Veksling mellem rådgivning og terapeutiske processer

Skilsmisserådgivning vil ofte være et forløb, der veksler med rådgivning og mere terapeutiske processer, hvor vi sammen kigger på de mønstre, der er i jeres samarbejde.

For mange, der opsøger rådgivning, er det vanskelige samarbejde det første, de tænker på om morgenen, og det sidste de tænker på, når de går i seng om aftenen. Der har ofte været et tilløb til at søge professionel hjælp. Et forløb kræver en vis portion mod og en villighed til også at sætte
fokus på, hvilken andel, man selv kan have der, hvor samarbejdet bliver svært. Tør man det, har man taget første skridt på vejen mod at få skabt et godt nok samarbejde til glæde for en selv og børnene.

 

Hvordan kan et forløb se ud?

I et skilsmisseforløb vil vi starte op med en fælles samtale, hvor vi sammen finder ud af, hvad det er; I gerne vil have hjælp til. Ud fra jeres behov tilrettelægges et skræddersyet forløb. Et forløb vil ofte ske i en vekselvirkning mellem fælles og individuelle samtaler.

Vi vil fokusere på der, hvor jeres samarbejde bliver svært og undersøge det bagvedliggende mønster. Jeg vil hjælpe jer med at identificere og tage ansvar for jeres andel af mønsteret, så I bevæger sig ind i mere positive samarbejdsmønstre, så I får mulighed for at spille hinanden gode som forældre.

Indimellem giver det mening at tale med jeres børn, for at høre deres oplevelser og tanker, og hvordan de trives i deres liv. Børns budskaber til forældre kan være et væsentligt bidrag til at finde nye veje at gå i samarbejdet.

 

Et individuelt forløb – egenomsorg efter skilsmissen.

Skilsmissen vil for nogle være en stor livskrise, hvor der et individuelt behov for afklaring og heling. Der kan være et behov for at give sig selv et omsorgsfuldt refleksionsrum til at komme hel gennem skilsmissen. For nogle bliver et individuelt forløb en kilde til større selvindsigt, selvtillid og selvværd.

 

Hvorfor søge hjælp?

Det vigtigste for at børn kommer godt gennem skilsmissen og finder sig til rette med de nye livsvilkår er, at I som forældre skaber et godt samarbejdsklima om børnene.  Hvordan I som forældre håndterer krisen og de vanskelige følelser i forbindelse med bruddet vil være afgørende for, om I får skabt et godt nok samarbejde, og undgår at blive fanget i negative samarbejdsformer. Vores erfaringer viser, at det er en rigtig god idé at søge hjælp tidligt, inden konflikterne er blevet fastlåste og mere vanskelige at bryde.

Kommende events relateret til Skilsmisserådgivning

Der er ingen relaterede events

Seneste blogindlæg om Skilsmisserådgivning

Seneste podcasts om Skilsmisserådgivning

Relaterede nyhder

januar 2020

Gratis foredrag om skilsmisse

Kom til gratis foredrag om skilsmisse den 16. januar med psykolog Jan Kaa Kristensen på Gentofte bibliotekerne. Bestil billet her:

Vis flere nyheder

Få skilsmisserådgivning!

Professionelle autoriserede psykologer med kompetence inden for skilsmisserådgivning.

Vesterbro (Axeltorv 6)

Maja Birch

Cand.psych.aut.

I terapien lægger jeg vægt på en nærværende, varm og respektfuld stemning. Min fornemmeste opgave er at du føler dig tryg, så vi sammen kan undersøge, hvad du eller I ønsker hjælp til.

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
DagtiderAftentiderAkuttider
Telefon: 30 39 22 40
Mail: maja@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Rebecca Russell

Cand.psych.aut, parterapeut, integrationsterapeut

Vi har som mennesker et grundlæggende behov for at føle os forbundne med andre. Mærke at vi har betydning og en meningsfuld plads i andres liv. Vi har også et behov for at føle os forbundne til os sel.. læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
DagtiderAftentiderAkuttider
Telefon: 71901149
Mail: rebecca@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Rosa Øllgaard

Cand.psych.aut.

Online og KBH. Jeg er specialiseret i familiedannelse, efterfødselsreaktioner, støtte under fertilitetsforløb og krisehjælp. En tryg stemning er altafgørende for et godt terapiforløb.

TirsdagOnsdagTorsdag
Dagtider
Telefon:
Mail: rosa@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Malene Hollmann

Cand. psych. parterapeut & sexolog

I vores samtaler møder jeg dig, præcis hvor du er, uanset hvor udfordrende eller fastlåst din nuværende situation måtte være. I fællesskab afdækker vi, hvordan du kan skabe mening, finde retning og ta.. læs mere

MandagTorsdagFredag
DagtiderAftentiderAkuttider
Telefon: 31707131
Mail: malene@psykologerne.dk
Indre By (Rømersgade 3)
Lukket for tilgang af nye klienter

Jan Kaa Kristensen

Cand.psych.aut. & specialist

I terapiforløbet tager jeg udgangspunkt i dine ønsker til forandring i dit liv. Jeg er optaget af , du i et trygt rum oplever et nærvær, hvor vi sætter fokus på de vanskeligheder, du oplever i dit liv.. læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
DagtiderAkuttider
Telefon: 31 39 70 25
Mail: jan@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Cleoh Dharma Søndergaard

Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog

Tag et skridt mod selvudvikling. Her vil du blive mødt med varme og få et skræddersyet forløb. Metodisk er jeg særligt trænet i ACT. Behandling af stress, angst, ved livskrise, sexologi og parterapi.

MandagTirsdagOnsdagFredag
Dagtider
Telefon: 28 68 00 44
Mail: cleoh@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Trine Hjorth Bønnerup

Cand.psych.aut. og parterapeut

I samtalerne vil jeg balancere mellem støtte og motivation til forandring . Jeg arbejder fokuseret og med et skarpt blik på at afkode mønstre og bagvedliggende følelser i konflikter og udfordringer.

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
DagtiderAkuttider
Telefon: 40758999
Mail: trinehjorth@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder