2: Smertehåndtering og selvomsorg – Samtale med Mette Sloth

Cleoh taler i dette afsnit med Mette Sloth, der er psykolog med særlig interesse for smertelidelser og -håndtering.

Hun fortæller blandt andet om, hvordan en psykolog kan hjælpe en med fysiske smerter til et liv med mere mentalt overskud og egenomsorg. Vi tager også fat i skyld, skam og selvkritik.

Mette kan kontaktes på mette@psykologerne.dk

Noter til reflektionsbogen:

33:45: Spørgsmål til dig selv, når du mærker at den indre selvkritiker er på besøg:

– Hvad handler den her selvkritiker egentlig om?

– Hvordan kan det være, at jeg lige _idag_ er så hård ved mig selv?

35:42

S.T.O.P.-modellen: Stop – Tænk – Observer – Prøv igen.

Obs: Se billede af modellen på Instagram: @indsigt_med_cleoh

Mettes nærende aktiviteter:

– At ringe/skrive til en veninde og række ud. Skrive en sms med ‘Hej, jeg har det svært lige nu, kan vi lige snakke sammen eller gå en tur?´. Dele oplevelser med andre og få det ‘fortyndet’ ved at sige det højt.

– Fysisk kontakt.

Husk at du kan følge med på facebook; Indsigt med Cleoh samt Instagram. Alle episoder bliver også lagt op på vores hjemmeside – psykologerne . dk under Podcast.

Hvis du har lyst må du meget gerne sende mig forslag til emner til et afsnit, som du synes ville være spændende at høre om. Skriv til cleoh@psykologerne.dk

Du er også meget velkommen til at sende en lydfil med et spørgsmål eller skrive en mail. Så vil jeg tage dit lytter-spørgsmål op i et fremtidigt program.

Community: Del gerne et billede på Instagram, hvor du bruger # indsigtmedcleoh, så deler vi det i det ugentlige opslag. Det kan fx være et hverdagsbillede af, hvad du laver, mens du lytter.

Tak fordi du lyttede med – husk gerne at give dig selv 5-10 minutters refleksionstid efter programmet og notér ned, hvad du tager med eller skal huske dig selv på, ligesom at du kan skrive dagens øvelser ned.

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog
Mette Sloth
Cand.psych.aut.

Relaterede events

Der er i øjeblikket ingen events relateret til Kroniske smerter Mentalt Helbred Smerter

Flere afsnit i serien