fbpx

EFT parterapi i København

Om EFT (Emotionsfokuseret parterapi)

Hvad er EFT (Emotionsfokuseret parterapi)?

EFT (Emotionsfokuseret parterapi) er en anerkendt metode til behandling at parrelaterede problemstillinger. EFT har mere end 30 år på bagen, og er en af de mest veldokumenterede og gennemprøvede metoder til afhjælpning af parrelaterede udfordringer. EFT er målrettet par, der er udfordret i deres parrelation og undersøgelser viser, at 70-75% af de par, der modtager EFT parterapi, føler at de kommer styrket igennem deres krise, og op imod 90% oplever en væsentlig forbedring i parrelationen.

 

Derfor er Emotionsfokuseret parterapi effektiv?

Vi går ind i parforholdet med de erfaringer og strategier, vi har med os fra vores barndom og tidligere relationer. Problemet er, at disse erfaringer og strategier kan være benspændere i forhold til at skabe en tryg og tillidsfuld relation til vores partner.

Erfaringer og strategier får os til at handle i underbeviste mønstre. EFT har fokus på at blotlægge de uhensigtsmæssige mønstre, der kommer imellem os, og som vi ikke selv formår at bryde. Når de uhensigtsmæssige mønstre tager os, kan det føre til skænderier og konflikter i parforholdet – vi får følelsen af ensomhed og af ikke blive set, hørt og forstået. Resultatet af et langvarigt vedvarende pres i vores parrelation kan føre til, at vi mister gnisten følelsesmæssigt og seksuelt, og i yderste konsekvens kan det føre til brud.

 

Formålet med EFT Parterapi

Det primære formål med EFT parterapi er at styrke parrelationen og skabe et trygt og kærligt parforhold.  Målet med parterapien er at skabe tryg parrelation med bedre kommunikation, større forståelse og mere rummelighed, så vi kan sætte pris på vores forskelligheder i stedet for at bekrige og forsøge at forandre hinanden.

 

Hvordan foregår EFT Parterapi?

I EFT parterapi arbejder parret og terapeuten sammen om at identificere uhensigtsmæssige mønstre, som skaber splid og konflikter i parforholdet. Parterapeutens rolle er at guide parret igennem processen og hjælpe med at opnå en større forståelse af den grundlæggende længsel, der ligger bag mønstrene – for bag mønstret ligger altid en uforløst længsel.

Når der er skabt en gensidig forståelse for, hvad det er, der er i spil når mønsteret tager os, skal parret arbejde på at genetablere den gode forbindelse og skabe nye sunde mønstre, der kan forløse den længsel, parterne hver især søger opfyldt. EFT består af følgende hovedelementer :

  1. Identifikation af det mønster, der tager os og det, der tricker os og igangsætter mønsteret.
  2. Forståelse af hvor mønsteret stammer fra og hvordan det påvirker relationen.
  3. Anerkendelse af den længsel, der ligger bag mønsteret, og hvilke behov vi søger opfyldt.
  4. Genetablering af den gode trygge kontakt.
  5. Skabe nye sunde mønstre, der opfylder vores inderste længsler.

 

Hvor mange parterapisessioner er der behov for?

Erfaringsmæssigt skal der påregnes 10 og 20 sessioner, men det er individuelt fra par til par, hvor mange sessioner der er behov for. Det kommer helt an på, hvor dybt problemerne stikker og hvor fastlåst situationen er, når parret starter i parterapi.

Nøglen til forandringen ligger både i terapilokalet, men også i det vigtige arbejde med at udfordre mønstrene og bevare kontakten, der finder sted imellem sessionerne. Derfor er det afgørende, at parret arbejder med den nye læring de får om sig selv og hinanden.

Typisk opleves en positiv forandring efter ganske få sessioner. Allerede det faktum, at parret har valgt at arbejde sammen om at få en bedre parrelation, giver håb og er det første vigtigste skridt imod at skabe en positiv forandring.

 

Kan EFT parterapi anvendes i forhold med utroskab?

Utroskab er det rene gift for parforholdet. Mange vil opleve utroskab som et massivt svigt og et tillidsbrud, og det kan være vanskeligt at genetablere den tabte tillid uden at få hjælp. EFT kan hjælpe mange par igennem den svære periode og i tiden efter, når tilliden skal genopbygges.

Psykologerne samarbejder med Dansk Center for Emotionsfokuseret Terapi som er ICEEFT’s danske afdeling, Dansk Center for Emotionsfokuseret Parterapi

Relaterede sider

No items found

Kommende events

Relaterede blogindlæg

Der er i øjeblikket ingen indlæg relateret til

Relaterede podcasts

Der er i øjeblikket ingen podcasts relateret til

Relaterede nyheder

Der er i øjeblikket ingen nyheder relateret til

Få hjælp med EFT parterapi i København

Professionelle autoriserede psykologer!

Vesterbro (Axeltorv 6)

Trine Hjorth Bønnerup

Cand.psych.aut. og parterapeut

I samtalerne vil jeg balancere mellem støtte og motivation til forandring . Jeg arbejder fokuseret og med et skarpt blik på at afkode mønstre og bagvedliggende følelser i konflikter og udfordringer.

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag DagtiderAkuttider DanskEngelsk
Telefon: 40758999
Mail: trinehjorth@psykologerne.dk
Islands Brygge (Kigkurren 8G)
Lukket for tilgang af nye klienter

Anita Øland

Cand.psych.aut.

I terapiforløbet tager jeg udgangspunkt i din situation, som den ser ud her og nu. Sammen arbejder vi hen imod at skabe mening med den situation du befinder dig i og finde handlemuligheder, der kan le.. læs mere

EFT
TirsdagOnsdagTorsdag Dagtider DanskEngelsk
Telefon: 5071 6071
Mail: anita@psykologerne.dk
Indre By (Rømersgade 3)
Lukket for tilgang af nye klienter

Line Brøgger Mikkelsen

Cand.psych.aut & EFT-certificeret parterapeut

Jeg er optaget af, at skabe et trygt rum, hvor vi sammen kan undersøge, hvad du eller I har brug for hjælp til. For mig er respekt, anerkendelse og tryghed nøgleord i vores møde.

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Dagtider Dansk
Telefon: 31702880
Mail: line@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Helle Ruff

Cand.psych.aut., ph.d.

For dig som oplever tristhed, stress eller ængstelighed og har en fornemmelse af, at det hænger sammen med oplevelser eller vilkår, du har haft tidligere i dit liv.

MandagOnsdagFredag Dagtider Dansk
Telefon: 93832018
Mail: helle@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Cecilie Nymand Frederiksen

Cand.psych.aut.

For dig, der har lyst til at arbejde med dine relationer – også relationen til dig selv. Parterapi, kærestesorg, singlelivet, eller andre problemstillinger du bakser med. Du er mere end velkommen til.. læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag DagtiderAftentiderAkuttider DanskEngelsk
Telefon: 61336131
Mail: ceciliefrederiksen@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder