fbpx

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan er mit første møde med min psykolog?

Når vi byder dig velkommen hos psykologerne, er det vigtigt, at du føler dig godt til rette, omstændighederne taget i betragtning, og at vi får skabt et fortroligt rum.

Den første samtale handler i høj grad om dig og dine behov samt om at sætte rammerne og forventningerne til det videre forløb.

Samtalen går typisk med at kortlægge din livssituation, herunder arbejde, familie, fritid og interesser, sove- og spisevaner samt symptomer. Vi forklarer kort om psykologhjælp, hvordan forløbet kommer til at foregå samt hvilke metoder der anvendes.

Forløbet er derfor meget individuelt, men fælles for dem er, at det er dig og dine behov, der er i centrum. Alle der opsøger en psykolog går ind i forløbet med forskellige behov, forudsætninger og ressourcer.

Vi bærer alle rundt på en historie, der har været med til at gøre os dem, vi er. Samtalerne tager udgangspunkt i din historie, og dine udfordringer – vi afdækker baggrunden, omgivelserne, handlemønstrene og alternative handlemønstre.

Men før vi kommer så langt, skal vi skabe tryghed og mening i din situation – det handler om at normalisere din tilstand og om at skabe basis for nye tanker og forandring.

Hvor lang tid skal jeg gå hos min psykolog?

Antallet af psykologsamtaler afhænger i høj grad af problemstillingen og hvor svært du er ramt og naturligvis din økonomi. Typisk skal du regne med 3-5 samtaler med 1-2 ugers mellemrum, før du kan mærke en forandring eller udvikling som følge af samtalerne.

Sidder du stadigvæk tilbage med ubesvarede spørgsmål?

Vi samlet svarene på en række af de mest almindelige spørgsmål her

Hvorfor skal jeg vælge en autoriseret psykolog?

Når du booker en tid hos en psykolog hos Psykologerne kan du være sikker på attale med en universitetsuddannet psykolog.  Man kan kalde sig psykolog eller cand.psych. som det også hedder, når man har taget en 5-årig universitetsuddannelse i psykologi. Cand.psych. er en lovbeskyttet titel.
En færdiguddannede psykolog får først sin autorisation efter to år i praksis og efter 160 timers supervision af en anden psykolog. Herefter kan man kalde sig for cand.psych.aut.

Bliver de informationer jeg deler med min psykolog delt med andre?

Når du taler med en psykolog hos Psykologerne foregår samtalerne bag lukket dør og alle informationerne, der bliver udvekslet i samtalerne er fortrolige.

Som autoriserede psykologer har vi pligt til at føre journal når vi yder hjælp, men journalen er naturligvis fortrolig og opbevares forsvarligt og aflåst. Det er dig, der bestemmer samtalernes indhold. Vi kan ikke læse dine tanker, så vi taler kun om de ting, du selv vælger at bringe frem i samtalen.

Er Psykologerne medlem af Dansk Psykolog Forening

Psykologerne er medlem af Dansk Psykolog Forening (Gå til ») Som autoriserede psykologer(Info ») er vi forpligtet af Lov om Psykologer (Læs her ») og af de Etiske Principper for Nordiske Psykologer. Vores samtaler er således omfattet af tavshedspligt.

Hvordan er mine persondata beskyttet?

Hos Psykologerne tager  vi din databeskyttelse alvorligt, derfor har vi en privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine persondata. Du kan se vores privatlivsbeskyttelsespolitik her…