Psykolog Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog

Autoriseret psykolog + parterapeut og sexolog

Covid-19 update, 11. maj 2021 til nuværende klienter: Tilbyder fra d. 25/5 igen fysiske møder i klinikken, da jeg her er fuldt vaccineret. Jeg har lukket for tilgang af nye klientforløb.

 

Hurtig introduktion:

 

Som psykolog og sexolog tilbyder jeg både individuel psykoterapi, parterapi og supervision til professionelle. Derudover har jeg også skabt podcasten ’INDSIGT med Cleoh – Samtaler om psykologi’, hvor jeg udbreder viden og øvelser til selvudvikling og psykisk sundhed, i samarbejde med en række dygtige psykologer. Lige for tiden er jeg under uddannelse til specialist i psykoterapi med ACT (Acceptance and Commitment Therapy) som hovedretning.

Jeg er særligt erfaren og interesseret i emner inden for parforhold og relationer, selvværd, angst, sexologi, traumer og kommunikation.

Derudover arbejder jeg også med stress, depression, mindfulness, PTSD, ADHD og tankeforstyrrelser/OCD.

Jeg adskiller sig fra mange psykologer ved både at have viden om sexologi og spiritualitet på den ene side, og samtidig en medicinsk viden om psykiatri, psykofarmaka og diagnostik. Derfor vil du møde en psykolog og sexolog, der ejer gedigen viden og møder dig med åbenhed.

 

 

Min tilgang

 

Mit mål er, at du med indsigt og øvelse kan blive din egen terapeut. Jeg tager udgangspunkt i det hele menneske, og indretter terapi og metode efter dine behov og mål. Jeg tager udgangspunkt i, hvor du er i dit liv og hvordan du kan opnå den forandring, som du længes efter.

Terapi hos mig bygger på de nyeste psykoterapeutiske teknikker, kombineret med evidensbaseret forskning og åbenhed. Jeg er eklektiker, det vil sige at jeg er trænet i flere metoder. Metode for terapien kan variere fra gang til gang, men kan også være fastsat, afhængigt af hvad du har behov for. Vi arbejder mod fælles mål, så det er realistisk og giver mening og indsigt. Se afsnittet om metoder nedenfor.

Det enkelte forløb indrettes individuelt efter hvem du er, dine styrker, problemstillinger og din situation. Her får du terapi der kan udvide din horisont, så du kan få øje på alle de blinde vinkler i dit liv og din hverdag. Du vil altid blive mødt i en rar og afslappet atmosfære, så du kan føle dig tilpas og tryg.

Jeg arbejder meget med hjemmearbejde eller fokuspunkter mellem sessionerne. Du vil derfor kunne forvente at modtage konkrete værktøjer, som du skal bruge derhjemme. På den måde foregår terapien ikke kun i sessionen, men integreres i hverdagen. Mit mål er nemlig, at du bliver din egen personlige terapeut, med de ingredienser i ’værktøjskassen’ du har brug for.

 

 

Jeg har især beskæftiget mig med:

 

Parterapi: Kommunikationsmønstre, intimitet, sex og parforholdskriser. At løsne op for gamle mønstre og roller, udvikle mere autencitet og tydelighed på kærlig vis og skabe mere commitment, nærhed, kærlige følelser.

 

Seksuelle og relationelle temaer: Psykoseksuelle dysfunktioner som smerter, og rejsningsbesvær, manglende eller ulige lyst, og åbne parforhold. Læs endvidere mere nedenfor, under Sexologi.

 

Angst: Socialangst, generaliseret angst, panikangst og præstationsangst
. Tankemylder og grubleri. Selvregulering, krop og følelser. Selvkritiske tanker.

 

Depression: Let- og middelsvær, efterfødselsreaktioner, tomhedsfølelse. Her arbejder vi typisk kognitivt og med ACT + compassionfokuseret. Du vil også få rådgivning omkring strukturering af dagligdagen, hvis det er noget du kæmper med.

Stress: Arbejdsrelateret stress, familieliv, eksistentielle livskriser og fyring. Fokus på psykologisk fleksibilitet, selvomsorg, gode vaner og mindfulness/meditation.

 

Lavt selvværd: Hjælp til at opbygge indre selvværd og ydre selvtillid gennem forståelse af tankemønstre og strategier til mere selvomsorg. Her bruger jeg især ACT som metode, der tager udgangspunkt i perspektivtræning, metaforer og øvelser. Vi vil også arbejde med den indre selvkritiker, hvis det er relevant for dig.

 

Personlighedspsykologi: Selvudviklende individuel psykoterapi til forståelse af dig selv og dine mønstre, som du ofte bærer med fra barndom og parforhold. Triggere, emotionsregulering, autencitet og grænser.

 

Traumeterapi: Samtalebaseret traumeterapi med fokus på krop og det neuroaffektive system. Kom godt videre efter krise og traume.

 

Omsorgssvigt og tilknytning: Senfølger af traumer, relationer i dag, tilknytning og konflikthåndtering i det voksne parforhold. Bliv klogere på og få ejerskab over dine mønstre, så du på nænsom vis kan være stærk og dig, præcis som du er. Individuel psykoterapi under eller efter psykisk vold.

 

Livskriser: Skilsmisse, fyring, eksistentielle livskriser. Her vil du få bearbejdet traumet og samtidig blive hjulpet videre mod eksistentiel mening, værdier og fremtid.

 

Metoder: 

Jeg er eklektiker – det betyder at jeg har megen erfaring med, hvordan man skaber unikke og kreative forløb for private med en integrativ tilgang!

Jeg er psykolog sexolog og metodespecifikt har jeg en stor forkærlighed for ACT (Acceptance and Commitment Therapy), som er tredje bølge kognitiv terapi og blandt andet indeholder en mindfulness-baseret praksis, har en metakognitiv tilgang og hvor self-compassion er en vigtig del.

Her vil du, udover at få behandlet den specifikke problematik, åbne en større evne til at se og rumme tanker og følelser, som en del af dig: Med mildhed og forståelse, hvilket styrker dit sande jeg, din robusthed og fleksibilitet samt selvværd. Jeg er i skrivende stund i gang med den 2-årige specialistgodkendte uddannelse i ACT for psykologer. I ACT får du praktiske øvelser, kropslige interventioner og interventioner med metaforer.

 

Som eklektiker, der skaber skræddersyede og kreative forløb, bruger jeg elementer fra eksistentialistisk psykoterapi, inspireret af Irvin Yalom; kognitiv adfærdsterapi, med fokus på, hvordan man bruger kognitive skemaer naturligt i terapien; psykodynamisk terapi ift. traumer og relationelle processer og dialektisk adfærdsterapi, især med fokus på praktiske adfærdsstrategier i forhold til emotionelle tilstande.

 

Når jeg tilbyder parterapi, er det især med udgangspunkt i emotionsfokuseret terapi (EFT) til par. Her vil vi sammen gå åbent ind i jeres relationelle processer og løsne op for de mønstre, der spærrer vejen for jer, mod mere intimitet og kontakt.

 

Jeg tilbyder desuden supervisionsforløb til psykologer (mod autorisation) og andre faggrupper. 

 

Rammen for supervision kan, afhængigt af dit behov i den enkelte session være enten:

 • Metodespecifik supervision
 • Sags-supervision, hvor vi går i dybden med interventioner og din egen proces.
 • Personlig stil og terapeutisk identitet, samt egne processer
 • Egenterapi

Psykolog Cleoh Dharma Søndergaard

Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog
Tlf.: 28 68 00 44
E-mail: cleoh@psykologerne.dk
Psykologhus:
Vesterbro (Axeltorv 6)
BOOK TID
MandagTirsdagOnsdagFredag
Dagtider

Events med Cleoh Dharma Søndergaard

Ingen kommende events

Nyheder fra Cleoh Dharma Søndergaard

november 2020

Premieren på ‘Foredragsaftener hos Psykologerne’ var en stor succes

Cleoh Søndergaard holdt foredrag om personlighedsforstyrrelser og det toksiske forhold

Om hvordan man sætter grænser, plejer sit selvværd og tager beslutningen: ‘Skal jeg blive eller skal jeg gå?’.

Kursisterne fik indsigt i en række betydningsfulde teorier og forskning, som er overførbart til praksis, når man står overfor en så svær beslutning. De blev klogere på tilknytning, emotioner, diagnosticering, grænsesætning og – at tanker om en partners mulige diagnose er ligegyldig, hvis adfærden er uacceptabel. Alle var meget begejstrede og ser frem til de næste foredrag i rækken.

Næste foredrag er til januar, hvor Jan Kaa holder foredrag om parforholdskrise. Du kan se den samlede oversigt og købe billet her 

 

 

marts 2020

Kursus hos Syddansk Universitet – sexologisk psykolog

Psykolog Cleoh Dharma Søndergaard har d 19/2 været på besøg hos Syddansk Universitet, Odense. Her holdt hun kursus for psykologistuderende og Psykologforeningens Studentersektion om arbejdet som ‘sexologisk psykolog’. Kurset handlede om, hvordan man som psykolog arbejder med sexologi og parterapi. Overskrifterne var blandt andet:

– Seksuelle dysfunktioner i det europæiske diagnosesystem
– Sexologisk perspektiv på livsstil og samtalen om sex.
– Subkulturer og miljøer
– Selvudvikling og selvaccept
– Kærlighedens psykologi: En række teorier til parterapien
– Parterapi og dynamikker

Vis flere nyheder

Sexologi

Jeg er uddannet sexolog, ved siden af min psykologuddannelse. Dette er en garanti til dig om, at jeg ved en hel masse om sex, samliv, orgasmer, lyst og følelser. Det er også min forsikring til dig om, at du altid vil blive mødt åbent og fordomsfrit.

Hvis du har brug for at tale om seksuelle emner, hvilket er en stor og naturlig del af livet, behøver du derfor ikke gruble over, om det er ok eller holde ting eller oplevelser tilbage, som har betydning for dig.

Specialer inden for sexologi:

Jeg har arbejdet meget med især præstationsangst og rejsningsbesvær, nedsat sexlyst, sexafhængighed og vaginisme. Derudover har jeg en særlig forkærlighed for behandling af HOCD (obsessiv compulsiv lidelse med tankemylder og bekymringer om seksualitet, herunder er angst for om man er homoseksuel og angst for om man pædofil de mest almindelige).

Jeg har haft mange klienter gennem tiden med seksuelle interesser uden for det normative. Det kan eksempelvis være BDSM-relationer, åbne forhold, swingermiljøet, tantra og polyamori. Jeg skriver det her, for at vise, at jeg har en åbenhed og viden, som rækker ud over det gængse.

Emner i sexologisk terapi:

 • Lyst og nydelse
 • Rejsningsbesvær og præstationsangst
 • Bearbejdning af traumer og skam
 • Parforhold
 • Kærlig kommunikation & konflikthåndtering
 • Jalousi, tillid, utroskab
 • Tantra & nærvær
 • Seksuelle minoriteter, BDSM
 • LGBTQ+ og kønsidentitet
 • Seksualitet efter fødsel
 • Ungdom og identitet
 • Seksuelle minoriteter & alternative lyster

Tværfaglighed og holisme

 

Jeg har megen viden om tantra og mindfulness og kan også hjælpe i forhold til selvaccept, traumeprocesser og mere nærvær i samlivet. Tantra handler primært om at være i det der er, med fuld og kærlig accept og samtidig bevidsthed om gamle mønstre. Det handler sekundært om seksuelle teknikker.

Jeg finder det især gavnligt når det omhandler parforhold og bevarelse af polaritet i forholdet. Det er det mange er udfordret med, når den maskuline og feminine energi er blevet skæv og en mulig psykologisk kastration er på vej eller sket.

Ved traumer og/eller smerter i underlivet kan jeg varmt anbefale et tværfagligt forløb. Her kan jeg hjælpe dig med at finde en dygtig og troværdig kropsterapeut. Kroppen holder nemlig ofte på traumerne og ved at arbejde gennem kroppen også, kan nye indsigter komme frem i lyset og gamle traumer blive udrenset.

Parterapi

 

En psykolog kan hjælpe med at bearbejde oplevelser, få øje for ens handlemønstre, tale om smertelige emner og skabe afklaring, forståelse og læring. Psykologen har dybdegående viden om menneskets adfærd, følelser og tanker – jeg kan derfor hjælpe dig/jer som par, til en dybere forståelse for jeres forhold og samliv i parterapi.

Indenfor parterapi er jeg uddannet og trænet inden for eksistentiel psykoterapi, ikke-voldelig kommunikation og bruger også greb fra ACT og emotionsfokuseret parterapi.

Jeg vil hjælpe jer til bedre at kunne lytte til hinanden og udvikle et metalliserende sprog. I vil blive bevidst om jeres mønstre, triggere og kommunikation, både i sprog, fortolkninger og kropssprog. Dette for at vi i terapien og derhjemme kan skabe et rum, hvor I begge kan være jer selv, uden at dette leder til konflikter.

I vil huske, hvad der bragte jer sammen. I vil sammen kunne spotte jeres fælles problemer, Og I vil sammen kunne skabe løsninger og kompromiser – af respekt for jeres relation og kærligheden til hinanden.

Sexologisk Parterapi

 

Som sexolog og parterapeut finder jeg kombinationen utroligt givende, idet seksuelle emner ofte hænger tæt sammen med kærlighed og parforhold. En sexolog, der samtidig er psykolog, er en rigtig stærk samarbejdspartner.

I forhold til min rolle som sexolog, kan jeg løbende give jer øvelser med hjem. Det kan være nærværsøvelser, aftaler, terapeutiske og tantriske øvelser. Det kan også være strukturering af

Jeg tilbyder

 • Individuel psykoterapi
 • Parterapi
 • Mindfulness og ACT-forløb
 • Supervision af præautoriserede psykologer
 • Workshop og kurser
 • Podcast til selvhjælp

Metoder

 • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
 • Kognitiv Terapi
 • Kognitiv Adfærdsterapi mod Angst (KAT)
 • Ruminationsfokuseret metakognitiv terapi (tankemylder)
 • Emotionsfokuseret Terapi (tilknytning, grænser, følelser)
 • Dialektisk Adfærdsterapi (DAT, til emotionsregulering)
 • Parterapi (anerkendelse, kommunikation, medfølelse, spejling)
 • Sexologisk psykoterapi

Min erfaring:

Siden 2013 har jeg sideløbende med studie og ansættelser haft privat praksis. Først i Aarhus og nu København. Jeg er nu privatpraktiserende psykolog på fuldtid, men har haft det som en vigtig værdi at samle så meget viden og erfaring som muligt. Derfor afspejler mine ansættelser også viden indenfor psykiatri, psykiatrisk udredning, børn og unge samt familierådgivning og parterapi.

Psykiatri: Herunder OPUS, tværfagligt ambulant team for unge med skizotypi og skizofreni.

Børn: Herunder udredning af autismespektrumlidelser og ADHD i børne- og ungdomspsykiatrien.

Familie: Familierådgivning og parterapi, efterfødselsreaktioner og kriser ved Familierådgivningen.

Overordnet er jeg vant til at arbejde tværfagligt med kommune, region og egen læge, hvis det er relevant for dig og med dit samtykke. Jeg er vant til at give rådgivning i forhold til viderehenvisning og udredning og skriver gerne udtalelser til egen læge, hvis det er en hjælp.

Jeg har også en stor diagnostisk viden, hvilket gør at jeg kan give dig mere indsigt i forhold til tendenser og symptomer, hvis det er indsigt du ønsker at modtage. Det skal i den forbindelse siges, at det kun er noget jeg gør, hvis du i forvejen har bedt om det. Jeg laver ikke en assessment eller et diagnostisk interview af dig, hvis du ikke har ønsket det og vi ikke har aftalt på forhånd, at det er det vi gør.

Min uddannelse:

Jeg er uddannet ved Aarhus Universitet som psykolog i 2015 og sideløbende har jeg taget en to-årig uddannelse som sexolog ved Sexologiskolen, årgang 2013.
I mit speciale skrev jeg om psykodynamisk psykoterapi, metode og effekt hos personer med nedsatte metakognitive evner (det at kunne reflektere over tanker). Ved min bacheloropgave skrev jeg om jalousi; hvordan jalousi kan forstås forskelligt, og hvordan det hænger sammen med kærlighed, forelskelse, angst og bekymringer. Mit afgangsprojekt ved sexologiskolen omhandlede erektil dysfunktion og fokuserede på den integrative psykoterapeutiske behandlingsmetode, hvor man arbejder med alle de faktorer, der går forud for at lyst og rejsning falder samtidig med at stress og præstationsangst ofte kommer krybende.

Jeg er siden mine uddannelser blevet autoriseret. Dette er din garanti for, at jeg har meget erfaring med psykoterapi, undervisning og udredning, samt at jeg løbende har fået supervision og egenterapi. Derudover modtager jeg stadig løbende supervision og egenterapi, for at give dig den bedst mulige terapi og for at jeg selv, som menneske, er i balance og lever sundt.

Jeg tager løbende kurser i forbindelse med min specialistuddannelse. Det er en specialisering, der kan sammenlignes med lægernes specialuddannelser. Det tager typisk fire år, efter autorisationen. Jeg har her taget kurser i lovgivning og etik, tværgående moduler og psykoterapi, anden retning. Jeg skal nu i gang med min to-årige videreuddannelse i psykoterapi og her har jeg valgt ACT som min primære retning. Derudover tager jeg kursus i emotionsfokuseret parterapi.

Podcast og hjælp til selvhjælp

 

I min fritid producerer og udgiver jeg podcasten ”INDSIGT med Cleoh – Samtaler om Psykologi

Her kan du både få mere viden om psykologi og samtidig få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling.

Jeg fik idéen fordi at jeg i lang tid træner øvelser og teknikker med mine klienter. Disse øvelser går ofte igen – fordi de virker. Så hvorfor ikke skabe et produkt og noget materiale, som klienterne kan bruge derhjemme: Et lille bibliotek, som jeg kan henvise til. Eksempelvis er det rart at kunne genhøre og få repeteret åndedrætsteknikkerne mod angst, hvis det brænder på. Andre gange hører jeg, at det er rart at få sat endnu flere ord på. Ofte husker vi ikke alt der bliver sagt i terapien, især hvis kroppen er i høj arousal. Her er det rart at kunne høre det igen, på en fordybet måde, derhjemme.

I podcasten inviterer jeg forskellige kolleger i studiet (terapilokalet) til uformelle samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro.

”INDSIGT med Cleoh – Samtaler om Psykologi” kan derfor fungere som din psykolog i lommen og er ekstrem brugbar sammen med de hjemmeøvelser jeg giver dig.

Du kan høre den her på hjemmesiden samt Apple Podcast og Spotify ved at søge efter ’Indsigt med Cleoh’.

Klientudtalelser

Læs udtalelser fra mine tidligere klienter og forløb.

Jeg har gået hos Cleoh i knapt et år. Her var hun med til at spotte ADHD og vende mine nederlag og dårligt selvværd til selvomsorg og styrke.

Jeg har altid haft eksamensangst, men efter at have været hos Cleoh, har jeg fået evnen til at putte min angst for eksamen i lommen og vendt det til en spændthed. Min sidste eksamen:
Eksamen går igang, nervøsiteten stiger men jeg holder fast ved at jeg ved hvad jeg skal og vigtigst af alt at jeg tror på det jeg gør i mit oplæg. Jeg har en følelse af at mit fokus er rette sted og har en fornemmelse af at jeg formår at reflektere over deres spørgsmål.
Til vurderingen… Jeg neglede eksamen!

Jeg har for første gang i mit liv haft en oplevelse af at kunne rumme mine følelser og derfor have min første rigtige succesoplevelse i en eksamen.
Og det bedste var at den følelse havde jeg allerede inden vi fik karakter og feedback.

Og jeg havde endda glemt min ADHD-medicin hjemme hvilket lige nåede at skabe lidt panik. Men jeg fik husket mig selv på at jeg jo altid har gået til eksamen uden medicin så derfor kunne jeg godt klare den især fordi jeg jo nu havde nogle redskaber jeg kunne anvende.

Tak for at hjælpe mig på vej med at forstå mig selv og acceptere mig selv for den jeg er!

Tak for dig og din hjælp!

Ida, 31 år, tidligere klienter.

Se ledige tider og book her en konsultation hos Psykolog Cleoh Dharma Søndergaard her

Du kan booke en tid til en psykologsamtale med Psykolog Cleoh Dharma Søndergaard i bookingformularen herunder. Klik på den ydelse du ønsker, vælg en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking.

 

Kontakt Psykolog Cleoh Dharma Søndergaard

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Publikationer

Se bloggen her på psykologerne.dk, hvor du kan læse om Præstationsangst, ærlighed i parforholdet, gaslighting, imposter syndrom og en række artikler om stress.

 

Podcast: INDSIGT med Cleoh – Samtaler om Psykologi 
Apple Podcast, Spotify og Psykologerne.dk fra maj 2020 til nu.

 

Sådan forebygger du vinterdepression – Alt for damerne, trykt udgave, oktober 2016.

Det er blevet helt normalt at dele nøgenbilleder af sig selv – Information, 8. april 2016

Psykolog: Jo mere vi taler om fetich, jo bedre forstår vi dem – DR Nyheder, 3. februar 2016

Sådan får du mere og bedre sex i år – Sexologen giver dig seks gode råd – Ekstrabladet, 13. januar 2016

Terapi og selvudvikling – Gomentor 4. januar 2016

Parforholdskriser og om at mærke sig selv – Gomentor 1. januar 2016

Kurser og workshops af Cleoh:

Nov. 2020: ‘Skal jeg blive eller skal jeg gå?’ – Et foredrag om det toksiske parforhold, grænsesætning, selvværd og diagnoser.

Feb. 2019: Sexologisk psykologi i det terapeutiske arbejde som psykolog (Syddansk Universitet, Odense).

Nov. 2018 Stresshåndtering, projektstyring og de gode vaner + mindfullness (RUC)

Okt. 2018 Forebyggelse og selvhjælp ved stress og livskriser (Sexologiskolen)

Dec. 2016 Identitetsdannelse og digitalisering. SoMe – Speak Media og IBM

Juli 2016 Psykoterapi og parterapi i praksis: Dansk Psykologforenings Studentersektion, Københavns Universitet. Praktisk indførelse i den terapeutiske alliance, kontrakt, psykodynamisk terapi, narrativ terapi og parterapi.

April 2016 Kærlighedens psykologi og psykoterapi i praksis: Psykologisk Sommerlejr.

Okt 2015 Gæsteforelæser ved Aalborg Universitet: Forelæsning om sexologi og psykologi samt behandling af psykoseksuelle dysfunktioner.

Sep 2015 Tantra-Boost. Psykoedukation og guidning af åndedrætsøvelser, selvværdsøvelser og meditation.