Stress – en gave indpakket i noget meget grimt papir

Af Psykolog Anita Øland d. 8. januar 2019

Det kan lyde underligt, men et stressnedbrud kan være den største gave i livet. 

Det skyldes, at vi bliver tvunget til at komme hjem i os selv igen og atter blive hele mennesker, efter alt for længe at have splittet vores energi i for mange retninger.

Når vi efter et stressnedbrud er helet igen – det vil sige at kroppen, sindet og ånden igen er i balance, er vi ikke blevet mere sårbare overfor stress i livet, sådan som mange antager. Jeg høre ofte udtagelser som ”Jeg kan ikke klare så meget, som jeg plejer”. Men det er netop dette, der er læringen. Du kunne heller ikke klare så meget før i tiden. Du overtrak blot på energikontoen, overhørte alle advarselssignalerne og mistede gradvist dig selv.

Når du én gang har været igennem et stressnedbrud– og vel og mærke har lært det, som er nødvendigt – nemlig at mærke din krop, at lytte efter signalerne og drage omsorg for egen krop og psyke – vil du naturligt mærke dine signaler klart og tydeligt og handle derefter

Når den akutte tilstand har lagt sig, og der igen er balance i energiregnskabet, og det igen bliver muligt at reflektere over sin situation, er der mange klienter, der har været taknemmelige over processen, de har været igennem.

Det bliver for mange tydeligere, hvorfor deres stress opstod, og hvad der skal ændres for at undgå, at den vender tilbage. Det fører for mange, der har været igennem en stressbehandling, til en “åbenbaring” om det vigtige i livet, og hvad der for dem giver værdi og mening i tilværelsen.

Stress er en gave indpakket i noget meget grimt papir. Det vil mange tidligere stressramte kunne nikke genkendende til, fordi de efter at have været igennem et stress-forløb får et større fokus på det vigtige i livet.

Hvad er dine erfaringer med stress? Er du også kommet styrket ud af et stress kollaps?

Har du lyst til at læse om, hvordan jeg som psykolog arbejder med stress– kan du læse mere her…

Kan du genkende noget af det, jeg skriver? Du skal være meget velkommen til at dele dine erfaringer under dette indlæg.

Igennem åbenhed kan du hjælpe andre!

Jeg vil gerne høre hvad du tænker om dette! Skriv gerne en kommentar herunder.

0 kommentarer