Anita Øland

Cand.psych.aut. & EFT-parterapeut
LUKKET FOR TILGANG
Cand.psych.aut. & EFT-parterapeut
+45 31325441
anita@psykologerne.dk
Kigkurren 8G, 2300 Kbh S
KONTAKT
LUKKET FOR TILGANG

Velkommen i min praksis

Det kræver mod og selvindsigt at række ud efter hjælp, når man føler, at livet spænder ben. Det har jeg stor respekt for i mødet med den, der sidder overfor mig i mit terapirum.

For at kunne bidrage til at skabe mening i den situation, som du befinder dig i lige nu, er det lige præcis dér, vi tager vores udgangspunkt. Hvordan giver tankerne, følelserne og de kropslige fornemmelser mening? Hvordan giver det mening, at symptomerne er dukket op, og hvad kan du gøre for at løsne op og finde andre handlemuligheder, der kan lette din situation? Noget af det jeg hører mig selv sige igen og igen er, at det, vi gennemlever i svære perioder og i krisesituationer, er helt naturlige reaktioner. Uanset hvilke fysiske symptomer og virvar af følelser, du har, så er der en god grund til det.

Sådan arbejder jeg

Noget af det jeg hører mig selv sige igen og igen er, at det vi gennemlever i krisesituationer, er helt naturlige reaktioner. Uanset hvilke fysiske symptomer og virvar af følelser, du har, så er der en god grund til det.

Små skridt tilbage til livet

De små skridt gør en forskel. Det har jeg erfaret utallige gange hos klienter, der er gået styrket ud af en krise. Det handler om fysiske symptomer, dine tanker, din adfærd og dine relationer til andre – alt det du slæber rundt med i rygsækken, og som pludselig kan gøre, at du står stille, fordi læsset er blevet for tungt. I terapiforløbet tager jeg udgangspunkt i din situation, som den ser ud her og nu. I fællesskab arbejder vi hen imod at finde handlemuligheder, der kan lette din situation.

“Det handler om at generobre en tilværelse med livsglæde og mening.”

Første skridt i et terapiforløb er en indledende psykologsamtale, hvor vi blandt andet kortlægger din situation på arbejdet og i privaten, dit netværk, afdækker familierelationer, (u)balancer i følelser, energi, adfærd, kropslige symptomer, tanker med videre. Den indledende samtale kan ske inden for få dage, da jeg ikke har lang ventetid i min psykologpraksis som ligger centralt i København. Se ledige tider her »

Det er ikke skridtenes længde, der er vigtig – men skridtenes retning

Målet er at finde den energi, der skal til for at holde dig oprejst og tilgodese dine egne behov, så du bliver klar til et skridt i en ny retning. I samtalerne finder vi i fællesskab frem til hvilke forandringer, vi arbejder hen imod og hvilke handlinger, der skal til for at opnå forandringen – handlinger du kan arbejde med mellem samtalerne.

“Det vigtigste er således ikke vores samtaler, men tiden mellem dem. Det er her, du kan gøre en forskel for dig selv og tage de små, men afgørende skridt, til en ny hverdag.”

Det er dig der er eksperten

Du er eksperten på dit liv, din historie, dine handlinger, følelser og tanker. Jeg har 17 års erfaring som psykolog i at give psykologhjælp til mennesker, der af forskellige grunde føler sig fastlåste, handlingslammede eller magtesløse.

Grundlaget for min psykologhjælp er at skabe Ro – Balance – Forandring

Når jeg giver psykologhjælp til klienter, der af den ene eller anden grund er havnet i en livskrise, tager jeg ofte udgangspunkt i tre enkle grundprincipper, nemlig at skabe ro, genfinde balancen og herefter skabe forandring. Det er en meget effektiv måde at komme ud af et fastlåst uhensigtsmæssigt mønster på, idet bearbejdningen af hver enkelt tilstand ofte er forudsætningen for at komme videre til den efterfølgende tilstand og tilstandene er derved indbyrdes afhængige. Vi kender det jo alle sammen- det er rigtig svært at finde balancen, hvis vi er i panik og rigtig vanskeligt at skabe forandring hvis vi ikke er i balance. Jeg kan ikke lade være med at tænke på mit første bekendtskab med kajakroning. Jo mere anspændt man er og kæmper for at holde balancen i kajakken, des svære er det at holde balancen. Først når man slapper af og der falder ro på, kan man holde balancen og først når man har fundet balancen, kan man begynde at tænke på andet end det kolde vand på den anden side af den alt for tynde glasfiber væg og bevæge sig i en retning imod et mål. Jer der har prøvet at ro kajak ved nok hvad jeg taler om og jer der ikke har prøvet det, kan forhåbentlig følge med i metaforen.

Psykologhjælp til af finde RO

Det kan lyde enkelt – men det kan være en kæmpe udfordring at skabe ro i en kaotisk hverdag, hvis man er stresset, er i sorg, hvis man har tankemylder eller er bekymret for fremtiden. Vi får ofte at vide at vi bare skal slappe af – men hvordan gør man lige det når alt er kaos? Det er en helt normal reaktion, at vi bliver grebet af panik, når tingene vokser os over hovedet. Reaktionen er et urinstinkt, der har til formål at sikre vores overlevelse i krisesituationer, at flygte, kæmpe eller at spille død når vi kommer i sådanne situationer. Sådan er situationen ofte, når mine klienter opsøger mig første gang i min psykolog praksis. De føler sig handlingslammede, kan ikke tænke klart, lider af søvnmangel og er derfor fastlåste i den situation de befinder sig i. Ro er ofte en forudsætning for at man kan genfinde balancen. Jeg giver psykologhjælp ved at skabe ro og forståelse omkring situationen så arousal/stress kortisol niveauet falder.

Psykologhjælp til at komme i BALANCE

Balance imellem arbejde og familie, på arbejdspladsen, i familien eller i parforholdet er en forudsætning for at kunne skabe forandring. Det er meget vanskeligt at finde overskud til at skabe forandring, når man konstant skal kæmpe for at holde balancen, så man ikke bliver væltet omkuld. Psykologhjælpen består i skabe fokus på at genfinde balancen i dagligdagen – skabe åndehuller og ændre uhensigtsmæssige handlingsmønstre.

Psykologhjælp til at skabe FORANDRING

Forandring er nøglen til et bedre liv med mere livskvalitet. Kun igennem forandring kan vi ændre det, der var, til det vi ønsker skal være, og kun igennem aktive til- og fravalg kan vi skabe et godt og stabilt fundament for en varig positiv forandring. Men forandring kræver mod og overskud. I psykologsamtalerne arbejder vi derfor målrettet med at skabe denne forandring og derigennem at generobre en meningsfuld tilværelse. Livet er ikke det værste vi har – og vi har alle ret til et til et godt liv. Det er værd at kæmpe for!

Min baggrund

Jeg er 49 år, gift, mor til tre og del af en moderne familie med dine, mine og vores børn. Jeg er bosiddende i København men er opvokset i Vendsyssel. Min psykologuddannelse har jeg taget på Århus– og Københavns Universitet. Jeg har siden 2008 arbejdet som privatpraktiserende psykolog. Nu er jeg direktør og partner hos Psykologerne og praktiserer udelukkende i eget regi. Jeg arbejder primært med inspiration fra emotionsfokuseret terapi, systemisk terapi og narrativ terapi men inddrager også andre terapeutiske retninger herunder kognitiv terapi og tilpasser metoderne i min psykologhjælp ud fra dig og din konkrete problemstilling. Jeg er endvidere optaget af kroppens og psykens fine samspil, herunder hormonubalancer og nervesystemets reaktioner i forbindelse med kriser, traumer, stress og andre belastningstilstande. Læs CV

Cand.psych.aut. & EFT-parterapeut
+45 31325441
anita@psykologerne.dk
Kigkurren 8G, 2300 Kbh S
KONTAKT
LUKKET FOR TILGANG

Information

 • EFT
 • Psykedelisk integrationsterapi
 • Dårligt psykisk arbejdsmiljø
 • Depression
 • Eksistentielle problemstillinger
 • Hormonelle forandringer
 • Krisehjælp
 • Par-Tjek
 • Parterapi
 • PMS/PMD
 • Stress
OnsdagTorsdagFredag
Dagtider
DanskEngelsk

INDHOLD FRA Anita Øland

Podcast
 • PMS/PMD
00:00
Podcast
 • PMS/PMD
00:00
Podcast
 • PMS/PMD
00:00

Kontakt psykolog Anita Øland

Lukket for tilgang af nye klienter hos Anita Øland

Du kan booke en tid i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!
Skriv til Psykologerne

Har du spørgsmål til vores psykolognetværk, kan du skrive til os her.

Når du kontakter Psykologernes psykolog-huse i København, giver du samtykke til, at vi må opbevare de informationer, du angiver i forbindelse med udfyldelse af kontaktformularen.
Tak for din besked
Jeg svarer dig tilbage hurtigst muligt.
Venlig hilsen
Psykolog Anita Øland
Tak for din besked
Jeg svarer dig tilbage hurtigst muligt.
Venlig hilsen
Psykolog Anita Øland