Om ISTDP (Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy)

ISTDP eller intensiv dynamisk korttidsterapi er en oplevelsesorienteret psykodynamisk terapimetode, som har til formål at styrke den enkeltes ressourcer til at skabe positive forandringer i livet.

Om ISTDP (Intensive Short Term Dynamic Psychotherapy)

ISTDP eller intensiv dynamisk korttidsterapi er en oplevelsesorienteret psykodynamisk terapimetode, som har til formål at styrke den enkeltes ressourcer til at skabe positive forandringer i livet.

Hvad er ISTDP?

ISTDP eller intensiv dynamisk korttidsterapi er en oplevelsesorienteret psykodynamisk terapimetode, som har til formål at styrke den enkeltes ressourcer til at skabe positive forandringer i livet. Det oplevelsesorienterede fokus skabes i tæt samarbejde med terapeuten, som i terapien hjælper klienten til at få øje på de destruktive forsvarsmønstre og hjælper denne til både at opdage og regulere angstreaktioner for derigennem få kontakt med svære og sammensatte følelser og impulser, som indtil nu blevet undgået.

 

Hvordan hjælper ISTDP?

Målet med terapien er at kunne rumme og give plads til de undgåede følelser og impulser som ligger til grund for de destruktive handlemønstre som klienten oplever skadelige for sig selv og sin måde at relatere sig til andre mennesker på.

I ISTDP hjælper terapeuten klienter med at holde kontakten med følelserne og kontakten med terapeuten i et ”jerngreb”, så det bliver muligt målrettet at bearbejde de følelser, der igangsætter uhensigtsmæssige mønstre og kan blokere for vores handlemuligheder. Det handler om at skabe en fornyet opmærksomhed på de små ubeviste valg og fravalg, der bliver styrende i vores omgang med andre og os selv.

 

Vejen til selvindsigt og forståelse

ISTDP-terapi er en vej til selvindsigt og til en forståelse af vores ubeviste følelser og den relaterede tilknytning til vores tidlige og nære relationer.

I bearbejdningsprocessen bliver det tydeligt, hvad der ligger bag følelserne, og at mønstrene har tjent det formål at beskytte os selv og andre, men at mønstrene i dag opleves uhensigtsmæssige i vores relationer.

Den nye indsigt giver mulighed for bevidst at fravælge uhensigtsmæssige mønstre og give plads til at vise selvomsorg og løse vores indre følelsesmæssige konflikter. Resultatet er oplevelsen af en øget frihedsfølelse, fornyet energi, handlekraft, nærvær og mening.

 

ISTDP anbefales af Sundhedsstyrelsen

ISTDP er en evidensbaseret terapiform. Effektstudier viser, at metoden er effektiv i behandlingen af en meget bred vifte af psykologiske og psykosomatiske problemstillinger som fx depressionangst og personlighedsforstyrrelser.

ISTDP bliver, fx ligesom kognitiv terapi og medicinsk behandling, anbefalet af Sundhedsstyrelsen til behandling af depression.”

Få hjælp med ISTDP terapi i København

Professionelle psykologer!

Indre By (Rømersgade 3)

Rikke Jamborg Hansen

Cand.psych.aut. & specialist i psykoterapi

Jeg tilbyder et rum, hvor du kan arbejde med tidligere traumer, seksuelle overgreb, PTSD, svære følelser og utrygge relationer. Jeg har fokus på, at du bearbejder de oplevelser, der skaber svære følelser og tanker i dig, og sammen med dig kigge på dine typiske mønstre. Jeg er optaget af at skabe et nærværende og anerkendende… Læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Dagtider Dansk

Telefon: 42641594
Mail: rikkejamborg@psykologerne.dk

Indre By (Rømersgade 3)
Lukket for tilgang af nye klienter

Line Brøgger Mikkelsen

Cand.psych.aut & EFT-certificeret parterapeut

Jeg er optaget af, at skabe et trygt rum, hvor vi sammen kan undersøge, hvad du eller I har brug for hjælp til. For mig er respekt, anerkendelse og tryghed nøgleord i vores møde. Læs mere

EFT

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Dagtider Dansk

Telefon: 31702880
Mail: line@psykologerne.dk

Indre By (Rømersgade 3)
Lukket for tilgang af nye klienter

Jan Kaa Kristensen

Cand.psych.aut. & specialist

Hvad enten du ønsker individuel – eller parterapi, vil vi sammenundersøge, hvad du eller I har brug for hjælp til. Jeg er optaget af skabe et trygt rum og vedvarende positive forandringer i dit liv. Læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag DagtiderAftentiderAkuttider DanskEngelsk

Telefon: 31 39 70 25
Mail: jan@psykologerne.dk

Vesterbro (Axeltorv 6)
Lukket for tilgang af nye klienter

Alfred Sköld

Cand.psych., Ph.d.

Jeg tilbyder terapeutiske samtaler i et empatisk og støttende rum, hvor dine problemer står i centrum. I samtalen undersøger vi, hvordan din aktuelle livssituation kan forstås og håndteres på bedst mulig vis. Læs mere

EFT

MandagTorsdag DagtiderAftentider DanskEngelskSvensk

Telefon: 22894551
Mail: alfred@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder