Psykolog Helle Ruff

Cand.psych.aut., ph.d.

Helle Ruff

Cand.psych.aut., ph.d.

Telefon: 93832018
Mail: helle@psykologerne.dk

Oplever du angst, depression, stress, forvirring eller utryghed i dine relationer?

 

Nogle gange kan de problemer, du aktuelt oplever i dit liv, hænge sammen med den måde, du er blevet mødt af din omverden tidligere i livet. I din familie, i skolen, i parforholdet eller af samfundets normer. Er du ikke blevet mødt med anerkendelse, forståelse og støtte, eller har du oplevet omsorgssvigt, mobning, vold, diskrimination eller andre svigt, kan det have forplantet sig i dig, så du har fået et billede af, at det er dig, der er noget galt med, eller at verden grundlæggende er et utrygt sted.

Dét syn på dig selv eller verden kan hænge ved og fortsat påvirke dig i dag. Du kan opleve, at det forhindrer dig i at have det parforhold eller arbejdsliv, du ønsker, eller at det udfordrer dit forældreskab eller dine venskaber – eller måske føler du, at der ikke er nogen i dit liv, du har en tæt relation til. Dit følelsesliv kan også være påvirket. Måske oplever du, at du ikke kan kontrollere din vrede, eller at du er trist, bange eller følelsestom.

 

Hvordan kan terapi hjælpe?

I vores samtaler får du hjælp til at få øje på nye perspektiver på dine problemer, sådan at du kan komme til at leve et liv, hvor problemerne fylder mindre, og du får mere overskud til det, som betyder noget for dig.

Alt efter dine behov kan vi fx arbejde hen mod, at du:

  • får mere ro i hverdagen
  • kan håndtere din vrede eller angst
  • tør fokusere på og give udtryk for, hvad du ønsker
  • får tættere relationer
  • slipper dit behov for konstant kontrol
  • bliver fri fra tyngende skyld- og skamfølelser
  • oplever øget selvværd
  • kan håndtere påtrængende negative minder fra fortiden

 

Hvordan foregår terapien?

Sammen vil vi undersøge dine aktuelle problemer og kigge på, hvordan de eventuelt kan forstås som eftervirkninger af svære vilkår eller traumatiserende oplevelser tidligere i dit liv. Ved at få en dybere forståelse af sammenhængen kan du begynde at adskille dig selv fra problemet – og det kan give dig frihed til at vælge, hvordan dit liv skal se ud fremadrettet. Vi vil i samtalerne også have et fokus på, hvad der er vigtigt for dig lige nu, og hvordan du ønsker at leve. Har du brug for, at vi arbejder med konkrete mentale værktøjer til at skabe en forandring her og nu i dit liv, er det også en mulighed.

Måske er det uvant for dig at forholde dig til dine følelser og tanker. Det er helt okay, og noget som mange ikke har lært i løbet af deres liv. Vi samarbejder om at finde en måde at tilrettelægge samtalerne på, så de bliver meningsfulde og hjælpsomme for dig.

Samtaleforløbet kan være kortere eller længere, alt efter dine ønsker og behov.

 

Om mig

Jeg hedder Helle og er 40 år. Jeg er uddannet psykolog og er autoriseret af Psykolognævnet, og derudover har jeg en ph.d.-grad inden for hjerneforskning. Jeg har bred erfaring med at hjælpe voksne, unge og børn i forhold til en række forskellige problematikker, og tager altid udgangspunkt i, hvor du er lige nu, og hvor du gerne vil hen.

Jeg efteruddanner mig løbende og trækker på forskellige terapimetoder – herunder narrative og emotionsfokuserede metoder. Jeg er aktuelt i gang med at specialisere mig inden for traumeområdet.

Vi tager hos Psykologerne ikke imod lægehenvisninger, men du vil ofte kunne få tilskud fra Sygeforsikring “danmark” og andre private forsikringer til samtalerne hos mig – tjek blot med dit forsikringsselskab, om det er en mulighed.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Vesterbro (Axeltorv 6)

Helle Ruff

Cand.psych.aut., ph.d.

Oplever du angst, depression, stress, forvirring eller utryghed i dine relationer? At du er forkert, eller at verden er et utrygt sted? Det kan hænge sammen med den måde, du er blevet mødt af din om.. Læs mere

MandagOnsdagFredag Dagtider Dansk

Telefon: 93832018
Mail: helle@psykologerne.dk

Events med Helle Ruff

Seneste blogindlæg fra Helle Ruff

Se flere blogindlæg

Seneste podcasts med Helle Ruff


Se flere podcasts

Nyheder fra Helle Ruff

Kontakt Helle Ruff

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se ledige tider og book her en konsultation hos psykolog Helle Ruff her og gennemfør booking.

Du kan booke en tid til en psykologsamtale med Helle Ruff i kalenderen herunder. Klik på den ydelse du ønsker, vælg en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking.