37: Lad følelserne få plads: Kropsorienteret psykoterapi og core energetics – med Lena Clausen

INDSIGT med Cleoh Af Psykolog Cleoh Dharma Søndergaard d. 19. marts 2021 

Cleoh har i dette afsnit en snak med Lena Clausen, der er psykolog og den første i Danmark, der arbejder med core energetics; en noget anderledes form for psykoterapi, hvor man rent faktisk får lov til at afreagere aktivt med kroppen.

  Hun beskriver selv metoden således: Core Energetics en ny terapiform i Danmark. Det er en terapiform der inddrager hele dig – din krop, din psyke, din energi og hvis meningsfuldt for dig også mere spirituelle elementer om det der er større end d …

 

Hun beskriver selv metoden således:

Core Energetics en ny terapiform i Danmark. Det er en terapiform der inddrager hele dig – din krop, din psyke, din energi og hvis meningsfuldt for dig også mere spirituelle elementer om det der er større end dig. Om det for dig er Universet, Gud, naturen eller måske noget helt fjerde. Det er en rejse ind i at finde tilbage til dig, din inderste kerne – heraf navnet Core.

 

Vi undersøger sammen, hvor du blokerer for din fulde livs-udfoldelse. Hvor du holder tilbage, holder inde, gør dig selv større end du er, mindre end du er eller måske helt forsvinder fra dig selv.

Vi gør det gennem at arbejde med kroppen, bevægelse, relationen og samtale. Bevidstgørelsen er i dette arbejde et vigtigt element i en mere varig ændring. Skridt for skridt vil du finde frem til din adgang til din fulde livs-udfoldelse.

 

Dagens øvelse:

Mindfull sansning og refleksion.

 

Dagens anbefalinger:

Stuart Black:
A way of life: Core Energetics.

Jorge Galindo Molina:
Journey to the Core of the Body & Mind. Character Systems and Body Psychotherapy

Gees Boseker:
Neuroscience of somatic psychotherapy

 

Hvis du vil læse mere om Lena, kan du finde hende her

 

Og ønsker du at vide mere om hendes online bodywork morgen-kursus: lena@psykologerne.dk – så er jeg sikker på at hun vil holde dig opdateret, når det kommer ud.

 

 

Jeg vil gerne høre hvad du tænker om dette! Skriv gerne en kommentar herunder.