• Mental sundhed

PSYKOLOGERNES ORDBOG

Selvmedicinering refererer til praksis med at bruge stoffer eller adfærdsmæssige strategier som midler til at lindre fysisk eller følelsesmæssig smerte, stress, angst eller andre ubehagelige tilstande uden ordentlig medicinsk vejledning. Dette kan inkludere brugen af alkohol, stoffer, receptpligtig medicin, overspisning, overspisning, overspisning, shopping eller andre adfærdsmæssige mønstre som midler til at håndtere vanskelige følelser eller situationer.

Selvmedicinering kan have alvorlige konsekvenser for både fysisk og mental sundhed. Det kan føre til afhængighed, forværre eksisterende helbredsproblemer og forhindre en person i at søge den nødvendige professionelle hjælp og behandling.

Hvis du oplever selvmedicinering og ønsker hjælp til at håndtere denne udfordring, kan en psykolog være en værdifuld ressource. En psykolog kan arbejde sammen med dig for at identificere de underliggende årsager til din selvmedicinering og udvikle mere positive måder at håndtere dine følelser og stress på.

Her er nogle måder, en psykolog kan hjælpe dig med selvmedicinering:

Hvis du eller nogen, du kender, udviser tegn på selvmedicinering, kan det være en god idé at søge hjælp fra en kvalificeret sundhedsperson, som en psykolog, psykiater eller læge. En psykolog kan arbejde med dig for at identificere de underliggende årsager til din selvmedicinering og udvikle en mere sund og konstruktiv måde at håndtere følelser og stress på. Behandlingsmetoder kan omfatte terapi, adfærdsmæssig ændring og arbejde med at opbygge mere effektive mestringsevner.

 

Skriv til Psykologerne

Har du spørgsmål til vores psykolognetværk, kan du skrive til os her.

Når du kontakter Psykologernes psykolog-huse i København, giver du samtykke til, at vi må opbevare de informationer, du angiver i forbindelse med udfyldelse af kontaktformularen.
Tak for din besked
Jeg svarer dig tilbage hurtigst muligt.
Venlig hilsen
Psykolog Anita Øland