Læs om sexologisk parterapi og find professionelle sexologer 

Mange par oplever udfordringer i sexlivet. Herunder kan du læse om alt lige fra forskelle i lyst og appetit til store skift i livet, som påvirker den fælles (sex)kurs.

Læs om sexologisk parterapi og find professionelle sexologer 

Mange par oplever udfordringer i sexlivet. Herunder kan du læse om alt lige fra forskelle i lyst og appetit til store skift i livet, som påvirker den fælles (sex)kurs.


Find psykolog her

Mange par oplever udfordringer i sexlivet

Mange par oplever udfordringer i sexlivet – alt lige fra forskelle i lyst og appetit til store skift i livet, som påvirker den fælles (sex)kurs.
Hos os er I garanteret et fordomsfrit og normkritisk rum med stor viden og åbenhed omkring jeres problematik. Eksempelvis kan I gå og tumle med ‘normale’ spørgsmål, som er svære at finde svar på på internettet, eller som I ikke kan tale med vennerne om. Det kan også være mere alvorlige seksuelle problemer, der kræver sexologfaglig behandling.
Sexologisk parterapi indeholder både rådgivning og terapeutisk behandling.

Vi har et sexpositivt værdisæt, der gør at du trygt kan søge hjælp hos os, uden at frygte for fordømmelse eller stigmatisering. Hvis dysfunktionelle mønstre eller blinde vinkler er centrale, vil du blive involveret i processen og mødt med empati og omsorg.

Lystens psykologi

 

Når man har været sammen gennem flere år oplever mange par, at lysten til sex og begæret til hinanden ændrer karakter. I forelskelses-fasen kan man opleve en lyst og en vækkelse i det nye (usikre) møde med det andet menneske – hvor den seksuelle tiltrækning er en måde at opdage hinanden på og måske bliver en del af fundamentet i det begyndende forhold. Med tiden konsolideres forholdet, kærligheden føles mere tryg og sikker og der er fælles kurs og fremtidsplaner – denne sikkerhed er ikke altid befordrende for følelsen af lyst og begær. Og når hverdagen bliver travl med karrierer, familieliv og nye prioriteter, kan den seksuelle gnist for alvor falme.

 

Men sådan behøves det ikke at være! Med sexologisk parterapi kan I genfinde hinanden i jeres seksuelle ønsker og drømme.

 

Sammen skaber vi et rum, hvor man åbent kan tale om fantasier, lyst og længsel, men også det svære; utilfredshed, svigt og konflikter. For at bygge et seksuelt liv op igen, skal parforholds-fundamentet bygges op og eventuelle konflikter i fortiden bearbejdes. Fra det sted bliver det muligt at mødes i de handlinger, som helt naturligt var til stede i forelskelses-fasen: Intimitet, nærhed, romantiske stunder, tid sammen, deling af hemmeligheder og kærlighedserklæringer.

 

 

Savn af nærhed, kommunikation og intimitet

 

Seksuelle udfordringer i et parforhold har betydning for tilfredsheden i parforholdet. Men problemer i parforholdet og en travl familiehverdag kan omvendt også have betydning for sexlivet i parforholdet. I sexologisk parterapi er vi opmærksomme på, at lyst kan være en reaktion på andre problemer og udfordringer i forholdet. Derfor arbejder vi med at forbedre kommunikationen og højne bevidstheden, så udgangspunkt for tiltrækning og fælles dans bliver stærkere.

 

Mange mennesker er det vigtigt med nærhed og intimitet for at kunne åbne op for mere lyst og passion. Ved at starte i sexologisk parterapi får I redskaber til at kommunikere og skabe mere nærhed. Dette kan både være verbalt og non-verbalt. I lærer jeres individuelle kærlighedssprog at kende, så I sammen får et fælles sprog.

Dette kan også være i form af konflikt-nedtrappende kommunikation, ritualer og tegn, hvis jeres reaktioner og samtaler sidder fast.

 

 

Forskelle i seksuelle behov og ønsker

 

Det kommer sjældent an på størrelse eller gørelse. Det kommer an på balance: Passer vi sammen, også fysisk? Vil vi det samme? Har vi lige meget lyst? Kan vi opfylde hinandens ønsker og fantasier? Hvis der er ubalance er det ofte her, der kan opstå udfordringer.

 

I sexologisk parterapi arbejder vi med teknikker til at opnå accept af dig selv og din partner. Det kan for eksempel være, at I tumler med ulige lyst; hvor den ene har mere lyst end den anden. Her vil det løbende være en balancegang i det terapeutiske rum, mellem at acceptere og at være ikke-dømmende på den ene side, og søge efter udvikling og ændring på den anden side.

 

Dette vil sige, at I vil kunne åbne op for at tale om det der er svært og skabe mere forståelse for den andens perspektiv, men også få konkrete øvelser med hjem. Øvelser der er tilpasset jeres problematik og ønsker. Det kan eksempelvis være intimitetsøvelser, strukturering af hverdagen, kærlig kommunikation eller guides til det seksuelle rum.

 

 

 

Få hjælp med Sexologisk parterapi

Professionelle psykologer!

Vesterbro (Axeltorv 6)

Lea Gammelgaard Jensen

Cand.psych.aut.

Jeg tilbyder hjælp til individer og par, der ønsker at komme fastlåste problemer til livs og komme i retning af det liv man længes efter. Læs mere om det jeg kan hjælpe med her på siden. I also provide individual and couples therapy in English. Læs mere

EFT

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag DagtiderAftentiderAkuttider DanskEngelsk

Telefon: 42 31 05 50
Mail: leagammelgaard@psykologerne.dk

Islands Brygge (Kigkurren 8G)

Elisabeth Sejbak

Cand.psych.

Engagement, ligeværd og integritet er de højest stående værdier i mit terapeutiske arbejde, og vi vil altid tage udgangspunkt i dine udfordringer og styrker på dine præmisser. Jeg brænder for det ærlige og forbindende møde mellem mennesker og bringer denne indstilling med mig i det terapeutiske rum for at skabe åbenhed, så der er tryg… Læs mere

CFT

Lørdag AftentiderAkuttider DanskEngelskSvensk

Telefon: 24269070
Mail: elisabeth@psykologerne.dk

Indre By (Rømersgade 3)

Michelle Miller

Cand.psych.

Jeg har haft privat praksis siden 2010 og brænder for det tillidsfulde, terapeutiske rum. Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og sexolog fra Sexologiskolen. Udover individuel og parterapi, afholder jeg kvindekurser med fokus på sex og nydelse, samt holder foredrag. Læs mere

ACT

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag DagtiderAftentiderAkuttider DanskEngelsk

Telefon: 61 27 21 83
Mail: michelle@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder