fbpx

#5 Kristian er en læge med en mission

Podcast med Danmarks eneste læge der har specialiseret sig i PMS og PMD

Kristian Reveles Jensen er Danmarks eneste læge med speciale i PMS og PMD, og så er Kristian frontkæmper for PMS’s og PMD’s berettigelse i den offentlige debat. 

Ifølge EU skal luksusvarer pålægges 12,5 % moms. Men hvorfor er tamponer og bind i kategorien luksusvarer, spørger Kristian undrende. Har Kristian fat i noget her? Det tror jeg nok, at han har, for når man opfatter tamponer og bind som luksusvarer, sætter man samtidigt rammerne for, hvordan det er at være menstruerende kvinde.
I Danmark har vi meget lidt fokus og forståelse for kvinders cyklus og de hormonelle forandringer, der følger i kølvandet. Det skal der laves om på, hvis det står til Kristian. 
Kristian mener ikke, at man som kvinde skal stille sig til takke med er tåleligt liv med PMS og PMD, hvis man kan få et godt liv. Og det kan man, siger Kristian – og det behøver ikke være hårdt, og man behøver ikke kæmpe alene med det.
Lyt med i en spændende samtale med Kristian Reveles Jensen om PMS og PMD.
Sproget i podcasten er let forståelig, men enkelte steder kan der forekomme fagudtryk, som ikke bliver forklaret yderligere.
Nedenfor er listet de væsentligste fagudtryk med forklaring:
  • Affektiv lidelse = sindslidelse med forandringer i stemningslejet
  • Diagnose system ICD-10 = WHO’s Klassifikation af sygdomme og andre helbredsrelaterede tilstande.
  • Bipolar lidelse = en psykisk lidelse, der er karakteriseret ved udtalte, periodiske svingninger i stemningslejet.
  • PCO = en tilstand med mange cyster i æggestokkene der giver hormonforstyrrelser, som ofte medfører manglende eller sparsom menstruation. Endometriose = en tilstand, hvor man har livmoderslimhinden uden for livmoderen.
  • Dysfori = kortvarig ændring i stemningsleje af timers til dages varighed, præget af tristhed, koncentrationsbesvær, nedsat energi, anspændthed, irritabilitet, sårbarhed og vredesudbrud.
  • Paragraf 56 = en aftale imellem kommune og arbejdsgiver der giver refusion allerede fra første sygedag.
Spørgsmål og kommentarer modtages med kyshånd og kan sendes til anita@psykologerne.dk
Du kan finde flere oplysninger om Læge Kristian Reveles Jensen og hans behandling af PMD på hjemmesiden: https://www.cyklusklinikken.dk

Abonnér på Powerkvinder Med Svingninger: Spotify

Blogindlæg om PMS: psykologerne.dk/emne/pms

Sociale medier: Følg Powerkvinder Med Svingninger på Instagram

Facebook: I Facebookgruppen PMS – Powerkvinder Med Svingninger deler vi erfaringer omkring PMS – del dine erfaringer, få inspiration, få svar på dine spørgsmål omkring PMS. Bemærk at Facebookgruppen er lukket, så du skal anmode om medlemsskab for at se indholdet, når du kommer kommer ind i gruppen.

PODCAST:

PMS - Powerkvinder Med Svingninger

Det er ikke smukt, men det er hudløst ærligt, når psykolog Anita Øland i podcastserien "Powerkvinder Med Svingninger" stiller skarpt på PMS. I podcastserien bryder Anita tabuer, smider fløjlshandskerne og kommer helt ind under huden på en række stærke og modige kvinder og mænd, der fortæller åbent om deres liv med PMS. Det er på tide, vi taler åbent om PMS og deler vores erfaringer. Du er ikke alene med din PMS, der er masser af kvinder, der lider i stilhed. Lyt med og bliv klogere på hvordan kvinderne lever med deres PMS, tackler deres udfordringer samt hvordan PMS’en påvirker deres familieliv og arbejdsliv. I podcastserien deler kvinderne gavmildt ud af de PMS strategier, der får dem igennem den svære tid.

Medvirkende

Anita Øland
Cand.psych.aut. & EFT-parterapeut

Læge med speciale i PMS / PMD

Flere afsnit i serien

Relaterede blogindlæg

PMS / UFO

30. december 2021

Psykolog Anita Øland

PMS / UFO
Overvejer du, om dit barn skal til psykolog?

1. juni 2021

Psykolog Helle Ruff

Overvejer du, om dit barn skal til psykolog?

1. maj 2021

Psykolog Christina Støvring Johnsen

Tal om den – overgangsalderen!

27. februar 2021

Psykolog Kristine Andersen

Når du går en tur – så går det nok!