Psykolog Anita Øland
cand.psych.aut.

august 2019
man tirs ons tors fre lør søn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

Har du brug for psykologhjælp?

Sådan arbejder jeg

Noget af det jeg hører mig selv sige igen og igen er, at det vi gennemlever i krisesituationer, er helt naturlige reaktioner. Uanset hvilke fysiske symptomer og virvar af følelser, du har, så er der en god grund til det.

Små skridt tilbage til livet

De små skridt gør en forskel. Det har jeg erfaret utallige gange hos klienter, der er gået styrket ud af en krise. Det handler om fysiske symptomer, dine tanker, din adfærd og dine relationer til andre – alt det du slæber rundt med i rygsækken, og som pludselig kan gøre, at du står stille, fordi læsset er blevet for tungt.

I terapiforløbet tager jeg udgangspunkt i din situation, som den ser ud her og nu. I fællesskab arbejder vi hen imod at finde handlemuligheder, der kan lette din situation.

Det handler om at generobre en tilværelse med livsglæde og mening.

Første skridt i et terapiforløb er en indledende psykologsamtale, hvor vi blandt andet kortlægger din situation på arbejdet og i privaten, dit netværk, afdækker familierelationer, (u)balancer i følelser, energi, adfærd, kropslige symptomer, tanker med videre. Den indledende samtale kan ske inden for få dage, da jeg ikke har lang ventetid i min psykologpraksis som ligger centralt i København. Se ledige tider her »

Det er ikke skridtenes længde, der er vigtig – men skridtenes retning

Målet er at finde den energi, der skal til for at holde dig oprejst og tilgodese dine egne behov, så du bliver klar til et skridt i en ny retning. I samtalerne finder vi i fællesskab frem til hvilke forandringer, vi arbejder hen imod og hvilke handlinger, der skal til for at opnå forandringen – handlinger du kan arbejde med mellem samtalerne.

Det vigtigste er således ikke vores samtaler, men tiden mellem dem. Det er her, du kan gøre en forskel for dig selv og tage de små, men afgørende skridt, til en ny hverdag.

Det er dig der er eksperten

Du er eksperten på dit liv, din historie, dine handlinger, følelser og tanker. Jeg har 17 års erfaring som psykolog i at give psykologhjælp til mennesker, der af forskellige grunde føler sig fastlåste, handlingslammede eller magtesløse.

Anita Øland

Tlf.: 5071 6071
E-mail: anita@psykologerne.dk

Seneste blogindlæg fra Anita Øland

Nyheder fra Anita Øland

juli 2019

Psykolog Anita Øland | DR P4 Undgå skænderier, konflikter og stress i ferien.

DR P4 kiggede forbi Psykologerne for at få psykolog Anita Ølands bud på hvordan vi kan undgå, at vores ferie ender i skænderier, konflikter og stress.

Følg med fem fredage fra d. 12. juli.

april 2019

Psykolog & parterapeut Anita Øland | DR P1 Hvorfor går det galt i parforholdet?

Når forelskelsen har lagt sig, har vi ikke længere samme nysgerrighed på hinanden. Så bliver forståelsen og de søde ord afløst af bebrejdelse og fordømmelse. Psykolog og parterapeut Anita Øland forklarer, at det er normalt, at der opstår konflikter i parforholdet når forelskelsen har lagt sig. Se mere

april 2019

Podcast på DR1: Eks’er for evigt

Psykologerne Anita Øland og Jan Kaa Kristensen medvirker i en ny eksperimenterende podcast på DR1.
I fem programmer følger vi Thomas og Susannes forsøg på at finde en måde at leve med hinanden som eks’er. I programmerne kommer vi helt ind under huden og taler om svære emner som jalousi, utroskab, had og tilgivelse, ensomhed og opsparet vrede. Læs mere og hør podcast’en her…

Vis flere nyheder

Grundlaget for min psykologhjælp er at skabe Ro – Balance – Forandring

Når jeg giver psykologhjælp til klienter, der af den ene eller anden grund er havnet i en livskrise, tager jeg ofte udgangspunkt i tre enkle grundprincipper, nemlig at skabe ro, genfinde balancen og herefter skabe forandring. Det er en meget effektiv måde at komme ud af et fastlåst uhensigtsmæssigt mønster på, idet bearbejdningen af hver enkelt tilstand ofte er forudsætningen for at komme videre til den efterfølgende tilstand og tilstandene er derved indbyrdes afhængige.
Vi kender det jo alle sammen- det er rigtig svært at finde balancen, hvis vi er i panik og rigtig vanskeligt at skabe forandring hvis vi ikke er i balance. Jeg kan ikke lade være med at tænke på mit første bekendtskab med kajakroning. Jo mere anspændt man er og kæmper for at holde balancen i kajakken, des svære er det at holde balancen. Først når man slapper af og der falder ro på, kan man holde balancen og først når man har fundet balancen, kan man begynde at tænke på andet end det kolde vand på den anden side af den alt for tynde glasfiber væg og bevæge sig i en retning imod et mål. Jer der har prøvet at ro kajak ved nok hvad jeg taler om og jer der ikke har prøvet det, kan forhåbentlig følge med i metaforen.

Psykolog Ro billede Psykologhjælp

Psykologhjælp til at komme i BALANCE

Balance imellem arbejde og familie, på arbejdspladsen, i familien eller i parforholdet er en forudsætning for at kunne skabe forandring. Det er meget vanskeligt at finde overskud til at skabe forandring, når man konstant skal kæmpe for at holde balancen, så man ikke bliver væltet omkuld.
Psykologhjælpen består i skabe fokus på at genfinde balancen i dagligdagen – skabe åndehuller og ændre uhensigtsmæssige handlingsmønstre.

psykologhjælp, forandring. psykolog Anita Øland
psykologhjælp, balance, psykolog Anita Øland

Psykologhjælp til af finde RO

Det kan lyde enkelt – men det kan være en kæmpe udfordring at skabe ro i en kaotisk hverdag, hvis man er stresset, er i sorg, hvis man har tankemylder eller er bekymret for fremtiden. Vi får ofte at vide at vi bare skal slappe af – men hvordan gør man lige det når alt er kaos? Det er en helt normal reaktion, at vi bliver grebet af panik, når tingene vokser os over hovedet. Reaktionen er et urinstinkt, der har til formål at sikre vores overlevelse i krisesituationer, at flygte, kæmpe eller at spille død når vi kommer i sådanne situationer. Sådan er situationen ofte, når mine klienter opsøger mig første gang i min psykolog praksis. De føler sig handlingslammede, kan ikke tænke klart, lider af søvnmangel og er derfor fastlåste i den situation de befinder sig i.
Ro er ofte en forudsætning for at man kan genfinde balancen. Jeg giver psykologhjælp ved at skabe ro og forståelse omkring situationen så arousal/stress kortisol niveauet falder.

balancegang psykologhjælp

Psykologhjælp til at skabe FORANDRING

Forandring er nøglen til et bedre liv med mere livskvalitet. Kun igennem forandring kan vi ændre det, der var, til det vi ønsker skal være, og kun igennem aktive til- og fravalg kan vi skabe et godt og stabilt fundament for en varig positiv forandring. Men forandring kræver mod og overskud. I psykologsamtalerne arbejder vi derfor målrettet med at skabe denne forandring og derigennem at generobre en meningsfuld tilværelse. Livet er ikke det værste vi har – og vi har alle ret til et til et godt liv. Det er værd at kæmpe for!

Se ledige tider og book her en konsultation hos psykolog Anita Øland her

Du kan booke en tid til en psykologhjælp hos psykolog Anita Øland i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!

 

august 2019
man tirs ons tors fre lør søn
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

Kontakt Psykolog Anita Øland

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.