fbpx

Psykolog Jan Kaa Kristensen
cand.psych.aut.

december 2021
man tirs ons tors fre lør søn
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

Velkommen!

Jeg er specialist i psykoterapi for voksne og har gennem de sidste 18 år støttet mange forskellige mennesker med at skabe positive forandringer i deres liv. Det er i øvrigt noget, jeg brænder for, og gerne vil hjælpe dig med.

Vi oplever alle større eller mindre bump på vejen, og indimellem er det ikke nok at hente støtte fra sit netværk. Der er brug for professionel hjælp. Er det første gang, du opsøger hjælp hos en psykolog, kræver denne beslutning også mod. Mod til at erkende, at der er en udfordring, du skal have hjælp til.

Det er vigtigt, at du vælger den rigtige psykolog til at hjælpe dig, så lad mig derfor fortælle om, hvordan jeg arbejder:

 

Et klart fokus og effektiv hjælp

I den indledende samtale kortlægger vi din livssituation og afklarer, hvad det er, du gerne vil have hjælp til, og hvordan jeg vil kunne støtte dig i din proces. Jeg vil løbende sikre mig, at vi er på rette vej, og at samtalerne er virksomme for dig.

Jeg er optaget af skabe en tryg atmosfære, så du kan fordybe dig i en personlige proces frem mod en større selvaccept og et større overskud. Målet for samtalerne er, at du oplever, at du får effektiv hjælp til at få løst de udfordringer, som du står med.

 

Få hjælp til bedre livskvalitet i parforholdet

Det vigtigste for vores livskvalitet er, at vi har det godt med vores nærmeste. Når parforholdet knager eller vi vælger at gå fra hinanden, kan det for stor betydning for vores livskvalitet.

For mange par kan det være er afgørende vendepunkt i deres forhold at få hjælp til at bryde de negative mønstre, der ofte har udspillet sig i mange år. De mønstre, vi sidder fast i, kan vi gøre noget ved. Og det vil jeg gerne hjælpe dig og din partner eller medforælder med.

Rent metodemæssige er jeg inspireret af emotionsfokuseret parterapi og ISTDP, som er en intensiv dynamisk terapi, hvor vi sammen undersøger hvordan de dynamikker, som vi kan være fanget i, trækker deres spor fra i vores tidligere liv.

 

Jeg har særlig erfaring med følgende områder

  • Parterapi
  • Skilsmisserådgivning og terapi
  • Udfordringer i forbindelse med familiedannelse
  • Stress
  • Sorg og krise
  • Depression/angst
  • Lavt selvværd

 

Særligt i forhold til skilsmisserådgivning

I skilsmisserådgivningen tager jeg udgangspunkt i min bog ”BLIV SKILT uden at gå i stykker”. Den er en integreret del af rådgivningen, som en del af første samtale.

De samme mønstre, I sidder fast i i parforholdet, kan fortsætte efter, at I er gået fra hinanden, og I skal samarbejde omkring børnene. Det kan for mange forbygge, at konflikter bliver fastlåste, hvis I søger hjælp og støtte til at få etableret et godt nok samarbejde efter skilsmissen.

Det er aldrig for sent at søge hjælp. Selv mere fastlåste konflikter, kan blødes op, så et godt nok samarbejde kan skabes.

 

Særligt i forhold til familiedannelse

I terapien om udfordringer i familiedannelsen trækker jeg blandt andet på mine erfaringer fra samarbejdet med Anna-Katherine Højland. Vi har sammen skrevet bogen ”Familiedannelse på et relationelt grundlag” som udkommer på Dansk Psykolog Forlag i starten af 2021.

 

Kort om mig

Jeg er 49 år, gift, og far til to og bosiddende i Roskilde. Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og har en bred erfaring som klinisk psykolog. Siden 2005 har jeg haft min private praksis.

Periodevist arbejdet som psykolog i privat og offentlig regi både som leder og som praktiserende psykolog. Senest som souschef og afdelingsleder for par- og skilsmisseafdelingen på Center for Familieudvikling.

Jeg er inspireret af flere forskellige teoretiske tilgange, men er særlig inspireret af de psykodynamiske- og mentaliseringsbaserede tilgange, men trækker også kognitive metoder som ACT (acceptance, commitment, therapy) og mindfulness i mit terapeutiske arbejde.

Psykolog Jan Kaa Kristensen

Cand.psych.aut. & specialist
Tlf.: 31 39 70 25
E-mail: jan@psykologerne.dk
Psykologhus:
Indre By (Rømersgade 3)
BOOK TID
MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag DagtiderAkuttider DanskEngelsk

Events med Jan Kaa Kristensen

Seneste blogindlæg fra Jan Kaa Kristensen

6 råd der kan få din familie styrket gennem krisetiden

29. marts 2020

Psykolog Jan Kaa Kristensen

Kom hel gennem skilsmissen

22. november 2019

Psykolog Jan Kaa Kristensen

Sæt tempoet ned!

8. marts 2019

Psykolog Jan Kaa Kristensen

At være fanget i følelsernes vold

3. december 2018

Psykolog Jan Kaa Kristensen

Se flere blogindlæg

Seneste podcasts med Jan Kaa Kristensen


Se flere podcasts

Nyheder fra Jan Kaa Kristensen

januar 2020

Gratis foredrag om skilsmisse

Kom til gratis foredrag om skilsmisse den 16. januar med psykolog Jan Kaa Kristensen på Gentofte bibliotekerne. Bestil billet her:

november 2019

Bogudgivelse: Bliv skilt – uden at gå i stykker

Psykolog og specialist Jan Kaa Kristensen er aktuel med bogudgivelsen: Bliv skilt – uden at gå i stykker

Det er vanskeligt at samarbejde, når følelserne sidder uden på tøjet og konflikten raser. Det oplever halvdelen af alle skilsmisseforældre. I bogen Bliv skilt – uden at gå i stykker, øser Jan Kaa Kristensen generøst ud af sin viden og erfaringer som psykolog, børnesagkyndig og tidligere leder af skilsmisseafdelingen i Center for Familieudvikling.

I bogen kan du læse om alt det, der påvirker skilsmissen – og hvad man skal forsøge at undgå. Kort sagt, hvordan man bliver skilt uden at gå i stykker. Læs mere om bogen og køb den her…

Bliv skilt uden at gå i stykker

august 2019

Jan Kaa Kristenstensen nyt medlem af det rådgivende udvalg i Familieretshuset

Psykolog Jan Kaa Kristensen er blevet udpeget som medlem af det rådgivende udvalg i Familieretshuset under Social- og indenrigsministereiet. Udvalget har blandt andet til formål at sikre kvaliteten i Familieretshusets sagsbehandling samt give rådgivning i forhold til den løbende udvikling af Familiehuset i forhold til børn, rådgivning og konflikthåndtering. Læs mere om udvalget her…

januar 2019

Artikel i ALT OM PSYKOLOGI

Jan har skrevet en artikel om udfordringerne efter en skilsmisse i ALT OM PSYKOLOGI som udgives af Psykologforeningen. Læs artiklen her

skilsmisse, psykolog, københavn, jan kaa kristensen, alt om psykologi
Vis flere nyheder

Kontakt Psykolog Jan Kaa Kristensen

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se ledige tider og book her en konsultation hos Psykolog Jan Kaa Kristensen her

Du kan booke en tid til en psykologsamtale med Psykolog Jan Kaa Kristensen i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!

december 2021
man tirs ons tors fre lør søn
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112