Psykolog June Overhau Andersen
Cand.psych.

juni 2021
man tirs ons tors fre lør søn
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234

Det vigtigste element i terapien er en god kemi imellem dig som klient og mig som psykolog. Derfor er det vigtigt for mig at skabe et trygt og ligeværdigt rum, hvor du føler dig mødt.

De fleste der søger psykolog står i en livssituation, der er svær at håndtere. Derfor vil vi i terapien arbejde på, hvordan du bedst muligt kan håndtere de omstændigheder du står i.

Vores første samtale vil primært blive brugt på at kortlægge din situation, dine relationer, følelser, adfærd og tanker. I terapien vil vi blandt andet arbejde ud fra dine værdier, ressourcer og udfordringer.

Som psykolog arbejder jeg eklektisk, hvilket betyder at jeg vælger terapeutisk metode og teknik ud fra din unikke problemstilling og dine behov. De terapeutiske tilgange jeg primært trækker på er narrativ terapi, systemisk terapi, kognitiv terapi og ACT. På denne måde kan jeg tilbyde en terapi der er skræddersyet til dig og din situation som helhed.

Jeg tilbyder samtaler tirsdage og torsdage kl.17.00-22.00 på Axeltorv 6, København V + online

 

Jeg arbejder især med:

 

 • Sorg (se herunder)
 • Pårørende til alvorligt syge (se herunder)
 • Pårørende til alvorligt syge (se herunder)
 • Hjernerystelse/Postcommotionelt syndrom
 • Fertilitetsbehandling
 • Familierådgivning
 • Eksistentielt problem
 • Selvværd
 • Stress
 • Dårligt psykisk arbejdsmiljø/sygemelding

 

Sorg

Et liv med kærlighed vil også være et liv med sorg. På den måde vil sorg altid være en del af livet, da vi før eller senere vil miste mennesker vi holder af.

Selvom at sorg er en del af menneskets liv, så kan sorg føles umenneskeligt smertefuldt. Derudover kan omstændigheder som relation, alder, sygdom og ulykke have stor indflydelse på oplevelsen af sorgen.

Sorg er desværre ikke noget der kan behandles væk. Sorgen vil følge dig i livet, og derfor er det så vigtigt at lære at bære sorgens smerte, så det bliver muligt at leve, på trods af at det gør ondt.

I terapien vil vi skabe et rum til sorgen og alle de tanker og refleksioner der følger med. Vi vil undersøge, hvordan du kan have den du har mistet med dig videre i livet, og vi vil arbejde på, hvordan du igennem egne ressourcer kan være i stand til at leve med sorgen.

Udover at sorgen altid vil fylde i dine tanker, så vil sorgen ofte også have en betydning for livet omkring dig, såsom dine nærmeste relationer, arbejdsliv, uddannelse eller andet. I terapien vil vi i fællesskab arbejde med hvad der giver mening for dig, og hvordan du kan navigere i det liv, der fortsætter efter du har mistet.

 

“Det ville ikke hjælpe den sørgende, hvis smerten over at miste en eller noget elsket kunne fjernes. Det ville være, som om den elskede ikke havde eksisteret, og hvilken værdi ville vi da tillægge kærligeden…og livet?”

-seniorforsker i sorg Mai-Britt Guldin.

 

Pårørende til alvorligt syg

Når ens nærmeste bliver alvorligt syg, sker der en voldsom ændring i ens eget liv. Der skal pludseligt tages højde for helt andre ting i livet, og ens omdrejningspunkt kan meget pludseligt ændres fra at være et liv uden de store (alvorlige) bekymringer til at handle om lægeaftaler, behandlinger, pleje og ikke mindst frygten for at miste. Selvsagt vil sådan en omvæltning ofte have store konsekvenser i den pårørendes liv, såsom:

 • manglende overskud
 • søvnvanskeligheder
 • ensomhed
 • tab af kontrol
 • usikkerhed
 • familie konflikter
 • bekymring for fremtiden
 • fysiske symptomer såsom hovedpine og manglende appetit

Alligevel ender mange pårørende med at skubbe deres egne følelser i baggrunden. Men som pårørende er man også sårbar, og som pårørende kan du have mange følelser og oplevelser, som er vigtige at få bearbejdet løbende. Derudover er det værd at huske, at for at kunne være der for sin nærmeste, er det også vigtigt at være der for en selv.

I terapien vil vi i fællesskab afdække din situation, hvordan du har det, hvordan du ønsker at være der for din nærmeste, samt hvordan du samtidigt kan være der for dig selv.

 

Pårørende til personer med misbrug (alkohol, stoffer, ludomani):

Der findes flere gode tilbud på behandling og terapi til personer med misbrug, men det kan være begrænset hvor mange tilbud, der findes til de pårørende. At være pårørende til en person med misbrug kan være en stor udfordring, og misbruget vil selvsagt også fylde meget i den pårørendes liv og tanker. I terapien vil vi bl.a. arbejde med selvomsorg samt håndtering af situationen.

 

Hvem er jeg?

Jeg er 35 år og bor sammen med min kæreste og vores to børn. Udover min uddannelse som psykolog har jeg også en uddannelse som professionsbachelor i ernæring og sundhed.

Jeg har undervisningserfaring både indenfor sundhed og psykologi, og har blandt andet undervist på UC syd og ungdomsskoler. Jeg er efteruddannet indenfor narrativ terapi, systemisk terapi og ACT. Derudover er jeg efteruddannet indenfor sorg og pårørende og har desværre også personlig erfaring med begge områder. Jeg holder af at holde mig opdateret på faglig og personlig viden, og jeg sørger løbende for at at blive klogere på de områder jeg arbejder med igennem kurser samt supervision.

Både privat og fagligt tror jeg på vigtigheden af at leve i overensstemmelse med egne værdier. Men jeg tror også på at det kræver en vis mængde arbejde at forblive bevidst om hvad de værdier er samt at leve herefter.

Events med June Overhau Andersen

Ingen kommende events

Seneste blogindlæg fra June Overhau Andersen

Der er ingen relaterede indlæg

Se flere blogindlæg

Seneste podcasts med June Overhau Andersen

Der er i øjeblikket ingen relaterede podcasts

Se flere podcasts

Nyheder fra June Overhau Andersen

Der er i øjeblikket ingen nyheder fra June Overhau Andersen

Kontakt June Overhau Andersen

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Se ledige tider og book her en konsultation hos June Overhau Andersen

Du kan booke en tid til en psykologsamtale med June Overhau Andersen i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!

juni 2021
man tirs ons tors fre lør søn
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234