Veksling mellem rådgivning og terapeutiske processer

Skilsmisserådgivning vil ofte være et forløb, der veksler med rådgivning og mere terapeutiske processer, hvor vi sammen kigger på de mønstre, der er i jeres samarbejde.

For mange, der opsøger rådgivning, er det vanskelige samarbejde det første, de tænker på om morgenen, og det sidste de tænker på, når de går i seng om aftenen. Der har ofte været et tilløb til at søge professionel hjælp. Et forløb kræver en vis portion mod og en villighed til også at sætte
fokus på, hvilken andel, man selv kan have der, hvor samarbejdet bliver svært. Tør man det, har man taget første skridt på vejen mod at få skabt et godt nok samarbejde til glæde for en selv og børnene.

 

Hvordan kan et forløb se ud?

I et skilsmisseforløb vil vi starte op med en fælles samtale, hvor vi sammen finder ud af, hvad det er; I gerne vil have hjælp til. Ud fra jeres behov tilrettelægges et skræddersyet forløb. Et forløb vil ofte ske i en vekselvirkning mellem fælles og individuelle samtaler.

Vi vil fokusere på der, hvor jeres samarbejde bliver svært og undersøge det bagvedliggende mønster. Jeg vil hjælpe jer med at identificere og tage ansvar for jeres andel af mønsteret, så I bevæger sig ind i mere positive samarbejdsmønstre, så I får mulighed for at spille hinanden gode som forældre.

Indimellem giver det mening at tale med jeres børn, for at høre deres oplevelser og tanker, og hvordan de trives i deres liv. Børns budskaber til forældre kan være et væsentligt bidrag til at finde nye veje at gå i samarbejdet.

 

Et individuelt forløb – egenomsorg efter skilsmissen.

Skilsmissen vil for nogle være en stor livskrise, hvor der et individuelt behov for afklaring og heling. Der kan være et behov for at give sig selv et omsorgsfuldt refleksionsrum til at komme hel gennem skilsmissen. For nogle bliver et individuelt forløb en kilde til større selvindsigt, selvtillid og selvværd.

 

Hvorfor søge hjælp?

Det vigtigste for at børn kommer godt gennem skilsmissen og finder sig til rette med de nye livsvilkår er, at I som forældre skaber et godt samarbejdsklima om børnene.  Hvordan I som forældre håndterer krisen og de vanskelige følelser i forbindelse med bruddet vil være afgørende for, om I får skabt et godt nok samarbejde, og undgår at blive fanget i negative samarbejdsformer. Vores erfaringer viser, at det er en rigtig god idé at søge hjælp tidligt, inden konflikterne er blevet fastlåste og mere vanskelige at bryde.

Seneste blogindlæg om Skilsmisserådgivning

Psykolog Malene Hollmann
Psykolog Cleoh Dharma Søndergaard
Psykolog Jan Kaa Kristensen
Psykolog Anita Øland
Se flere blogindlæg

Seneste podcasts om Skilsmisserådgivning

1. juli 2020PMS - Powerkvinder Med Svingninger
Se flere podcasts

Relaterede nyhder

januar 2020

Gratis foredrag om skilsmisse

Kom til gratis foredrag om skilsmisse den 16. januar med psykolog Jan Kaa Kristensen på Gentofte bibliotekerne. Bestil billet her:

Vis flere nyheder

Få skilsmisserådgivning!

Professionelle autoriserede psykologer med kompetence inden for skilsmisserådgivning.

Islands Brygge (Kigkurren 8G)

Malene Hollmann

Cand. psych.

I vores samtaler møder jeg dig, præcis hvor du er, uanset hvor udfordrende eller fastlåst din nuværende situation måtte være. I fællesskab afdækker vi, hvordan du kan skabe mening, finde retning og ta.. læs mere

MandagFredag
Dagtider
Telefon: 31707131
Mail: malene@psykologerne.dk
Indre By (Rømersgade 3)

Jan Kaa Kristensen

Cand.psych.aut. & specialist

** LUKKET FOR TILGANG AF NYE KLIENTER ** I terapiforløbet tager jeg udgangspunkt i dine ønsker til forandring i dit liv. Jeg er optaget af , du i et trygt rum oplever et nærvær, hvor vi sætter fokus p.. læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
DagtiderAkuttider
Telefon: 31 39 70 25
Mail: jan@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder