fbpx

ISTDP terapi i København

Om ISTDP (Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy)

Hvad er ISTDP?

ISTDP eller intensiv dynamisk korttidsterapi er en oplevelsesorienteret psykodynamisk terapimetode, som har til formål at styrke den enkeltes ressourcer til at skabe positive forandringer i livet. Det oplevelsesorienterede fokus skabes i tæt samarbejde med terapeuten, som i terapien hjælper klienten til at få øje på de destruktive forsvarsmønstre og hjælper denne til både at opdage og regulere angstreaktioner for derigennem få kontakt med svære og sammensatte følelser og impulser, som indtil nu blevet undgået.

 

Hvordan hjælper ISTDP?

Målet med terapien er at kunne rumme og give plads til de undgåede følelser og impulser som ligger til grund for de destruktive handlemønstre som klienten oplever skadelige for sig selv og sin måde at relatere sig til andre mennesker på.

I ISTDP hjælper terapeuten klienter med at holde kontakten med følelserne og kontakten med terapeuten i et ”jerngreb”, så det bliver muligt målrettet at bearbejde de følelser, der igangsætter uhensigtsmæssige mønstre og kan blokere for vores handlemuligheder. Det handler om at skabe en fornyet opmærksomhed på de små ubeviste valg og fravalg, der bliver styrende i vores omgang med andre og os selv.

 

Vejen til selvindsigt og forståelse

ISTDP-terapi er en vej til selvindsigt og til en forståelse af vores ubeviste følelser og den relaterede tilknytning til vores tidlige og nære relationer.

I bearbejdningsprocessen bliver det tydeligt, hvad der ligger bag følelserne, og at mønstrene har tjent det formål at beskytte os selv og andre, men at mønstrene i dag opleves uhensigtsmæssige i vores relationer.

Den nye indsigt giver mulighed for bevidst at fravælge uhensigtsmæssige mønstre og give plads til at vise selvomsorg og løse vores indre følelsesmæssige konflikter. Resultatet er oplevelsen af en øget frihedsfølelse, fornyet energi, handlekraft, nærvær og mening.

 

ISTDP anbefales af Sundhedsstyrelsen

ISTDP er en evidensbaseret terapiform. Effektstudier viser, at metoden er effektiv i behandlingen af en meget bred vifte af psykologiske og psykosomatiske problemstillinger som fx depressionangst og personlighedsforstyrrelser.

ISTDP bliver, fx ligesom kognitiv terapi og medicinsk behandling, anbefalet af Sundhedsstyrelsen til behandling af depression.”

Relaterede sider

Kommende events

Relaterede blogindlæg

Der er i øjeblikket ingen indlæg relateret til

Relaterede podcasts

Der er i øjeblikket ingen podcasts relateret til

Relaterede nyheder

Der er i øjeblikket ingen nyheder relateret til

Få hjælp med ISTDP terapi i København

Professionelle autoriserede psykologer!

Indre By (Rømersgade 3)

Tanja Skov Rønne

cand.psych.aut.

Jeg tilbyder hjælp til blandt andet angst, depression, sorg og stress. Jeg er efteruddannet i Intensiv Dynamisk Korttidsterapi (ISTDP) og arbejder primært med individuel psykoterapeutisk behandling af.. læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Dagtider DanskEngelsk
Telefon: 29 92 82 61
Mail: tanja@psykologerne.dk
Indre By (Rømersgade 3)
Lukket for tilgang af nye klienter

Line Brøgger Mikkelsen

Cand.psych.aut & EFT-certificeret parterapeut

Jeg er optaget af, at skabe et trygt rum, hvor vi sammen kan undersøge, hvad du eller I har brug for hjælp til. For mig er respekt, anerkendelse og tryghed nøgleord i vores møde.

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Dagtider Dansk
Telefon: 31702880
Mail: line@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Trine Hjorth Bønnerup

Cand.psych.aut. og parterapeut

I samtalerne vil jeg balancere mellem støtte og motivation til forandring . Jeg arbejder fokuseret og med et skarpt blik på at afkode mønstre og bagvedliggende følelser i konflikter og udfordringer.

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag DagtiderAkuttider DanskEngelsk
Telefon: 40758999
Mail: trinehjorth@psykologerne.dk
Nørrebro (Sankt Hans Gade 19)

Jakob Brixen

Cand.psych.aut.

Målet for mig er, at du oplever terapien som virksom og meningsfuld i forhold til at overkomme de udfordringer, du kæmper med. Jeg lægger derfor stor vægt på et tillidsfuldt samarbejde og et fælles fo.. læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Dagtider DanskEngelskSvensk
Telefon: 42741424
Mail: jakob@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder