#1 Når tæppet går ned

PMS – Powerkvinder Med Svingninger Af Psykolog Anita Øland d. 13. juni 2020 

Nogle gange støder man ind i en af de her Powerkvinder, der bare gør indtryk. Sådan en er Kizzy- solodanser ved den kongelige ballet og en kunstner i verdensklasse, men bag ynden, silken og tylskørterne er Kizzy en ganske almindelig kvinde der kæmper med PMS.

Nogle gange støder man ind i en af de her Powerkvinder, der bare gør indtryk. Kizzy Matiakis er ballerina med PMS. Lyt med til denne ærlige, gribende og åbenhjertelige fortælling om PMS og kom bag tæppet på Den Kongelige Ballet.

Kizzy Matiakis er i sandhed en Powerkvinde. På overfladen en smuk svane, som aften efter aften betager og begejstrer publikum på Det kongelige Teater. Som solodanser ved Den Kongelige Ballet i København, er Kizzy vant til at levere det absolut sublime – og det gør hun så godt, at hun i 2020 er nomineret til en Reumert som årets danser for sin præstation i Blixen.

Det kræver enorm selvkontrol, styrke og viljekraft at være en af verdens bedste balletdansere. Men Kizzy har et ”benspænd” de færreste kender til, for under overfladen kæmper Kizzy en skjult kamp med PMS. En gang om måneden bliver tæppet revet væk under Kizzy,, når hormonerne overtager kontrollen.

I interviewet fortæller Kizzy åbent og ærligt om sin kamp med PMS, om hendes strategier, tabuiseringen og om, hvordan hun formår at levere en kraftpræstation på scenen og på hjemmefronten med hormonerne buldrende rundt i kroppen.

 

Abonnér på Powerkvinder Med Svingninger: Spotify

Blogindlæg om PMS: psykologerne.dk/emne/pms

Om podcasteren: psykologerne.dk/psykolog/anita-oeland/

Kontakt: anita@psykologerne.dk

Sociale medier: Følg Powerkvinder Med Svingninger på Facebook og Instagram

Jeg vil gerne høre hvad du tænker om dette! Skriv gerne en kommentar herunder.