Online terapi & fjernterapi

Få professionel psykologhjælp online eller via telefon

Få professionel psykologhjælp online eller via telefon

Få professionel psykologhjælp online eller via telefon

Få professionel psykologhjælp online eller via telefon

Online terapi

Helle fik onlinepsykologhjælp i forbindelse med skilsmisse

En hård skilsmisse, og et liv som travl selvstændig iværksætter med efterfølgende opblussende panikangst, fik mig til at prøve online terapi hos psykolog Anita Øland, og det har fuldt ud levet op til mine forventninger. I forbindelse med skilsmissen blev mit liv fuldstændig vendt på hovedet, og de fleste dagtimer havde jeg svært ved at koncentrerer mig om andet end at overleve og komme igennem skilsmisse, utroskab og chok.

Online psykologhjælp har været en fordel for mig, fordi jeg kunne bruge mine aftener uden tidspres, på at få spurgt psykolog Anita Øland om det der fyldte og gjorde mig angst. Hun har virkelig være en stor hjælp med hendes empati, forståelse og professionalisme, og jeg kan på det varmeste anbefale psykolog Anita Øland og online psykologhjælp til alle travle mennesker.

Online terapi, e-terapi, fjernterapi og rådgivning

Det kan være svært at række ud efter psykologhjælp, og for nogen er online terapi eller e-terapi, som det også kaldes, det, der skal til for at overvinde barrieren.

For andre er det skæve arbejdstider, fysisk handicap, udlandsophold eller en travl hverdag med børnepasning, der forhindrer en fysisk konsultation.

Fjernterapi via telefon eller Internetbaseret terapi er derfor et rigtig godt supplement og alternativ til et traditionelt psykologbesøg, da det eliminerer geografiske og tidsmæssige begrænsninger. Med online-terapi kan du få psykologhjælp når du vil og hvor du vil – uden ventetid.

E-terapi muligheder

  • Tekstbaseret dialog via mail
  • Tekstbaseret dialog via chat
  • Online videomøde

Det skrevne ord kan være forløsende og vil ofte føre til en større selvforståelse.

Fjernterapi og Internetbaseret terapi er et anerkendt behandlingstilbud, og for flere og flere er internettet et helt naturligt omdrejningspunkt for kontakten til andre mennesker.

Derfor er det for dem også helt naturligt at modtage terapi og rådgivning online. Forskning og erfaringer i forbindelse med online-terapi viser, at online konsultationer har mange af de samme terapeutiske kvaliteter og ændringspotentialer som traditionelle fysiske konsultationer.

Fjernterapi er en fællesbetegnelse for terapi hvor psykolog og klient befinder sig på 2 forskellige lokationer.

Udover terapi via telefonsamtale dækker fjernterapi også over Online-terapi der typisk sker på to forskellige måder: Som tekstbaseret dialog via mail eller chat eller som et online videomøde.

Med e-terapi kan du få psykologhjælp når du vil og hvor du vil uden ventetid. Det er for mange nemmere at skrive om det vanskelige i livet – og ved tekstbaseret terapi kommer man ofte hurtigere ind til problemets kerne.

Fjernterapi via telefon

Terapisamtaler via telefonen er som regel meget nemt og tilgængeligt og kræver ikke meget introduktion. Vi har stort set alle en telefon inden for rækkevidde, ligegyldigt hvor vi befinder os. En terapisamtale over telefonen er ikke meget anderledes end en telefonsamtale med et familiemedlem eller en god ven eller veninde. Det er blot en af vores dygtige psykologer, der er i den anden ende af røret.

Fjernterapi via telefon er en fordel, hvis du er på farten eller i tilfælde af, at du er forhindret i at møde op hos din psykolog. Det er vores erfaring, at terapisamtaler via telefon virker rigtig godt og er et rigtig godt supplement til fysiske samtaler.

Videobaseret online terapi

Videobaseret online terapi ligner meget et traditionelt terapiforløb. Sessionen filmes, således at vi kan se hinanden imens vi taler. En videobaseret online terapisession foregår meget som en videokonference, som det kendes fra mange virksomheder. Dog med den forskel at en videobaseret online terapisession sker som en til en kommunikation og underlagt skærpede sikkerheds-og fortrolighedskrav. Se efterfølgende afsnit om sikkerhed og fortrolighed. Når du deltager i en videobaseret online terapi session skal du være opmærksom på at sætte sig et uforstyrret sted, hvor du ikke afbrydes af personer, opringninger, sms’er eller lignende.

Fordelen ved videobaseret online terapi er, at man kan kombinerer fordelene ved den personlige kontakt med internettets bekvemmelighed, tilgængelighed og fleksibilitet. Med videobaseret online terapi er det muligt at dele sin skærm – således at du for eksempel kan psykologens illustrationer og modeller på din skærm. videobaseret online terapi virker på både PC, tablet og smart-telefon.

Læs mere om de gode erfaringer med online terapi i artiklen her fra DR syd

Eller her på DR Østjylland

Online terapi er et anerkendt behandlingstilbud, og for flere og flere er internettet et helt naturligt omdrejningspunkt for kontakten til andre mennesker. Derfor er det for dem også helt naturligt at modtage terapi og rådgivning online.

Problemstillinger der kan behandles i et online terapi forløb

I princippet kan alle problemstillinger behandles i en online terapi session, men der er nogle problemstillinger, der er mindre velegnede. Det gælder gruppesessioner, akut krisehjælp og alvorlige psykiske lidelser. Se nedenstående liste over problemstillinger, der kan behandles igennem e-terapi:

Find en psykolog til online terapi

Cand.psych.aut.
Står du et sted i livet, hvor du har svært ved at se, hvordan du kan komme videre, så kan jeg være den samtalepartner, som du mangler. Jeg kan skabe et trygt rum, hvor der er mulighed for at udforske, ...læs mere
Cand.psych.
Kender du følelsen af, at du ikke er god nok? Det er en følelse, mange kæmper med – så du er ikke alene. Som psykolog kan jeg hjælpe dig med at navigere gennem de svære tanker og følelser, der ofte ...læs mere
Cand.psych.aut.
Drømmer du om at slippe fri af overtænkning, uro, svære følelser eller angst? Ønsker du at finde nye handlemuligheder i fastlåste situationer? Eller søger du løsninger på udfordringer i dit arbejdsliv, måske med sygemeldinger til følge? Så ser jeg frem ...læs mere
Neuropsykolog, cand.psych.aut.
Som neuropsykolog tilbyder jeg samtaler til unge og voksne, der oplever stress, livskrise eller andre psykologiske udfordringer, og som ønsker en dybere forståelse af, hvad der sker i hjernen og kroppen, når man mistrives for derigennem at kunne finde nye ...læs mere

Sådan kommer du i gang med online terapi

Når du har booket en online terapi session hos mig modtager du en mail med et link til samtalerummet og adgangsinformationer. Herefter følger du blot anvisningerne i mailen. Du skal ikke have noget specielt udstyr – blot have en PC og være online (på internettet). Jeg har sørget for resten.

Sikkerhed i forbindelse med online terapi

Jeg benytter et godkendt og krypteret ”låst” e-terapi møderum, som er specielt udviklet til behandlingssamtaler. Det betyder, at al kommunikation sker i et lukket system, hvor kun du har adgang og kan se dine aftaler. Onlinesamtaler, både e-mails og chat gemmes på særlig sikrede servere. Forbindelsen er sikret på samme måde, som når du bruger din netbank.

Opbevaring og registrering af data er underlagt persondataloven. Det betyder, at personlige oplysninger ikke udleveres til tredjepart uden dit skriftlige sammentykke.

Du har selv ansvaret for sikkerheden på din computer. Derfor er det vigtigt, at du har sikret din PC bedst muligt, så ingen kan skaffe sig uautoriseret adgang til vores samtaler. Blandt andet er det vigtigt, at du har et opdateret antivirusprogram.

Teknik i forbindelse med online terapi

Til den teknisk interesserede: Du logger ind på e-terapi møderummet via en standard browser. Mail, chat og videokommunikationen/data imellem din PC og e-terapiserveren er krypteret med SSL. Løsningen til afholdelse af videomøder er særlig udviklet til at sikre fortrolige samtaler i overensstemmelse med de Europæiske og Amerikanske retningslinjer for e-terapi – Retningslinjer som Dansk Psykolog Forening har valgt at følge. Du er dermed beskyttet i overensstemmelse med Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA).

Etik og tavshedspligt i forbindelse med online terapi

Online terapi er underlagt samme etiske regelsæt som en traditionel psykologsamtale. Jeg er medlem af Dansk Psykolog Forening. Som autoriseret psykolog er jeg forpligtet af Lov om Psykologer og af de Etiske Principper for Nordiske Psykologer. Vores e-terapisamtaler er således omfattet af tavshedspligt.

Skriv til Psykologerne

Har du spørgsmål til vores psykolognetværk, kan du skrive til os her.

Når du kontakter Psykologernes psykolog-huse i København, giver du samtykke til, at vi må opbevare de informationer, du angiver i forbindelse med udfyldelse af kontaktformularen.
Tak for din besked
Jeg svarer dig tilbage hurtigst muligt.
Venlig hilsen
Psykolog Anita Øland