Psykolog Trine Normann Vangsbo

Cand.psych.aut.

Trine Normann Vangsbo

Cand.psych.aut.

Telefon: 29827887
Mail: trine@psykologerne.dk

Mødet mellem psyke og kultur

Gennem tiden har jeg særligt beskæftiget mig med det vanskelige kulturmøde. Det kan være med expats, altså folk der er udstationeret i et andet land, eller 3rd culture kids, der er flyttet fra land til land med få års mellemrum. Det kan være i forhold til personer med flerkulturel baggrund med forældre der kommer fra hver deres land eller hvor personen selv er vokset op i et andet land end dér hvor deres forældre kommer fra, bl.a. flygtninge og det kan også være blandede par, dvs. med forskellig etnicitet eller nationalitet. For mig handler kultur ikke kun om forskellige nationaliteter eller etnicitet. Kultur er noget vi alle har med os i bagagen og som præger os på mange måder, ofte uden at vi selv er bevidste over det eller i stand til at finde ord for det. Det kan være forvirrende og smerteligt men kan også være kilde til stor indsigt og ressourcer.

Mine egne erfaringer med at bo i udlandet har skærpet mit blik for, i hvor høj grad man ikke skal tage ting for givet og hvor forskelligt den samme situation kan opleves af to parter. Jeg tager denne viden samt åbenhed, nysgerrighed og fleksibilitet med mig ind i samtalerne for at kunne skabe et tillidsfuldt rum for forandringer. De ting jeg har lært i disse sammenhænge, har også været meget brugbare overfor mere generelle vanskeligheder i forhold til personlig trivsel, i familien, på uddannelsen eller på arbejdspladsen Jeg arbejder blandt andet med følgende områder:

 

 • Sorg
  • Krise
  • Traumer
  • Angst
  • Kulturmøde
  • Expats
  • Forældrerådgivning
  • Støtte i genopbygning og udvikling af selvværd.
  • Blandede parforhold
  • Unge
  • 3rd culture kids

 

Kontakt mig på trine@psykologerne.dk eller book direkte fra denne side.

Lidt om mig

Jeg er uddannet i Frankrig i 2003 og har bl.a. arbejdet en del år i Pædagogisk Psykologisk Rådgivning og derudover i en familieafdeling i Danmark. Sideløbende har jeg haft egen praksis i de sidste 12 år, både i Qatar, i Danmark og i Sydkorea. Jeg brænder for at skabe større forståelse mellem mennesker i alle tænkelige livssituationer og oprindelse.

Lidt om sessionerne

Nogle gange er psykologsamtaler meget intense og jeg oplever ofte at klienter kommer til mig for første gang med en idé om at når man går til psykolog, skal man græde. Men ofte griner vi også i sessionerne, når tunge ting letter og man evner at se tingene fra et andet perspektiv. Vi bestemmer ikke alt hvad der sker for os i livet, men vi kan godt få et andet forhold til de ting, der er sket. At skifte fokus og se anderledes på tingene, kan gøre verden til et lettere sted at være.

Jeg bruger ofte ACT, Acceptance and Commitment Therapy, som tilgang, da jeg har erfaring med at det er meningsfuldt og virksomt, men inddrager også andre tilgange, bl.a. neuroaffektiv teori. ACT handler meget kort om at øve sin psykologiske fleksibilitet, som er afgørende for psykisk trivsel og ens evne til dels at handle på de ting, man har brug for at kunne handle på og dels ens evne til at slutte fred med de ting, man ikke kan ændre. Den neuroaffektive tilgang hjælper med at forstå hvordan erfaringer lagres i kroppen og nervesystemet og former ens relationer og tilgang til verden. Jeg tilbyder både onlinesessioner (alle dage) og fremmødesamtaler (onsdag/torsdag).

Therapy sessions available in English.
Je propose des sessions thérapeutiques en français

Hvis du gerne vil vide mere, så kontakt mig endelig, også gerne for en afklarende snak, inden du beslutter dig.
Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, er det muligt at få tilskud til samtalerne, ligesom mange private sundhedsforsikringer giver mulighed for at dække sessonerne.

Hvis du er studerende eller uden arbejde, vil det være muligt at få sessioner til nedsat pris. Kontakt mig for at høre mere.

Islands Brygge (Kigkurren 8G)

Trine Normann Vangsbo

Cand.psych.aut.

Gennem årene har jeg arbejdet med børn, unge og voksne. Jeg har arbejdet med individer, par og familier og har erfaring med problemstillinger som sorg, traumer, angst og uhensigtsmæssige familiedynamikker men også mere generel rådvildhed i forhold til at træffe de bedste valg for sit liv eller mere eksistentielle overvejelser. Læs mere

Telefon: 29827887
Mail: trine@psykologerne.dk

Events med Trine Normann Vangsbo

Seneste blogindlæg fra Trine Normann Vangsbo

Expat til expat 2: Balance i parforholdet under udstationering

6. februar 2024

Psykolog Trine Normann Vangsbo

Expat til expat 2: Balance i parforholdet under udstationering
Expat til expat 1: Terapi uden grænser

6. februar 2024

Psykolog Trine Normann Vangsbo

Expat til expat 1: Terapi uden grænser

Se flere blogindlæg

Seneste podcasts med Trine Normann Vangsbo


Se flere podcasts

Nyheder fra Trine Normann Vangsbo

september 2020

Kom godt hjem – artikel i magasinet Danes Worldwide

Psykolog Trine Normann Vangsbo fortæller i et stort interview til magasinet Danes Worldwide, om at vende tilbage til Danmark, efter end ophold i udlandet. Læs artiklen her…

Vis flere nyheder

Kontakt Trine Normann Vangsbo

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se ledige tider og book en konsultation hos psykolog Trine Normann Vangsbo

Du kan booke en tid til psykologhjælp hos psykolog Trine Normann Vangsbo i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!