fbpx

Behandling af alkoholmisbrug i København

Om behandling at alkoholmisbrug

Behandling at alkoholmisbrug

Mange mennesker oplever at udvikle et for stort alkoholforbrug gradvist og at det derfor sker umærkeligt. Ikke sjældent bliver et moderat forbrug til overforbrug i perioder med stress eller belastninger, og det kan ende i et regulært misbrug. Det vurderes at ca. en halv million danskere har et overforbrug af alkohol, og enkelte undersøgelser sætter tallet højere.

 

Effektiv behandling af alkoholmisbrug.

Kombinationen af kognitiv-adfærdsterapi og mindfulness har vist sig at være særdeles effektivt i behandlingen af et for højt alkoholforbrug. I behandlingen tages udgangspunkt i den konkrete situation og vi vil i terapien sammen sætte et mål der virker realistisk og ønskværdigt. I fællesskab afdækker vi hvilke begrænsninger, problemer og ressourcer der er til stede, og på den baggrund lægges en plan for hvordan målet bedst kan nåes. Undervejs vil det ofte give mening at gå tilbage i tiden og se hvad der har været med til at skabe de mønstre der har ført til overforbruget, så du også får en større forståelse for dig selv og forståelse af hvilke situationer der navnlig er risikable for dig.

 

Skam og selvkritik

For mange mennesker med et for stort forbrug af alkohol, er der en oplevelse af skam og selvkritik, og af og til ligefrem en følelse af selvforagt. Det vil også oftest give god mening at tale om dem, da det dels er virkelig tungt at have den slags følelser, dels kan de på paradoksal vis være med til at fastholde afhængigheden af alkohol og endelig bygger de på en forkert forståelse af styrkeforholdet mellem alkoholens effekt og sindets styrke. Reelt er der særdeles kraftige kræfter på spil i en hjerne der i en eller anden grad er blevet afhængig af alkohol, hvorfor virkelig mange ellers handlekraftige og robuste mennesker oplever ikke at kunne knække koden og bryde mønsteret på egen hånd.

 

Mange der befinder sig i et alkoholmisbrug, er i bund og grund på uvidenhed om de stærke faktorer man er oppe imod, både udefra og indefra.

Relaterede sider

Kommende events


Relaterede blogindlæg

Der er i øjeblikket ingen indlæg relateret til Alkoholbehandling

Relaterede podcasts

Der er i øjeblikket ingen podcasts relateret til Alkoholbehandling

Relaterede nyheder

maj 2021

Nina Werner er gæst i Morten Münsters podcast – om at tale ordenligt til sig selv.

Nina Werner er gæst i Morten Münsters podcast. I podcasten taler Nina og Morten om den måde, vi taler til os selv på. For en stor mænge psykiske lidelser er tæt forbundet med den ufine tone, mange bruger overfor for sig selv. Hør podcastten her… Nina Werner er også forfatteren til bogen Fra Selvkritik – til self-compassion.

Vis flere nyheder

Få hjælp med Behandling af alkoholmisbrug i København

Professionelle autoriserede psykologer!

Vesterbro (Axeltorv 6)
Lukket for tilgang af nye klienter

Nina Werner

Cand.psych.aut., specialist og supervisor

Jeg tilbyder psykoterapeutisk behandling til voksne og unge med problemstillinger som præstationsangst, lavt selvværd, stress, angst og depression. Jeg arbejder kognitivt, med inddragelse af compassio.. læs mere

MandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag Dagtider DanskEngelsk
Telefon: 60148951
Mail: nina@psykologerne.dk
Islands Brygge (Kigkurren 8G)

Sølve Storm Falkenberg

Cand.psych.

Det er dine livssyn og værdier, erfaringer, håb og drømme, der styrer hvad der er vigtigt at fokusere på i vores samtaler. Sammen arbejder vi på at få skabt ro og nye indsigter, så du kan leve dit bed.. læs mere

MandagTirsdag DagtiderAkuttider DanskEngelsk
Telefon: 93866601
Mail: soelve@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder