Når noget forstyrrer dit liv
Det er en del af livet at bakse med noget eller være udfordret af noget, som kan føles uoverstigeligt, mens man står i det. Det kan være forandringer i privatlivet, arbejdslivet, dit helbred eller en voldsom hændelse. Oplever du, at du er for påvirket og at det fortsætter uden at du rigtigt kan slippe det, fordi tankerne om det bliver for påtrængende og forstyrrer, uden at du føler dig i stand til at ryste det af dig? Måske mærker du ikke livet og tilværelsen helt som du plejer. Som om, du ikke kan se meningen med tingene. Ikke samme lyst til tingene, som du plejer. Glæder dig ikke rigtigt til noget. Dit humør er svingende til trist, du mangler energi, motivationen er svigtende og du synes du bliver hurtigere træt og udmattet. Trækker dig måske socialt, fordi det begynder at føles uoverkommeligt. Det kan være meget forstyrrende for livskvaliteten, at man skal tage hensyn til, at der er forskellige ting, man ikke kan, fordi man frygter at blive angst. Det hæmmer den frie udfoldelse. Det kan begrænse livet.
Du behøver ikke at leve med utrygheden
Det mest private vi har, vort indre univers, ønsker vi ikke altid at dele med hvem som helst. Særligt, når vi ikke helt synes at vi lykkes med tingene, sådan som vi ønsker dem. Det er derfor modigt og ansvarligt at tage beslutningen om at få professionel hjælp, hvis du er strandet et sted i livet, hvor det vil gavne at ‘få andre øjne på’, for at komme godt videre. Vi indkredser din problemstilling og aftaler mål for din behandling, som vi begge kan godkende som opnåeligt ud fra de rammer, vi har til vores rådighed.
Hvad kan du få hjælp til?
Angst, herunder socialangst, panikanfald, bekymringstendens, tvangstanker/tvangshandlinger og fobier, depression, lavt selvværd, dilemmaer ved tunge beslutninger, akutte kriser, traumer, stress, udbrændthed og belastningsreaktioner. Indgående kendskab til problemstillinger med højtfungerende voksne med autisme (AS), Asperger, særlig sensitiv, socialt følsom mfl.
Hvordan foregår det?
Metodevalget vil altid tage afsæt i din særlige problemstilling og omstændighederne omkring dig. Jeg bestræber mig på at vi mødes i et personligt, anerkendende og uhøjtideligt rum. Jeg arbejder ud fra en basis af kognitiv adfærdsterapeutisk tilgang med stærk inspiration af metakognitiv terapi, ACT, psykodynamisk og lidt narrativ tilgang. Hvor relevant også traumefokuserede teknikker og mindfulness. Forskellige, men for de fleste med fælles mål om at neutralisere eller mildne det ubehag, som måtte fylde og forstyrre i dit liv. Men altid med målet om at opdyrke, hvad der er vigtigt for dig at efterleve. Afhængig af din problemstilling vil du mellem sessionerne få hjemmeopgaver eller hjemmetræning med. Uanset emne, vil vigtige emner fra sessionen dog fortsætte aktivt som refleksioner inde i dit hoved. Sådan er det med psykoterapi. Det adskiller sig fra andre typer samtaler. Det er fokuseret, systematisk og struktureret arbejde om noget, som du bringer ind og ønsker at få behandlet. Det er et tæt samarbejde. Nok det tætteste, der findes. Jeg tilbyder et rum, hvor du kan få kvalificeret dine refleksioner. Så dine evt beslutninger kan foretages på modnede tanker og følelser. I de seneste år er jeg optaget af selvaktualisering, som både mål og middel i min tilgang til forandringsprocesser. At vække ressourcer, blive bevidst om dem og aktivere dem, så viljen kommer til at forme vejene frem til at dine ønsker og værdier bringes op på et aktuelt plan. At aktualisere sig selv. Jeg bruger bl.a. et begrebspar til formålet, som jeg kalder positiver og negativer. Dem kan vi bruge uanset om du kommer med angst, tristhed, stress, udbrændthed eller tunge dilemmaer i forbindelse med svære valg og beslutninger i dit liv.
Min baggrund
Jeg er uddannet psykolog (cand. psych.) fra Århus Universitet i 2000 og autoriseret i psykiatrien i 2007. Siden har jeg hovedsageligt arbejdet i specialteams i psykiatrien. 2000: Vejlefjord. Neuropsykologisk rehabilitering af voksne med senhjerneskader. 2003: PPR psykolog. Desuden familiekonsulent og stammekonsulent, Herning Kommune. 2005: Team for Traumatiserede, Regionspsykiatrien Vest, R-sygehuset Holstebro. Behandling af traumefølger, PTSD, akutte traumer og kriser. Også tilknyttet familieterapi/systemisk terapi på afd. 2008: Team for Affektive Lidelser, Regionspsykiatrien Vest, R-sygehuset Herning. Depressioner, (hypo-) manier, blandingstilstande. Tilknyttet ‘bevar barndommen’. 2012: Specialteam for Angst, OCD og belastningstilstande, Psykiatrien Region Syd, Vejle. Alle former for angst; panikangst, sygdomsangst, generaliseret angst/overdrevet bekymring, stress. Tilknyttet Nordisk Krisekorps. 2016: Team for Spiseforstyrrelser, Psykiatrien Region Syd, OUH. 2017: Fuldtids privat praksis. Behandler angst, akutte kriser, stress, depression, coaching til virksomhedsledere, outplacement forløb. Book en tid til forsamtale via online booking her på siden eller ved at skrive en mail. Mail: sefika@psykologerne.dk Telefon: 28434243