fbpx

10: “Hvis bare jeg kunne hjælpe!” At være pårørende til en med alvorlig sygdom. Samtale med Jeanette Nissen.

I denne uge har jeg inviteret Jeannette Nissen i mit terapilokale til en samtale om det at være pårørende til en med alvorlig sygdom. Om krisereaktion, sorg og skammen, der ofte følger i kølvandet på alle de stærke følelser.

Cleoh Søndergaard har inviteret Jeannette, ikke kun fordi hun er psykolog og certificeret familieterapeut, men også fordi hun selv er pårørende. Hendes mand har nemlig kræft.

Livskriser og det at være pårørende til alvorlig sygdom:

Jeanette fortæller om hendes oplevelser med udredningsforløb, chok og coping i familien. Dette er derfor en meget personlig samtale, hvor vi får en unik rejse ind i, hvordan det er at sidde med foran lægen og hvordan hun har tacklet det i familien og med hendes børn.

Derudover får du som altid viden om psykologi og menneskets reaktionsmønstre og råd til mestring. Dette afsnit giver dig derfor viden og indsigt om livskriser, sorgreaktioner, hvordan man kommunikerer i familien og hvordan vi skal gribe det an i forhold til børn og ærlighed.

Du kan læse mere om Jeanette her 

Ugens anbefaling:

Film: De Urørlige

 

 

 

PODCAST:

INDSIGT med Cleoh

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling. Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling. I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer. INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Medvirkende

Jeanette Nissen
Cand.psych. & Family Therapist

Flere afsnit i serien

Relaterede blogindlæg

Hold fast i den psykedeliske oplevelse

11. oktober 2021

Psykolog Rebecca Russell

Hold fast i den psykedeliske oplevelse

10. september 2021

Psykolog Natasha Todorovic Juhl

Ledelse og ensomhed

4. september 2021

Psykolog Natasha Todorovic Juhl

Den modstand, der ikke slår dig ihjel – gør dig stærk.
Overvejer du, om dit barn skal til psykolog?

1. juni 2021

Psykolog Helle Ruff

Overvejer du, om dit barn skal til psykolog?