fbpx

20: Om at bevare kærligheden og forebygge konflikter i parforholdet – EFT med Line Mikkelsen

Line er autoriseret psykolog og på vej mod at blive specialist i psykoterapi. Hun er certificeret i emotionsfokuseret parterapi (EFT), som er en evidensbaseret metode udviklet af Sue Johnson i Canada. Hun har som psykolog arbejdet med par de sidste 7 år på Center for Familieudvikling.

I denne uge har jeg inviteret Line Mikkelsen i terapilokalet til en samtale – endnu engang handler det som parterapi, for Line ved nemlig en hel del om emotionsfokuseret parterapi.

Hvordan bliver vi sammen i lang tid?

 

I dette afsnit taler vi om forebyggelse. Altså hvad vi som et par kan gøre, for at undgå konflikter, og emotionel udbrændthed i parforholdet, så vi bliver sammen.

 

Bliv klogere på de tre klassiske mønstre, som man især arbejder med i emotionsfokuseret parterapi (EFT til par) og hvordan I kan blive klogere på hinanden.

Dagens anbefaling:

Bog, “Hold mig” af Sue Johnson.

 

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Line Brøgger Mikkelsen
Cand.psych.aut & EFT-certificeret parterapeut

Relaterede blogindlæg

Overvejer du, om dit barn skal til psykolog?

1. juni 2021

Psykolog Helle Ruff

Overvejer du, om dit barn skal til psykolog?
Spill-overeffekten og udbrændthed i familielivet

24. januar 2021

Trine Hjorth Bønnerup

Spill-overeffekten og udbrændthed i familielivet
Når PMS tager trygheden fra mig

12. januar 2021

Psykolog Anita Øland

Når PMS tager trygheden fra mig