fbpx

Psykolog Lise Elmer Houmann

Cand.psych.aut., ph.d.

november 2021
man tirs ons tors fre lør søn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

At starte op i et psykologforløb er et stort skridt. Derfor skal du nemt kunne finde ud af om du er kommet til den rette. Her skal jeg gøre mit bedste for at vise dig, hvad jeg kan hjælpe dig med, og hvem jeg er kort fortalt.

​I terapien vil du opleve at:

 •  værktøjer til at finde dine ressourcer
 • Mærke handlekraft til at tage fat om det svære i dit liv
 • Negative Tanker sjældent er sandheder – men ofte udtryk for længerevarende belastning eller andres høje forventninger eller kritik. 
 • Indsigt og Accept – fx omkring det man ikke kan forandre
 • Få styrket forbundetheden til livet, dig selv og til andre

I terapien er det mit ansvar at give dig mulighed for forandring. Måden vi arbejder, afhænger af dig og det, du ønsker at arbejde med. Vi skræddersyr forløbet alt efter, om der er tale om en konkret afgrænset problemstilling, som kun kræver et kortvarigt forløb. Det kan eksempelvis være i forhold til stress, panikangst eller lettere depression. Andre gange er det nødvendigt at tilrettelægge et længere forløb for at nå derhen, hvor du ønsker. Det kan f.eks. være når grundlæggende mønstre og strategier styrer dig, og skaber problemer og smerte for dig. Mønstre, som du ønsker at løsrive dig fra.

 

Jeg har mange års erfaring med at hjælpe mennesker, hvis problematikker vedrører:

Privatliv:

 • Livskriser i forbindelse med alvorlig og uhelbredelig fysisk sygdom både for den som er ramt, og hele familien
 • Sorg og kompliceret sorg
 • Stress og traumearbejde (PTSD)
 • Særligt sårbar; depression, angst, bipolar lidelse, personlighedsforstyrrelser
 • Pårørende til mennesker med svær fysisk og psykisk sygdom.
 • Vrede og andre stærke følelser og reaktioner.
 • Udviklingstraumer og destruktive tilknytningsmønstre
 • Familieterapi, parterapi og rådgivning i forbindelse med skilsmisse

Arbejdsrelateret

 • Debriefing individuelt eller i grupper i forbindelse med vold, ulykker, trusler eller dødsfald
 • Stress, arbejdsbelastning, omsorgstræthed
 • Konflikter og samarbejdsproblemer
 • Work-life balance

Supervision

 • Individuel eller gruppesupervision af tværfagligt personale. Jeg er supervisoruddannet og har indgående erfaring med at supervisere pædagogisk, socialfagligt og sundhedsfagligt personale samt psykologer på vej mod autorisation.
 • Emnerne kan være sagssupervision, samarbejdssupervision eller procesfacilitering.

 

Skriveterapi – livsfortælling

At skrive om vores levede erfaringer er en kilde til glæde, trøst, mening, refleksion og forbundenhed på tværs af tid og sted. Går du med en drøm om – enten for din egen og/eller dine nærmestes skyld – at skrive om dit liv. Synes du det er svært at komme i gang, eller er du i tvivl om hvordan du skriver bedst muligt om svære perioder, oplevelser eller komplekse relationer, så har jeg hjulpet mange med denne spændende, vigtige men også svære proces.

Jeg kan tilbyde dig relevant sparring. Hjælpen kan strækkes så langt, så du slipper for selv at skrive, men kan nøjes med at fortælle, mens jeg står for nedskrivning og redigering.

Skriveterapi og livsfortælling har været omdrejningspunktet for min ph.d. Jeg ved, hvor meningsfuldt og stærkt det skrevne ord er.

At skrive er en direkte vej til at bearbejde svære emner og skabe forbindelse til de vigtige personer omkring os. Både for fortæller og modtager.

 

Metoder

I det terapeutiske arbejde integrerer jeg forskellige metoder indenfor retningerne af det kognitive (ACT, compassion og skemafokuseret terapi), narrativ tilgang (eksternalisering, bevidning), og kombinerer dette med kropsterapeutiske værktøjer og øvelser (åndedrætsøvelser, visualisering, den Neuroaffektive Relationelle Model (NARM)). Efter aftale vil du kunne få emner med hjem, som du arbejder med imellem sessionerne. Jeg bruger tavle og skriftlige øvelser, når det er ønsket og relevant.

Jeg er autoriseret af Dansk Psykolognævn og modtager løbende supervision, samt deltager i relevant efteruddannelse for at holde mine kompetencer ved lige.

Om mig

Jeg er 44 år, bor i Valby med min mand og 4 børn i alderen 5-18 år.

Jeg blev uddannet psykolog i København i 2003 og skrev en ph.d. om livsfortælling i familier ved alvorlig sygdom. Jeg har altid arbejdet indenfor det terapeutiske felt, med terapi, udvikling af indsatser, kriseintervention og supervision overfor primært voksne målgrupper.

Jeg har i mange år været ansat indenfor hospitalsvæsenet (i somatikken) og kommunalt i både socialpsykiatri og kriminalpræventivt arbejde. Mit hjerte banker for mennesker, hvis livsbaner slår krøller og også nogle gange leves på kanten.

Er du medlem af sygesikringen Danmark kan du modtage tilskud. Tal i øvrigt med dit forsikringsselskab om du har dækning via din sundheds- eller indboforsikring.

Kontakt mig uforpligtende for at høre nærmere. Et forløb kan sagtens foregå online eller telefonisk.

Events med Lise Elmer Houmann

Seneste blogindlæg fra Lise Elmer Houmann

Seneste podcasts med Lise Elmer Houmann

Nyheder fra Lise Elmer Houmann

Kontakt Lise Elmer Houmann

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se ledige tider og book her en konsultation hos Lise Elmer Houmann

Du kan booke en tid til en psykologsamtale med Lise Elmer Houmann i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!

november 2021
man tirs ons tors fre lør søn
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345