Psykolog Helle Ruff
Cand.psych.aut., ph.d.

juli 2021
man tirs ons tors fre lør søn
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311

VELKOMMEN – HER KAN DU SE HVAD JEG TILBYDER

 

INDIVIDUEL TERAPI

Jeg tilbyder individuel terapi og kan hjælpe dig med at finde redskaber til at håndtere dine problemer. Det kan være, at du oplever angst, depression, stress- eller traumereaktioner. Det kan være, at du præcist ved, hvad du ønsker hjælp til, eller det kan være, at dit problem er mere uklart for dig, og at du har brug for hjælp til at forstå, hvad der er på spil.

I samtalerne bruger jeg forskellige samtaleterapeutiske metoder, alt afhængigt af den problematik du kommer med, og dine ønsker. Det kan være, at jeg giver dig hjemmeopgaver, eller det kan være, at du i højere grad har behov for at bruge terapirummet til den refleksion, som du måske ikke oplever at have tid til i dagligdagen. Sammen vil vi arbejde hen mod, at der sker en forandring, så du kan opnå større overskud og trivsel i dit liv.

 

HJÆLP TIL FORÆLDRE OG BØRN

Jeg tilbyder hjælp til forældre og børn. Det kan være at, du som forælder:

  • føler dig usikker på, hvordan du hjælper dit barn
  • er i sorg over, at dit barns udvikling forløber anderledes, end du havde forventet
  • oplever belastningsreaktioner på at være forælder til et barn, der har det svært
  • har svært ved at håndtere dit barns adfærd
  • bekymrer dig, fordi dit barn udviser ængstelighed eller tristhed
  • oplever, at konflikterne i familien er vokset jer over hovedet

Jeg kan støtte dig i at forstå dit barn bedre, og jeg kan hjælpe dig med at få øje på nye måder, I kan være sammen som familie. Jeg kan også hjælpe dig, når du føler dig nedtrykt og udkørt, fordi du og din familie er under hårdt pres.

Jeg tilbyder også samtaler og terapi til børn.

 

OM MIG

Jeg er uddannet psykolog og ph.d. fra Københavns Universitet og er efterfølgende autoriseret af Psykolognævnet. Jeg har bred erfaring med at hjælpe voksne og børn i forhold til en række forskellige problematikker, og tager altid udgangspunkt i, hvor du er lige nu, og hvor du gerne vil hen. Jeg efteruddanner mig løbende, og er især inspireret af kognitive, narrative og løsningsfokuserede terapimetoder.

Du vil ofte kunne få tilskud fra Sygeforsikring “danmark” og andre private forsikringer til samtalerne hos mig – tjek blot med dit forsikringsselskab, om det er en mulighed.

 

TIL DIG DER GERNE VIL VIDE MERE OM, HVORDAN JEG ARBEJDER, OG OM MIN FAGLIGE BAGGRUND

Jeg har en baggrund i hjerneforskning, hvor jeg har nørdet igennem og undersøgt hjernens strukturer og processer, og dens sammenhæng med psykologiske fænomener som tanker, følelser og empati. Det har givet mig en grundlæggende forståelse af, at alle psykologiske fænomener har en biologisk og hjernemæssig pendant. Altså – når du oplever og føler noget, så hænger det sammen med, at der er processer i gang i din hjerne.

Det har også givet mig en forståelse af, at hjerner er skruet forskelligt sammen. Vi har nogle vilkår med, som vi ikke nødvendigvis kan ændre på – men man kan ændre på, hvordan man lever med vilkårene. Måske har du en hjerne, der gør det let for dig at koncentrere sig – eller måske har du en hjerne, der ikke er så stærk til lige netop at holde fokus. Måske har du en hjerne, som kan tolke og forstå alle de sociale signaler, der er i sociale situationer – eller måske har du en hjerne, der har svært ved lige præcist det. Måske har du en hjerne, der er meget opmærksom på potentielle farer – eller måske har du en hjerne, som er god til at holde fokus på dine mål og ignorere farer, så du hurtigere kommer hen til dine mål, men også lever et mere risikofyldt liv.

Uanset hvad, har vi nogle vilkår med os. Og det gælder om at udvikle hjælpsomme strategier til at håndtere vilkårene, og det gælder om at undgå at kritisere dig selv for at have lige præcist de vilkår med i livet. De skyldes din hjerne, dine gener, og de miljøer – især familie, vennegrupper, arbejde og samfundsstrukturer – som du har bevæget dig i igennem dit liv, og som også har været med til at forme din hjerne.

Nogle gange er det relevant at gå på opdagelse i de vilkår og forstå, hvordan de har haft og måske stadig har indflydelse på, hvordan dit liv ser ud lige nu. Andre gange er det mere relevant at fokusere på, hvor du gerne vil hen med dit liv, og hvad der skal til, for at du når derhen. Her går vi på opdagelse i, hvilke strategier du allerede bruger, som virker for dig, men som du måske ikke selv er blevet bevidst om endnu, eller vi kigger på, hvilke strategier det kunne være relevant for dig at tillære dig.

Selvom vi har nogle biologiske vilkår med os, viser hjerneforskningen også, at hjernen er plastisk. Det betyder, at det ikke er givet, at vi skal leve med alle vores vilkår for altid. Hjernen kan forandre sig, du kan forandre dig, og de vilkår, der er i dine omgivelser, kan ændre sig. Måske bliver du forælder til et barn, der har det svært, eller måske bliver du syg, får nye venner eller mister venner, eller får drømmejobbet.

Hjernen og dit liv i det hele taget forandrer sig på godt og ondt, og alle mennesker vil indimellem opleve noget svært og have brug for hjælp. Enten fra venner og familie eller fra en professionel terapeut.

Har du spørgsmål til, hvordan vi kan arbejde med lige præcist din problematik, er du meget velkommen til at kontakte mig eller booke en samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig.

 

Kontakt Helle Ruff

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se ledige tider og book her en konsultation hos Helle Ruff

Du kan booke en tid til en psykologsamtale med Helle Ruff i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!

juli 2021
man tirs ons tors fre lør søn
2829301234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311