10: “Hvis bare jeg kunne hjælpe!” At være pårørende til en med alvorlig sygdom. Samtale med Jeanette Nissen.

I denne uge har jeg inviteret Jeannette Nissen i mit terapilokale til en samtale om det at være pårørende til en med alvorlig sygdom. Om krisereaktion, sorg og skammen, der ofte følger i kølvandet på alle de stærke følelser.

Cleoh Søndergaard har inviteret Jeannette, ikke kun fordi hun er psykolog og certificeret familieterapeut, men også fordi hun selv er pårørende. Hendes mand har nemlig kræft.

Livskriser og det at være pårørende til alvorlig sygdom:

Jeanette fortæller om hendes oplevelser med udredningsforløb, chok og coping i familien. Dette er derfor en meget personlig samtale, hvor vi får en unik rejse ind i, hvordan det er at sidde med foran lægen og hvordan hun har tacklet det i familien og med hendes børn.

Derudover får du som altid viden om psykologi og menneskets reaktionsmønstre og råd til mestring. Dette afsnit giver dig derfor viden og indsigt om livskriser, sorgreaktioner, hvordan man kommunikerer i familien og hvordan vi skal gribe det an i forhold til børn og ærlighed.

Du kan læse mere om Jeanette her 

 

Ugens øvelse:

  • Teknik til at skelne mellem 1) det jeg har kontrol over og 2) det jeg ikke kan gøre noget ved.
  • Sansning og næring i hverdagen.

Ugens anbefaling:

Film: De Urørlige

 

Som noget nyt opfordrer vi til at du som lytter skriver ind.

Vi vil rigtig gerne høre forslag til emner vi skal tage op, eller spørgsmål som dagens psykologer skal tage op i programmet. Du må også rigtig gerne sende en lille hilsen med en sejr – noget du har overkommet eller er taknemmelig over. Vi vil rigtig gerne høre dine personlige beretninger og dele glæden.

Du er velkommen til at skrive det i en mail eller som en lydfil til cleoh@psykologerne.dk

 

Vil du følge med og se billeder fra optagelserne?

Husk at vi har en instagramside, hvor der løbende kommer billeder af dagens modeller, gæsten og tavlen! Den hedder @indsigt_med_cleoh.

På facebook kan du finde siderne

Psykologerne
og
Indsigt med Cleoh – Samtaler om psykologi / Podcast

der henholdsvis er spækkede med gode artikler og updates om afsnit.

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Cleoh Dharma Søndergaard
Cand.psych.aut., parterapeut, sexolog
Jeanette Nissen
Cand.psych. & Family Therapist

Relaterede events

Der er i øjeblikket ingen events relateret til Eksistentielle problemstillinger Familierådgivning Familieterapi Hjerneskade & Pårørende Krisehjælp Smerter Sorg & Krise

Flere afsnit i serien