Psykolog Anna-Katherine Højland
Cand.psych.aut./specialist & Jordemoder

Lukket for tilgang af nye klienter
august 2021
man tirs ons tors fre lør søn
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

Du er meget velkommen

Du bør vide lidt om mit faglige speciale og om mig for bedre at kunne vurdere, om jeg er den rette til at hjælpe – og hjælpe netop dig.

Gå på opdagelse i dit menneskeliv

Menneskelivet er gådefuldt. Til alle tider i livet har vi muligheder for personlig udvikling. Hvis vi tør det. Sådan betragter jeg overordnet mit virke som psykolog.

Alle indeholder vi nemlig både uopdagede og også uudnyttede potentialer og ressourcer. Når vi går på opdagelse i dette landskab og i professionelle hænder, møder vi ofte nye, uanede muligheder for at øge vores trivsel, livsglæde og udvikling.

Vi kan omvendt også i terapi arbejde med at turde bevare trivsel i stilstand og holde fast i roen med livet som det er nu, uden at ville forandre det.

At arbejde med at udvikle en nærværende og levende udgave af os selv, hvor vi kan nyde at være sammen med først og fremmest os selv, nyde vores eget selskab og indre liv, men også nyde kontakt og relationer med andre omkring os er altid mit overordnede fokus i al terapeutisk arbejde.

At arbejde med at vi føler os i bevægelse og føler, at vi møder andre mennesker åbent, nysgerrigt, roligt og fleksibelt.

At arbejde med at finde glæde og nærvær i samvær med andre.

Mulighederne for at arbejde med personlig udvikling ved at gå på opdagelse i eget menneskeliv er unikke og mangfoldige.

I et forløb tilbyder jeg tryghed og nænsomhed når du går på opdagelse.

Psykolog Anna-Katherine Højland

Cand.psych.aut./specialist & Jordemoder
Tlf.: 6118 5511
E-mail: annakatherine@psykologerne.dk
Psykologhus:
Indre By (Rømersgade 3)
BOOK TID
MandagTirsdagTorsdagFredagLørdag
DagtiderAftentiderAkuttider

Events med Anna-Katherine Højland

Ingen kommende events

Seneste blogindlæg fra Anna-Katherine Højland

Seneste podcasts med Anna-Katherine Højland

Der er i øjeblikket ingen relaterede podcasts

Se flere podcasts

Nyheder fra Anna-Katherine Højland

december 2020

Jordemoder og psykolog Anna-Katherine Højland argumenterer for svangreomsorg og fødselshjælp bør styrkes og opdateres på alle måder i artikel i Politiken

Svangreomsorgen er forældet i Danmark. Graviditet, fødsel og barsel er den periode i livet, hvor forældrene har størst risiko for at udvikle psykisk sygdom. Derfor skal mental sundhed prioriteres meget højere i svangreomsorgen og fødselshjælpen, mener ekspert i familiedannelse Anna-Katherine Højland. Læs artikel her…

november 2020

6‐dages kursus i fødselsreaktioner hos mødre og fædre

Psykolog Anna-Katherine Højland afholder kursus i fødselsreaktioner hos mødre og fædre. På kurset får I bla. svar på følgende: hvad er en fødselsreaktion, hvilke andre psykiske udfordringer der grænser op til en fødselsreaktion og hvordan en fødselsreaktion kan behandles? Læs mere…

Dato på undervisning: 21. 22. og 23 januar, 1 marts og 8.-9. april (9-16 alle dagene)
Tilmeldingsfrist: Den 22/11-2020

 

november 2020

1 årig uddannelse inden for Familiedannelse & Perinatalt Mentalt Helbred

Psykolog og Jordemoder Anna-Katherine Højland udbyder i samarbejde med Hvidovre Hospital en 1-årig psykologisk videreuddannelse i
perinatal psykologi og psykiatri for sundhedsprofessionelle.

Læs mere om uddannelsen her… 

Vis flere nyheder

Mental sundhed

Behandling af angst, depression, lavt selvværd, krise, sorg- og traumebehandling er nogle af mine specialer.

Mit mål er altid at øge mental og relationel sundhed og dine ønsker for hjælp vil tillige fortælle, hvordan vi skal arbejde uanset hvad du har af behov.

Du lades ikke alene i et forløb hos mig. Sammen samarbejder vi med fælles blik på det, som du har brug for.

Nogle af mine specialer er:

Familiedannelse

Den tid af livet hvor vi mennesker undergår de største og hastigste forandringer, er den tid af livet hvor vi danner familie.

Her kan professionel rådgivning og terapi gøre underværker for relationer mellem børn, forældre og for den samlede mentale sundhed og udvikling i familier.

Gennem 25 års professionelt virke på familiedannelsesområdet først som jordemoder og nu som psykolog har jeg opbygget unikke kompetencer som jeg kan tilbyde til dig med behov for psykologisk behandling af psykologiske konsekvenser af ufrivillig barnløshed og fertilitetsbehandling samt til dig som har behov for psykologisk behandling af stress, angst og depression i forbindelse med graviditet og forældreskab.

Jeg arbejder også særligt med tilknytning og samspilsbehandling af forældrebarn-relationer før og efter fødsel. Fødselsangst og traumatiske fødselsforløb er ligeledes meget af det jeg arbejder med i klinikken.

Børn, forældre og familiers mentale sundhed

Alle børn, forældre og familier er velkommen som netop I er med alt hvad der rør sig i netop jeres unikke relationer og familie. Mit fokus er at medvirke til at skabe relationel sundhed. Uanset hvilken familieform der er tale om, og uanset om I er samboende eller ej.

Alle familier er velkommen – også familier der ønsker sig, men endnu ikke har børn.

Jeg har alle år som psykolog arbejdet som klinisk psykolog på børne- og familieområdet og jeg har indgående erfaring med børn, forældre og familier i vidt forskellige livssituationer og udsatte positioner og med deraf vidt forskellige behov.

Mit speciale er tillige professionel hjælp i forbindelse med krise, tab, sorg og traumer hos børn, unge og voksne.

Professionel udvikling

Jeg tilbyder supervision for psykologer med henblik på autorisation og specialistgodkendelse og supervision for tværfaglige professionelle der arbejder med familiedannelse og mere bredt på børne- og familieområdet.

Jeg har udviklet flere uddannelser for professionelle og afholder hyppigt mange forskellige kurser landsdækkende

Lidt om mig

I mit professionelle liv har jeg tidligere og flerårigt været ansat som jordemoder på Hvidovre Hospitals fødeafdeling. Jeg har også i 10 år været psykolog på fødeafdelingen. Jeg har arbejdet som faglig leder i den private sektor, som kursusleder på de adoptionsforberedende kurser og som ekstern lektor på Københavns Universitet.

Jeg har gennem mange år været privatpraktiserende klinisk psykolog. Som psykolog, specialist i klinisk psykologi og jordemoder har jeg specialiseret mig indenfor fagområderne tilknytning – og mentaliseringsbaseret terapi, kognitiv terapi, sorg- og kriseterapi og er i færd med yderligere specialisering indenfor traumeområdet.

Jeg er 48 år, gift med Michael. Vi bor i Kongens Lyngby med vores 4 børn. Jeg prioriterer at tilbringe tid med at nyde kunst og musik og jeg stortrives i stort set alle former for udendørsliv.

Kontakt Anna-Katherine Højland

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Anna-Katherine Højland
Rømersgade 3 1. th.
1362 København K
Tlf.: 6118 5511
E-mail: annakatherine@psykologerne.dk

Se ledige tider og book her en konsultation hos Anna-Katherine Højland

Du kan booke en tid til en psykologsamtale med Anna-Katherine Højland i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!

august 2021
man tirs ons tors fre lør søn
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345