• Mental sundhed

PSYKOLOGERNES ORDBOG

Tavshedspligt er en juridisk forpligtelse, der pålægger visse personer eller professionelle at bevare fortrolighed om visse oplysninger, som de får adgang til i deres professionelle kapacitet. Det betyder, at de ikke må videregive disse oplysninger til uvedkommende uden samtykke fra den person, oplysningerne vedrører.

I en psykologisk kontekst betyder tavshedspligt, at en psykolog er forpligtet til at bevare fortroligheden om alt, hvad klienten deler under terapien. Dette giver klienten en tryg og sikker atmosfære, hvor de kan åbne op om personlige og følsomme emner uden frygt for, at oplysningerne vil blive delt med andre.

Det er vigtigt at bemærke, at der er nogle begrænsninger for tavshedspligten, især når der er bekymringer for klientens eller andres sikkerhed. For eksempel kan en psykolog være forpligtet til at bryde tavshedspligten, hvis der er en risiko for selvmord eller vold mod andre.

 

Tavshedspligten i en psykologisk samtale er en fundamental og essentiel regel, der beskytter klientens privatliv og sikrer, at klienten føler sig tryg ved at dele følsomme og personlige oplysninger med psykologen.

Nogle vigtige aspekter af tavshedspligten i en psykologisk samtale:

 

Det er vigtigt at forstå, at tavshedspligten er et grundlæggende princip i ethvert terapeutisk forhold, og at psykologer tager dette ansvar meget alvorligt for at sikre klienternes trivsel og tillid.

 

Skriv til Psykologerne

Har du spørgsmål til vores psykolognetværk, kan du skrive til os her.

Når du kontakter Psykologernes psykolog-huse i København, giver du samtykke til, at vi må opbevare de informationer, du angiver i forbindelse med udfyldelse af kontaktformularen.
Tak for din besked
Jeg svarer dig tilbage hurtigst muligt.
Venlig hilsen
Psykolog Anita Øland