fbpx

Terapi til børn

Psykologhjælp til børn og vejledning til forældre

Terapi til børn

Hos Psykologerne tilbyder vi terapi til børn, der kæmper med mange forskellige former for problemer – angst, tristhed, vrede, lavt selvværd, reaktioner på mobning, forældrenes skilsmisse eller sygdom i familien, eller problemer knyttet til autisme eller ADHD.

Vi har særlig viden om børns udvikling, og om de problemer som kan opstå i løbet af opvæksten. Derfor kan vi hjælpe dit barn med at forstå, hvad der er på spil, og med at finde løsninger. Terapien foregår enten ved, at psykologen taler med dit barn alene, eller ved at psykologen taler med både dig og dit barn.

Når et barn er i en sårbar situation, er det vigtigt, at de voksne, som barnet er knyttet til, støtter og vejleder barnet, så derfor vil du ofte som forælder blive inddraget i terapien, så du kan blive klædt på til at hjælpe dit barn i processen.

Igennem samtaler og leg (alt efter barnets alder) vil vi hjælpe dit barn med at rumme svære følelser, med at indgå i relationer på konstruktive måder, eller med at få øje på egne ressourcer – alt efter hvad problematikken viser os, at der er behov for.

 

Hvordan vil et psykologforløb se ud?

Forløbet vil ofte være en vekslen mellem på den ene side terapi, hvor dit barn får hjælp til at bearbejde følelser og oplevelser og støtte til at finde strategier til at håndtere problemet – og på den anden side vejledning til dig som forælder i, hvordan du kan hjælpe dit barn. Indimellem er der forløb, som udelukkende retter sig mod barnet, og andre gange kan rådgivning til dig som forælder vise sig at være dét, der skal til, for at problemet bliver afhjulpet.

 

Hvornår skal du søge psykologhjælp til dit barn?

Når du overvejer, om dit barn har brug for psykologhjælp, skyldes det, at du elsker dit barn og er bekymret for dit barns trivsel. Du oplever, at noget er anderledes end tidligere, men du kan være i tvivl om, hvad det handler om, eller hvordan du bedst hjælper dit barn. Hvis dit barn oplever problemer, kan de komme til udtryk på mange forskellige måder. Dit barn kan virke trist, bange eller vred, eller miste færdigheder som han eller hun tidligere har haft, eller kan få uforklarlige fysiske symptomer som ondt i maven og hovedpine, eller barnet kan udvise mindre lyst til at lege og være sammen med sine venner.

Book en samtale hos en af vores psykologer, eller ring eller skriv til os, enten hvis du ønsker, at dit barn får psykologhjælp, eller hvis du er i tvivl, om dit barn har behov for hjælp. Vi kan hjælpe dig med at tolke dit barns signaler og forstå, hvad der er på spil for dit barn.

 

 

Kommende events


Relaterede podcasts

Der er i øjeblikket ingen podcasts relateret til Terapi børn

Relaterede nyheder

Der er i øjeblikket ingen nyheder relateret til Terapi børn

Få hjælp med Terapi til børn

Professionelle autoriserede psykologer!

Du kan også læse om disse områder