Corona-isolation og selvværd

ROLLEBYTTE Af Psykolog Ditte-Marie Jakobsen d. 17. februar 2022 

En epilog til Coronafængslet.

Hvilke følelser og temaer dukker op, når vi befinder os i corona-isolation? Hvilke erfaringer har du gjort dig og hvad tager du med videre? Det undersøger psykolog Ditte-Marie Jakobsen med sin gæst Naja, som var 2 uger i isolation på et hotelværelse. Her skrev Naja dagbogen Coronafængslet. Med afsæt i terapiformen psykodrama laver vi en epilog til Coronafængslet.

I denne episode af podcasten Rollebytte, undersøger psykolog Ditte-Marie Jakobsen temaet corona-isolation og selvværd med sin gæst Naja.
Vi “går tilbage” til hotelværelset og undersøger, hvad der dukker op vha. iscenesættelse og rollebytte, som er to grundteknikker i terapiformen psykodrama. Her bliver Naja konfronteret med en selvværdsproblematik. Naja bytter rolle med flere sider af sig selv og integrerer en sund drivkraft i sit liv.
Naja fortæller i podcasten: “Jeg var vanvittigt overrasket over hvor hurtigt vi bevægede os fra en ret konkret, isoleret situation, til noget som handler om nogle meget grundlæggende følelser og udfordringer, jeg døjer med. Det synes jeg var helt vildt mærkeligt, at vi kunne gå fra, at vi “gik ind” på et hotelværelse og satte os på en seng, til at tale om mine mørke sider (…) Det var ikke det, jeg havde forventet, men jeg er positivt overrasket.”

Jeg vil gerne høre hvad du tænker om dette! Skriv gerne en kommentar herunder.