Når jeg har været hos Anita, har jeg altid en god følelse i kroppen. Vi sludrer lidt om det hele, og det virker som om vi bare hyggesnakker, men jeg tager altid noget med hjem og det sætter altid nogle tanker i gang.
Når jeg har været hos Anita, har jeg altid en god følelse i kroppen. Vi sludrer lidt om det hele, og det virker som om vi bare hyggesnakker, men jeg tager altid noget med hjem og det sætter altid nogle tanker i gang.
Jeg har igennem længere tid døjet med stress og har haft arbejds-relaterede udfordringer. Da jeg skulle til første samtale var jeg meget nervøs. Men da jeg så kom ind til Anita fik hun mig til at føle mig tryg og hørt. Hendes rolige og venlige væsen fik mig til at slappe af og gjorde jeg turde åbne op for de problemer jeg gik med.
Det var utrolig rart at blive taget alvorligt. Jeg har prøvet at gå ved et par psykologer i mit liv, men Anita var den første jeg følte mig tryg ved og kunne stole på. Anita hjalp mig videre i livet og det er jeg meget taknemmelig for.
Mange tak for din hjælp da jeg blev henvist til dig med stress og hjertesygedom. Fra første behandling følte jeg virkelig at du med din store empati og professionelle erfaring forstod hvordan jeg havde det og fik givet mig ”førstehjælp” til de konstruktive ting jeg kunne gøre for at få skabt ro i mit liv.
Fra behandling til behandling følte jeg hele tiden at du forstod hvor jeg var og hvad der skulle til at få mig lidt videre eller i det mindste ikke mistede modet. Da jeg var klar til at komme videre var du også god til at give mig et kærligt spark videre i livet så jeg igen kunne klare mig selv.Tak fordi du på en ligeværdig og menneskelig måde har hjulpet mig tilbage til et godt liv med mere indsigt om mig selv.
Jeg har i flere måneder kommet hos Psykolog Anita Øland til behandling af stress . Anita har været en uvurderlig hjælp og støtte for mig og reddet mig fra at knække helt over. Hendes rolige sind og store forståelse for mig og min situation gjorde at jeg ved hjælp af hendes anbefalinger kunne komme videre. Hele tiden var fokus på at jeg skulle være med hele vejen og ikke lave om på min selv, men ændre de mønstre og adfærd som ikke var hensigtsmæssig for mig.
Som en naturlig del af den proces jeg gik igennem var min mand også med i forløbet for at sikre at han og jeg kom videre sammen. Min mand så faktisk frem til at komme ind og tale med Anita. Kort sagt, uden Anita, var mit liv ikke lige så positivt, som det er nu.
For mig har mødet med Anita og hendes hands-on tilgang til terapi været en meget interessant oplevelse, som jeg til enhver tid vil anbefale andre. Det har haft en kæmpe værdi for mig, at jeg fik konkrete værktøjer og øvelser med hjem efter hver session, og der var meget lidt ”hokus pokus” over det, hvilket ellers var en af mine fordomme, før jeg valgte at opsøge en psykolog.
Vi gravede ikke i min barndom blot for at grave, men tog udgangspunkt i min situation her og nu. Og snakkede os målrettet frem til, hvorfor mine ikke altid rationelle adfærd kan forklares og ændres.
Det kræver mod og selvindsigt at række ud efter hjælp, når man føler, at livet spænder ben for en. Det har jeg stor respekt for i mødet med dig, når di sidder overfor mig i mit terapirum.
For at kunne bidrage til at skabe mening i den situation, som du befinder dig i lige nu, er det lige præcis dér, vi tager vores udgangspunkt. Hvordan giver tankerne, følelserne og de kropslige fornemmelser mening? Hvordan giver det mening, at symptomerne er dukket op, og hvad kan du gøre for at løsne op og finde andre handlemuligheder, der kan lette din situation?
Noget af det jeg hører mig selv sige igen og igen er, at det vi gennemlever i krisesituationer, er helt naturlige reaktioner. Uanset hvilke fysiske symptomer og virvar af følelser, du har, så er der en god grund til det.
De små skridt gør en forskel. Det har jeg erfaret utallige gange hos klienter, der er gået styrket ud af en krise. Det handler om fysiske symptomer, dine tanker, din adfærd og dine relationer til andre – alt det du slæber rundt med i rygsækken, og som pludselig kan gøre, at du står stille, fordi læsset er blevet for tungt. I terapiforløbet tager jeg udgangspunkt i din situation, som den ser ud her og nu. I fællesskab arbejder vi hen imod at finde handlemuligheder, der kan lette din situation.
“Det handler om at generobre en tilværelse med livsglæde og mening.”
Første skridt i et terapiforløb er en indledende psykologsamtale, hvor vi blandt andet kortlægger din situation på arbejdet og i privaten, dit netværk, afdækker familie relationer, (u)balancer i følelser, energi, adfærd, kropslige symptomer, tanker med videre. Den indledende samtale kan ske inden for få dage, da jeg ikke har lang ventetid i min psykologpraksis. Se ledige tider her »
Målet er at finde den energi, der skal til for at holde dig oprejst og tilgodese dine egne behov, så du bliver klar til et skridt i en ny retning. I samtalerne finder vi i fællesskab frem til hvilke forandringer, vi arbejder hen imod og hvilke handlinger, der skal til for at opnå forandringen – handlinger du kan arbejde med mellem samtalerne.
“Det vigtigste er således ikke vores samtaler, men tiden mellem dem. Det er her, du kan gøre en forskel for dig selv og tage de små, men afgørende skridt, til en ny hverdag.”
Du er eksperten på dit liv, din historie, dine handlinger, følelser og tanker. Jeg har over 20 års erfaring som psykolog i at give psykologhjælp til mennesker, der af forskellige grunde føler sig fastlåste, handlingslammede eller magtesløse.
Når jeg giver psykologhjælp til klienter, der af den ene eller anden grund er havnet i en livskrise, tager jeg ofte udgangspunkt i tre enkle grundprincipper, nemlig at skabe ro, genfinde balancen og herefter skabe forandring. Det er en meget effektiv måde at komme ud af et fastlåst uhensigtsmæssigt mønster på, idet bearbejdningen af hver enkelt tilstand ofte er forudsætningen for at komme videre til den efterfølgende tilstand og tilstandene er derved indbyrdes afhængige.
Vi kender det jo alle sammen- det er rigtig svært at finde balancen, hvis vi er i panik, og det er rigtig vanskeligt at skabe forandring, hvis vi ikke er i balance. Jeg kan ikke lade være med at tænke på mit første bekendtskab med kajakroning. Jo mere anspændt man er og kæmper for at holde balancen i kajakken, des sværere er det at holde balancen. Først når man slapper af og der falder ro på, kan man holde balancen, og først når man har fundet balancen, kan man begynde at tænke på andet end det kolde vand på den anden side af den alt for tynde glasfibervæg og bevæge sig i en retning imod et mål. Jer, der har prøvet at ro kajak, ved nok hvad jeg taler om, og jer der ikke har prøvet det, kan forhåbentlig følge med i metaforen.
Det kan lyde enkelt – men det kan være en kæmpe udfordring at skabe ro i en kaotisk hverdag, hvis man er stresset, er i sorg, hvis man har tankemylder eller er bekymret for fremtiden. Vi får ofte at vide, at vi bare skal slappe af – men hvordan gør man lige det, når alt er kaos? Det er en helt normal reaktion, at vi bliver grebet af panik, når tingene vokser os over hovedet. Reaktionen er et urinstinkt, der har til formål at sikre vores overlevelse i krisesituationer. Den kan tage forskellige former: at flygte, kæmpe eller at blive handlingslammede. Sådan er situationen ofte, når mine klienter opsøger mig første gang. De føler sig handlingslammede, kan ikke tænke klart, lider af søvnmangel og er derfor fastlåste i den situation, de befinder sig i. Ro er ofte en forudsætning for at man kan genfinde balancen. Jeg yder psykologhjælp ved at skabe ro og forståelse omkring situationen så kroppens stressniveau kan falde.
Balance imellem arbejde og familie, på arbejdspladsen, i familien eller i parforholdet er en forudsætning for at kunne skabe forandring. Det er meget vanskeligt at finde overskud til at skabe forandring, når man konstant skal kæmpe for at holde balancen, så man ikke bliver væltet omkuld. Psykologhjælpen består i skabe fokus på at genfinde balancen i dagligdagen – skabe åndehuller og ændre uhensigtsmæssige handlingsmønstre.
Forandring er nøglen til et bedre liv med mere livskvalitet. Kun igennem forandring kan vi ændre det, der var, til det vi ønsker skal være, og kun igennem aktive til- og fravalg kan vi skabe et godt og stabilt fundament for en varig positiv forandring. Men forandring kræver mod og overskud. I psykologsamtalerne arbejder vi derfor målrettet med at skabe denne forandring og derigennem at generobre en meningsfuld tilværelse. Livet er ikke det værste vi har – og vi har alle ret til et til et godt liv. Det er værd at kæmpe for!
Jeg er 50 år, gift, mor til tre og del af en moderne familie med dine, mine og vores børn. Jeg er bosiddende i København men er opvokset i Vendsyssel. Min psykologuddannelse har jeg taget på Århus– og Københavns Universitet. Jeg har siden 2008 arbejdet som privatpraktiserende psykolog. Nu er jeg direktør og partner hos Psykologerne og praktiserer udelukkende i eget regi. Jeg arbejder primært med inspiration fra emotionsfokuseret terapi, systemisk terapi og narrativ terapi men inddrager også andre terapeutiske retninger herunder kognitiv terapi og tilpasser metoderne i min psykologhjælp ud fra dig og din konkrete problemstilling. Jeg er endvidere optaget af kroppens og psykens fine samspil, herunder hormonubalancer og nervesystemets reaktioner i forbindelse med kriser, traumer, stress og andre belastningstilstande. Læs CV
Har du spørgsmål til vores psykolognetværk, kan du skrive til os her.
Når du kontakter Psykologernes psykolog-huse i Aarhus, giver du samtykke til, at vi må opbevare de informationer, du angiver i forbindelse med udfyldelse af kontaktformularen.