet og plads til dig. I den første samtale vil vi gå på opdagelse sammen, og undersøge hvor du gerne vil bevæge dig hen.  Derefter justerer vi løbende retningen, og snakker om hvorvidt du oplever terapien som meningsfuld, og om jeg er den rigtige terapeut for dig.

Det er mange ting i livet, vi ikke rigtigt kan gøre noget ved. I terapien med mig undersøger vi, om det er noget, der alligevel kan virke lettende. Det kan være små eller store justeringer i forhold til vores egne følelser, krop og tanker, andre mennesker, hverdagssituationer og/eller livsomstændigheder. Måske har du brug for et par afklarende samtaler, og måske skal vi i gang med et længerevarende forløb. 

 

For dig som er på vej ind i forældreskabet eller står midt i det

Det findes næsten ikke noget normalt og unikt som det at blive forælder. Desværre lever vi stadig i et samfund som dyrker myten om at ”den gode forælder er den lykkelige forælder”. I virkeligheden ved vi, at både tvivl, ambivalens, frygt, sorg, tristhed og vrede er en naturlig del af overgangen til forældreskabet. Nogle gange gør det imidlertid bare for ondt, eller det føles for trist, for skræmmende, for angstfuldt eller for uoverkommelig. Det skal vi ikke stå alene med. Heller ikke i et samfund, som forsøger at bilde os ind at vi er stærkest alene. Og som skærer kraftigt ned på den omsorg vi møder på vejen mod forældreskabet. Jeg tror på, at vi er modige når vi rækker ud.

Jeg har erfaring med en række forskellige udfordringer hos kommende eller nybagte forældre:

 • Usikkerhed og tvivl
 • Fertilitetsudfordringer
 • Tab og abort
 • Efterfødselsreaktioner, fødselsdepression
 • Angst og bekymring
 • Relationelle udfordringer
 • Bearbejdning af fødsler som ikke ”slipper taget” (som på papiret ikke behøver at se traumatiske ud)
 • Anspændthed og manglende overskud.
 • Identitetsudfordringer
 • Skræmmende tanker og billeder i hovedet
 • Ensomhed
 • Bekymring for at repetere mønstre fra egen barndom
 • Ubehag ved at være gravid
 • Konflikt mellem egne værdier og samfundets krav og normer

Listen er bare eksempler. Tit er man måske lidt i tvivl om hvad det handler om, eller hvorfor man ønsker hjælp. Det er helt okay. Hvis du oplever et behov for at snakke med nogen om hvordan du har det, er det en god nok grund til at tage kontakt.

Hvad hvis jeg ikke er den fødende?

Hos mig er det ikke én rigtig måde at være forælder eller familie på. Desværre har vi i stadig i dag alt for lidt fokus på far, medmor, medfar og andre som er en del af den nye familie. Dette på trods af alt vi ved om, at tilknytning ikke er kønnet, og  at efterfødselsreaktioner/fødselsdepression/angst er normalt både for den fødende og den ikke-fødende. Hvis du er i tvivl om hvorvidt jeg kan hjælpe dig, er du velkommen til at ringe eller skrive. 

 

Min faglige tilgang

Jeg trækker på forskellige terapiretninger afhængig af hvem du er, og hvad du kommer med. Fælles for den måde jeg arbejder på er, at den er relations- og situationsorienteret, men bygger på et eksistentialistisk grundlag. Det betyder, at jeg er optaget af de rammer vi har for vores liv og de muligheder vi har for forandring. Derudover er jeg nysgerrig på kroppens komplekse reaktionsmønstre, og vores relationelle kontekst. I nogle forløb inddrager vi konkrete øvelser fra fx kognitiv adfærdsterapi og CFT, mens vi i mange forløb vil arbejde mere udforskende.

På baggrund af mit relationelle fokus, er jeg certificeret i Circle of Security (COS), Tuning in to Kids (TIK), MIM og CLASS. Min faglige ramme er blandt andet narrativ terapi, mentaliseringsbaseret terapi og compassionfokuseret terapi. Det vigtigste for mig er, at du føler dig tryg, og oplever at vores relation og terapien er meningsfuld for dig. Derfor vil du også opleve, at jeg spørger ind til vores forløb sammen, for at sikre mig, at vi er på ret vej. 

Fagligt sørger jeg for at holde mig opdateret, jeg er medlem af Dansk Psykolog Forening, deltager jævnligt på kurser og modtager regelmæssig supervision.  

 

For deg som er norsk:

Jeg kommer fra Norge og kan derfor tilby terapi på norsk. Noen ganger gir det bare en ekstra trygghet å kunne snakke norsk uten å tenke over om den andre forstår det hele, og jeg har flere forløp med norske studenter. I tillegg til familiedannelse, har jeg erfaring med temaer som depresjon, ensomhet, angst, eksamensangst, livskriser, eksistensielle utfordringer, overgangen til «voksenlivet» og en følelse av å ha gått seg litt bort i sitt eget liv. Bare ta kontakt hvis du er nysgjerrig på om et forløp hos meg kan være noe for deg, eller du vil høre om studierabatt.

 

 

Indre By (Rømersgade 3)
Lukket for tilgang af nye klienter

Amalie Vatne Brean

Cand.psych.

Er fertilitetsudfordringer, abort, graviditet, angst eller forældreskab noget, du gerne vil arbejde med? Eller måske søger du terapi på norsk? Jeg har fordybet mig i overgangen til forældreskabet Læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag DagtiderAftentider DanskEngelskNorsk

Telefon: 60156465
Mail: amalie@psykologerne.dk

Events med Amalie Vatne Brean

Seneste blogindlæg fra Amalie Vatne Brean

Se flere blogindlæg

Seneste podcasts med Amalie Vatne Brean


Se flere podcasts

Nyheder fra Amalie Vatne Brean

oktober 2021

Kronik i Information – omstillingskrisen i overgangen til forældreskab

Psykolog Amalie Vatne Brean har skrevet en kronik i Information under overskriften “Selv om en nybagt mor i 2021 har slyngevugge, er hun stadig i omstillingskrise“. I kronikken stiller Amalie skarpt på overgangen til forældreskabet og på at overgangen flytter rundt på så mange brikker, i både krop og sind, at der er tale om en omstillingskrise. “Det er fællesskabets opgave at rumme de nye forældres oplevelser og imødekomme deres behov. Ikke at moralisere over for dem” skriver psykolog Amalie Vatne Brean i dette debatindlæg. Læs kronikken her…

Vis flere nyheder

Kontakt Amalie Vatne Brean

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se ledige tider og book her en konsultation hos psykolog Amalie Vatne Brean her og gennemfør booking.

Du kan booke en tid til en psykologsamtale med Amalie Vatne Brean i kalenderen herunder. Klik på den ydelse du ønsker, vælg en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking.

Lukket for tilgang af nye klienter