Psykodrama – et terapeutisk legerum for voksne

Psykodrama – et terapeutisk legerum for voksne

For børn er leg naturligt. Som voksne kan vi glemme, hvordan leg kan hjælpe os med at undersøge og bearbejde svære følelser og vigtige temaer i vores liv. I terapiformen psykodrama er du til stede på en nysgerrig og legende måde, som giver dig værdifulde indsigter. Psykodrama er en 100 år gammel metode udviklet af Jacob Levy Moreno, som var inspireret af legens potentiale.

I denne episode af podcasten “Rollebytte” giver din vært, psykolog og psykodramainstruktør Ditte-Marie Jakobsen en introduktion til psykodrama som et terapeutisk legerum for voksne. Du får indblik i begrebet “surplus reality” eller udvidet virkelighed, som beskriver, hvordan du i terapirummet undersøger dit tema i “her og nu”. Ved konkret og kropsligt at skifte perspektiv, kan du undersøge din situation fra forskellige vinkler. Ved at komme i kontakt med de svære følelser knyttet til dit tema, får du mulighed for at forløse din fortid og bryde med gamle mønstre.

Det kræver ingen særlige forudsætninger for at få udbytte af psykodrama-metoden. Vi kan alle lære at komme i kontakt med vores legende og kreative side og genopdage legens potentiale i et trygt terapirum.

Lyt til episoden, hvis du overvejer psykodrama som terapiform eller er studerende eller fagperson, som er nysgerrig på at vide mere om denne oplevelsesorienterede og legende terapiform.

Fastlåsthed i kreativt arbejde

Fastlåsthed i kreativt arbejde

Kender du følelsen af at sidde fast i en kreativ proces? Det kan være frustrerende og stressende, uanset om du arbejder på en bog, en podcast, et visuelt projekt, eller noget andet. Lyt til denne episode af podcasten “Rollebytte”, hvor psykolog Ditte-Marie Jakobsen lærer dig rollebytte-teknikken, som kan hjælpe dig med at bryde med fastlåstheden. Rollebytte er en teknik i terapiformen psykodrama, hvor du ved at skifte perspektiv kan få en værdifuld indsigt i din situation.

I episoden deler Ditte-Marie først sin personlige oplevelse af kreativ blokering. Ved at træde ind i rollen som sin egen farmor, modtager Ditte-Marie et afgørende råd, der hjælper hende med at komme i gang med sin podcast igen. Bagefter guider Ditte-Marie dig gennem rollebytte-øvelsen, så du selv kan prøve teknikken derhjemme. Ved at skifte perspektiv og se verden gennem en andens øjne, kan du opnå ny indsigt og genvinde glæden og motivationen ved dit kreative arbejde.

Prøv selv rollebytte-øvelsen og få inspiration til at komme i gang igen.

#13 PMS – en overset superkraft

#13 PMS – en overset superkraft

Det kan være vanskeligt at bevare selvkontrollen og tøjle følelserne, når man har PMS. Men skal PMS egentligt kunne tøjles? Er det ikke meget sundt, at der er noget i tilværelsen, vi ikke umiddelbart kan kontrollere? Måske er det sundt, at vi kvinder 1-2 gange om...