#10. PMD kan opereres væk – speciallæge i gynækologi Henrik Halvor Springborg guider os igennem processen snit for snit.

PMS – Powerkvinder Med Svingninger Af Psykologerne d. 21. marts 2022 

Livmoder og æggestokke

Mandag den 15. november 2021 blev et stort vendepunkt for mig. Jeg fik fjernet mine æggestokke og min livmoder. Med operatonen vinkede jeg ikke blot farvel til nogle organer, jeg vinkede også farvel til et årelangt bekendtskab med PMD.   Det virker hel …

Mandag den 15. november 2021 blev et stort vendepunkt for mig. Jeg fik fjernet mine æggestokke og min livmoder. Med operatonen vinkede jeg ikke blot farvel til nogle organer, jeg vinkede også farvel til et årelangt bekendtskab med PMD.  
Det virker helt surrealistisk at stå her fire måneder efter operationen og være fuldstændig symptomfri. Men ikke desto mindre står jeg her nu og ser tilbage på en hård tid, der allerede virker uendelig fjern. 
Men hvad skete der lige? hvordan havnede jeg egentlig her? og hvordan kan det være, at en operation forneden kan løse et problem foroven? 
Det har jeg spurgt speciallæge i gynækologi Henrik Halvor Springborg om. Henrik har udført min operation og mere end 1.000 operationer af denne art. Alligevel er operation imod PMD noget helt nyt i Danmark. 
Lyt med i denne podcast, hvor Henrik guider os igennem operationen snit for snit og gennemgår de risici, der er ved operationen. Vi får forklaringen på, hvorfor operationen afhjælper PMD, hvornår det giver mening at operere, hvilke andre behandlingsmuligheder der er, samt hvad der skal til for at blive indstillet til operation imod PMD. 
 
Medvirkende: psykolog Anita Øland & speciallæge i gynækologi Henrik Halvor Springborg
 
Spørgsmål og kommentarer modtages med kyshånd og kan sendes til anita@psykologerne.dk
Find flere episoder på hjemmesiden – psykologerne.dk/podcast eller læs mine blogindlæg om PMS på psykologerne.dk/emne/pms
Facebook: I Facebookgruppen PMS – Powerkvinder Med Svingninger deler vi erfaringer omkring PMS – del dine erfaringer, få inspiration, få svar på dine spørgsmål omkring PMS. Bemærk at Facebookgruppen er lukket, så du skal anmode om medlemsskab for at se indholdet, når du kommer kommer ind i gruppen.
Instagram: Følg PMS – Powerkvinder Med Svingninge på Instagram.

Jeg vil gerne høre hvad du tænker om dette! Skriv gerne en kommentar herunder.