Psykolog Jan Kaa Kristensen

Cand.psych.aut. & specialist

Jan Kaa Kristensen

Cand.psych.aut. & specialist

Telefon: 31 39 70 25
Mail: jan@psykologerne.dk

Udtalelser fra klienter

Velkommen!

Jeg er specialist i psykoterapi for voksne og har gennem de sidste 20 år støttet mange forskellige mennesker med at skabe positive forandringer i deres liv. Det er i øvrigt noget, jeg brænder for, og gerne vil hjælpe dig med. Vi oplever alle større eller mindre bump på vejen, og indimellem er det ikke nok at hente støtte fra sit netværk. Der er brug for professionel hjælp. Er det første gang, du opsøger hjælp hos en psykolog, kræver denne beslutning også mod. Mod til at erkende, at der er en udfordring, du skal have hjælp til. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige psykolog til at hjælpe dig, så lad mig derfor fortælle om, hvordan jeg arbejder:

Et klart fokus og effektiv hjælp

I den indledende samtale kortlægger vi din livssituation og afklarer, hvad det er, du gerne vil have hjælp til, og hvordan jeg vil kunne støtte dig i din proces. Jeg vil løbende sikre mig, at vi er på rette vej, og at samtalerne er virksomme for dig. Jeg er optaget af skabe en tryg atmosfære, så du kan fordybe dig i en personlige proces frem mod en større selvaccept og et større overskud. Målet for samtalerne er, at du oplever, at du får effektiv hjælp til at få løst de udfordringer, som du står med.

Få hjælp til bedre livskvalitet i parforholdet

Det vigtigste for vores livskvalitet er, at vi har det godt med vores nærmeste. Når parforholdet knager eller vi vælger at gå fra hinanden, kan det for stor betydning for vores livskvalitet. For mange par kan det være er afgørende vendepunkt i deres forhold at få hjælp til at bryde de negative mønstre, der ofte har udspillet sig i mange år. De mønstre, vi sidder fast i, kan vi gøre noget ved. Og det vil jeg gerne hjælpe dig og din partner eller medforælder med. Rent metodemæssige er jeg inspireret af emotionsfokuseret parterapi og ISTDP, som er en intensiv dynamisk terapi, hvor vi sammen undersøger hvordan de dynamikker, som vi kan være fanget i, trækker deres spor fra i vores tidligere liv.

Jeg har særlig erfaring med følgende områder

  • Parterapi
  • Skilsmisserådgivning og terapi
  • Udfordringer i forbindelse med familiedannelse
  • Stress
  • Sorg og krise
  • Depression/angst
  • Lavt selvværd

 

Særligt i forhold til skilsmisserådgivning

I skilsmisserådgivningen tager jeg udgangspunkt i min bog ”BLIV SKILT uden at gå i stykker”. Den er en integreret del af rådgivningen, som en del af første samtale. De samme mønstre, I sidder fast i i parforholdet, kan fortsætte efter, at I er gået fra hinanden, og I skal samarbejde omkring børnene. Det kan for mange forbygge, at konflikter bliver fastlåste, hvis I søger hjælp og støtte til at få etableret et godt nok samarbejde efter skilsmissen. Det er aldrig for sent at søge hjælp. Selv mere fastlåste konflikter, kan blødes op, så et godt nok samarbejde kan skabes.

Særligt i forhold til familiedannelse

I terapien om udfordringer i familiedannelsen trækker jeg blandt andet på mine erfaringer fra samarbejdet med Anna-Katherine Højland. Vi har sammen skrevet bogen ”Familiedannelse på et relationelt grundlag” som udkommer på Dansk Psykolog Forlag i starten af 2021.

Kort om mig

Jeg er 52 år og er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og har en bred erfaring som klinisk psykolog. Siden 2005 har jeg haft min private praksis. Periodevist arbejdet som psykolog i privat og offentlig regi både som leder og som praktiserende psykolog.  Jeg er inspireret af flere forskellige teoretiske tilgange, men er særlig inspireret af de psykodynamisketilgange (ISTDP, IFS,EFT) men trækker også kognitive metoder som ACT (acceptance, commitment, therapy) og mindfulness i mit terapeutiske arbejde.

Indre By (Rømersgade 3)
Lukket for tilgang af nye klienter

Jan Kaa Kristensen

Cand.psych.aut. & specialist

Hvad enten du ønsker individuel – eller parterapi, vil vi sammenundersøge, hvad du eller I har brug for hjælp til. Jeg er optaget af skabe et trygt rum og vedvarende positive forandringer i dit liv. Læs mere

Telefon: 31 39 70 25
Mail: jan@psykologerne.dk

Events med Jan Kaa Kristensen

Seneste blogindlæg fra Jan Kaa Kristensen

Midtlivskrisen i parforholdet: Gå fra et A til et H-forhold

22. maj 2023

Psykolog Jan Kaa Kristensen

Midtlivskrisen i parforholdet: Gå fra et A til et H-forhold
6 råd der kan få din familie styrket gennem krisetiden

29. marts 2020

Psykolog Jan Kaa Kristensen

6 råd der kan få din familie styrket gennem krisetiden
Kom hel gennem skilsmissen

22. november 2019

Psykolog Jan Kaa Kristensen

Kom hel gennem skilsmissen
Sæt tempoet ned!

8. marts 2019

Psykolog Jan Kaa Kristensen

Sæt tempoet ned!
At være fanget i følelsernes vold

3. december 2018

Psykolog Jan Kaa Kristensen

At være fanget i følelsernes vold

Se flere blogindlæg

Seneste podcasts med Jan Kaa Kristensen

#10. Det knuste hjerte i skilsmissen

15. februar 2022

PSYGT

#10. Det knuste hjerte i skilsmissen

Se flere podcasts

Nyheder fra Jan Kaa Kristensen

april 2022

Bogudgivelse og reception – FAMILIEDANNELSE

Jan Kaa Kristensen og Anna-Katherine Højland har igennem længere tid barslet med en bog inden for familiedannelsesområdet. Den 4. maj udkommer så bogen FAMILIEDANNELSE. I den anledning afholdes reception d. 3. maj hos Psykologerne i Rømersgade 3, 1. sal kl. 15.15. Alle interesserede er velkomne.

Kort om bogen

Hvad sker der, når en ny familie bliver dannet? Nogle får ikke børn, selvom de prøver i mange år, andre får børn med særlige udfordringer og behov – og nogle oplever at miste et barn. Danmark går i disse år gennem en fertilitetskrise, hvor flere skal gennem fertilitetsbehandling for at blive gravide. Flere og flere venter længe med at få børn, nogle vælger at få børn alene, og nye familieformer vinder frem. Derfor skal mange have hjælp til at stifte familie.

Bogen FAMILIEDANNELSE giver indblik i nogle af de komplekse forhold og psykologiske processer, der kan være forbundet med at stifte familie – i medgang og modgang.

Gennem en række samtaler mellem fagpersoner og bogens forfattere – gennemgås centrale perspektiver på det at danne familie. Med et tværfagligt blik sætter bogen fokus på, hvordan den relationelle og psykologiske trivsel og sundhed har stor betydning for den nye families videre trivsels- og udviklingsmuligheder.

FAMILIEDANNELSE henvender sig til alle professionelle, der arbejder på familiedannelsesområdet, og til alle andre, der har interesse for området.

Bogen FAMILIEDANNELSE udkommer d. 4 maj. Køb bogen her…

januar 2020

Gratis foredrag om skilsmisse

Kom til gratis foredrag om skilsmisse den 16. januar med psykolog Jan Kaa Kristensen på Gentofte bibliotekerne. Bestil billet her:

november 2019

Bogudgivelse: Bliv skilt – uden at gå i stykker

Psykolog og specialist Jan Kaa Kristensen er aktuel med bogudgivelsen: Bliv skilt – uden at gå i stykker

Det er vanskeligt at samarbejde, når følelserne sidder uden på tøjet og konflikten raser. Det oplever halvdelen af alle skilsmisseforældre. I bogen Bliv skilt – uden at gå i stykker, øser Jan Kaa Kristensen generøst ud af sin viden og erfaringer som psykolog, børnesagkyndig og tidligere leder af skilsmisseafdelingen i Center for Familieudvikling.

I bogen kan du læse om alt det, der påvirker skilsmissen – og hvad man skal forsøge at undgå. Kort sagt, hvordan man bliver skilt uden at gå i stykker. Læs mere om bogen og køb den her…

Bliv skilt uden at gå i stykker
Vis flere nyheder

Kontakt Jan Kaa Kristensen

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se ledige tider og book en konsultation hos psykolog Jan Kaa Kristensen

Du kan booke en tid til en psykologsamtale med Jan Kaa Kristensen i kalenderen herunder. Klik på den ydelse du ønsker, vælg en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking.

Lukket for tilgang af nye klienter