Mette Marie Gunnergaard

Autoriseret cand.psych. og neuropsykolog
Book en samtale hos Mette Marie
Autoriseret cand.psych. og neuropsykolog
+45 4244 2228
mettemarie@psykologerne.dk
Kigkurren 8G, 2300 Kbh S
KONTAKT
BOOK

Terapi og Neuropsykologi

At gå i terapi kan føles udfordrende og sårbart, men jeg skaber et rum, hvor du kan føle dig tryg og anerkendt. Hos mig kan du være dig selv og have det, som du har det – uden at føle dig forkert. I fællesskab undersøger vi dine udfordringer såvel som dine ressourcer. Sammen finder vi ud af, hvad du ønsker dig af dit liv. Med en baggrund i rehabilitering efter hjerneskade hos voksne, har jeg særlig viden om terapeutisk behandling og rådgivning om både de psykiske og kognitive forandringer efter hjernerystelse, hjerneskade og anden sygdom.

Terapi

At tale om dét, der er svært, kræver tillid. Min tilgang er empatisk, autentisk og uhøjtidelig. Jeg ser det som et stort privilegie at facilitere og bevidne den dybde og det nærvær, der opstår, når et menneske tør sænke paraderne for en stund og være sit autentiske jeg. Netop i disse øjeblikke opstår friheden til at navigere mere fleksibelt i de udfordringer, livet byder på. Min primære terapeutiske metode er ACT (Acceptance and Commitment Therapy), som er en tredjebølge kognitiv terapi. I ACT prøver man ikke på at fjerne tanker eller følelser, men snarere at ændre vores forhold til dem. Det handler om at blive mere bevidst og fleksibel omkring sindets indhold for dermed at blive bedre i stand til at skabe den forandring, vi ønsker. Et vigtigt fokus i ACT er også at finde ud af, hvad der egentlig er vigtigt i vores liv, og hvad vi kan gøre for at dyrke netop det. Terapien vil naturligvis blive tilpasset dig og de temaer, du ønsker at arbejde med.

Kompetenceområder

  • Depression
  • Angst
  • Stress
  • Selvværd
  • Sorg og krise og ændrede livsvilkår – om krisehjælp
  • Tilbagevenden tilbage til arbejde eller studie efter sygdom
  • Eksistentielle kriser

 

Neuropsykologi – Noget med Hjernen

Hjernerystelse

Når hjernen bliver rystet, sker der små mikroblødninger og forstrækninger af nervetråde, der ikke kan ses på scanninger, men ikke desto mindre forstyrrer hjernens kemiske balance. Efter en hjernerystelse vil mange opleve, at de bliver meget hurtigt trætte, får svært ved at koncentrere sig og huske. Man kan også blive irritabel eller have humørsvingninger, blive lys- eller lydfølsom og hurtigt føle sig overvældet, hvis der foregår meget omkring en. Symptomer på hjernerystelsen forsvinder i de fleste tilfælde af sig selv indenfor en måneds tid efter skaden. Går der mere end en måned, kan det være en god idé at få noget rådgivning i, hvordan du bedst håndterer symptomerne. Det er vigtigt at tage de nødvendige hensyn, samtidigt med at du også får tilstrækkelig aktivitet og bevægelse ind i din hverdag. Med en tidlig indsats kan du undgå overbelastning og om muligt forebygge et mere langvarigt sygdomsforløb.

Erhvervet hjerneskade

En hjerneskade kan opstå som følge af mange ting – f.eks. en ulykke, en blodprop, infektion i hjernens hinder, en hjernetumor eller i forbindelse med et hjertestop, hvor hele hjernen ikke har fået ilt nok i et stykke tid. Når man skal tilbage til livet efter en hjerneskade, skal man lære sig selv og sin nye hjerne at kende. Det kan være, at det er blevet svært at huske, koncentrere sig eller multitaske. Måske er tænkningen blevet langsommere. Måske er problemløsning blevet vanskeligere. Måske er de sociale relationer blevet en større udfordring at navigere i. Mange bliver nemmere overvældet af indtryk, og de fleste vil opleve at blive hurtigere træt. Her er det vigtigt at lære at kompensere for sine vanskeligheder, så de bliver mindre indgribende i hverdagen. For at undgå overbelastning er det også vigtigt at respektere trætheden og lære at forvalte den energi, der nu er til rådighed, så den bliver brugt på det, der er vigtigst. Det vil som oftest ske en vis grad af spontan bedring i symptomer over tid, men det er vigtigt at skabe de bedst mulige forudsætninger for hjernens bedring, bl.a. ved at undgå overbelastning og ved at træne de ting, man gerne vil blive bedre til. At få en hjerneskade vil oftest være forbundet med et varigt tab af evner og et liv, der er vendt op og ned. Mange kan have brug for hjælp til at bearbejde en sådan livsomvæltning og de følelser, der naturligt ofte følger med så som sorg, vrede og magtesløshed. Når tiden er moden, kan det også give god mening at få hjælp til nyorientering og til at skabe et godt liv med afsæt i de nye livsbetingelser.

Jeg kan hjælpe dig med at

  • Forstå dine symptomer
  • Udvikle kompenserende strategier
  • Håndtere hjernetræthed og undgå overbelastning
  • Få hverdagen til at fungere
  • Vende tilbage til arbejde eller studie
  • Bearbejde sorg og tab og finde nye veje i et ændret liv
  • Kommunikere dine udfordringer og behov til dine omgivelser

 

Pårørende

Ved alvorlig sygdom er også de pårørende ramt. Det kan være rigtig svært at stå på sidelinjen og nemt at glemme, at passe på sig selv. Som pårørende kan man stå i et kaos af følelser som frygt, sorg, uvished, og magtesløshed. Glæde og lettelse når det går fremad, men også bekymringer for fremtiden. Undersøgelser har vist, at inddragelse af pårørende fremmer rehabilitering. Derfor er det vigtigt som pårørende at være godt klædt på til forstå og forholde sig til den ramtes udfordringer. Rådgivning og terapi kan støtte dig i både at være der for den ramte og for dig selv.

Terapi Online

Udover samtaler i klinikken på mandage og tirsdage, tilbyder jeg ugens andre dage online terapi via en GDPR godkendt videoplatform. Det er nemt og ganske enkelt. Send mig en mail på mettemarie@psykologerne.dk, så finder vi et tidspunkt der passer.

Tilskudsmuligheder

Hvis du er medlem af Sygeforsikringen Danmark, kan du få et tilskud på 300 kr. pr. samtale. (450 kr. hvis du er under 26.) Hvis du har en privat sygeforsikring der dækker psykologhjælp, kan du få samtaleforløbet helt eller delvist refunderet. Hos psykologerne.dk kan du desværre ikke gøre brug af en lægehenvisning, da vi ikke har overenskomst med sygesikringen.

Kontakt

Vil du vide om netop din problematik er noget jeg kan hjælpe med, så er du velkommen til at ringe til mig på 42442228 eller sende en mail på mettemarie@psykologerne.dk

Lidt om mig

Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet i 2012, autoriseret i 2017 og har en toårig terapeutisk efteruddannelse i ACT. Jeg har arbejdet med rehabilitering efter hjerneskade på Kommunikationscentret i Hillerød samt på Rigshospitalets Neurocenter på Hvidovre Hospital. Jeg har desuden tidligere arbejdet med at hjælpe stressramte tilbage i arbejde efter sygemelding. Jeg er aktuelt tilknyttet Skovhus Privathospital som neuropsykologisk konsulent. Udover det neuropsykologiske aspekt har psykoterapi været en essentiel del af mit arbejde, både med de hjerneskaderamte og deres pårørende. Jeg har været selvstændig psykolog siden 2019.

Autoriseret cand.psych. og neuropsykolog
+45 4244 2228
mettemarie@psykologerne.dk
Kigkurren 8G, 2300 Kbh S
KONTAKT
BOOK

Information

  • ACT
  • Neuropsykologi
  • Alvorlig sygdom
  • Angst
  • Depression
  • Eksistentielle problemstillinger
  • Hjernerystelse og hjerneskade
  • Sorg
  • Stress
  • Tilbagevenden til arbejde efter sygdom
MandagTirsdag
Dagtider
DanskEngelsk

INDHOLD FRA Mette Marie Gunnergaard

Podcast
  • Hjernerystelse
00:00

Kontakt psykolog Mette Marie Gunnergaard

Book tid hos Mette Marie Gunnergaard

Du kan booke en tid i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!
Skriv til Psykologerne

Har du spørgsmål til vores psykolognetværk, kan du skrive til os her.

Når du kontakter Psykologernes psykolog-huse i København, giver du samtykke til, at vi må opbevare de informationer, du angiver i forbindelse med udfyldelse af kontaktformularen.
Tak for din besked
Jeg svarer dig tilbage hurtigst muligt.
Venlig hilsen
Psykolog Mette Marie Gunnergaard
Tak for din besked
Jeg svarer dig tilbage hurtigst muligt.
Venlig hilsen
Psykolog Anita Øland