fbpx

Læs om sexologi og find professionelle sexologer

Sexologiske problematikker dækker meget bredt, men har alle at gøre med samliv og seksualitet. Herunder kan du læse mere om forskellige emner som vi kan hjælpe med; hvad enten det er manglende lyst,…

Læs om sexologi og find professionelle sexologer

Sexologiske problematikker dækker meget bredt, men har alle at gøre med samliv og seksualitet. Herunder kan du læse mere om forskellige emner som vi kan hjælpe med; hvad enten det er manglende lyst, udfordringer i parforholdet, eller skam.


Find sexolog

Behandling af seksuelle dysfunktioner og relationelle udfordringer

Sexologiske problematikker dækker meget bredt, men har alle at gøre med samliv og seksualitet. Herunder kan du læse mere om forskellige emner som vi kan hjælpe med; hvad enten det er manglende lyst, udfordringer i parforholdet, eller skam.

Hos os er du garanteret et fordomsfrit og normkritisk rum med stor viden og åbenhed omkring din problematik. Eksempelvis kan du gå og tumle med ’normale’ spørgsmål, som er svære at finde svar på på internettet, eller som du ikke kan tale med vennerne om. Det kan også være mere alvorlige seksuelle dysfunktioner, der kræver psykoterapi.

Sexologisk psykoterapi bygger både på råd og vejledning på den ene side og psykoterapi på den anden.

 

Vi har et sexpositivt værdisæt, der gør at du trygt kan søge hjælp hos os, uden at frygte for fordømmelse eller stigmatisering. Hvis dysfunktionelle mønstre eller blinde vinkler er centrale, vil du blive involveret i processen og mødt med empati og omsorg.

 

Parret: Kærlighedens psykologi, parterapi og sexologi

Når man har været sammen gennem flere år oplever mange, at lysten til sex og begæret efter hinanden falder. Det ses en udtalt forståelse for, at sex med tid, familie, gentagelser og låste rammer nedprioriteres eller forsvinder helt. Men sådan behøver det ikke at være! Med sexologisk parterapi kan I åbne en større forståelse for hinandens behov.

Sammen skaber vi et rum, hvor man åbent kan tale om fantasier, lyst og længsel, men også det svære; svigtet, mistilliden og utilfredsheden. For at bygge et seksuelt liv op igen, skal fundamentet bygges op og eventuelle konflikter i fortiden bearbejdes og renses. Fundamentet er det vi længtes efter fra forelskelsen: Intimitet, nærhed, romantiske stunder, tid sammen, deling af hemmeligheder og kærlighedserklæringer.

 

Det kærlige parforhold: Hvordan bevares lyst og passion – over tid, graviditet og børn.

Seksuelle udfordringer i et parforhold har betydning for tilfredsheden i parforholdet. Men problemer i parforholdet, stress eller hverdagen kan omvendt også have betydning for sexlivet i parforholdet. Som psykolog der arbejder med sexologiske problematikker, tror vi på at eksempelvis manglende lyst er et symptom.

Vi undersøger detaljer og det større billede i jeres hverdag og parforhold også, eksempelvis kommunikation, stress og dysfunktionelle mønstre. Ved at finde årsagerne åbner det op for bedre kommunikation, bevidsthed og ikke mindst behandling af symptomerne gennem årsagen. Vi er meget opmærksomme på mønstre og blinde vinkler, samtidig med at vi kan møde jer med et åbent sind.

 

Savn af nærhed, kommunikation og intimitet

Mange, især kvinder, udtrykker behov for nærhed og intimitet for at kunne åbne op for mere seksualitet og passion. Ved at starte i sexologisk parterapi får i redskaber til at kommunikere og skabe mere nærhed. Dette kan både være verbalt og non-verbalt. I lærer jeres individuelle kærlighedssprog at kende, så I sammen får et fælles sprog.

Dette kan også være i form af konflikt-nedtrappende kommunikation, ritualer og tegn, hvis jeres reaktioner og samtaler sidder fast. Mange mænd oplever ofte, at parforholdet taler hendes sprog; det verbale sprog der sætter fokus på følelser og behov.

Gennem terapien vil der også være plads til at undersøge hans sprog, hvad end det er mere analytisk, rationelt eller berørende. På denne måde vil begge føle sig set og hørt og forstået – også når det gælder de mest sårbare og blottede emner.

 

Forskelle i seksuelle behov og ønsker

Det kommer sjældent an på størrelse eller gørelse. Det kommer an på balance: Passer vi sammen, også fysisk? Vil vi det samme? Har vi lige meget lyst? Kan vi opfylde hinandens ønsker, fantasier og behov? Hvis der er ubalance er det ofte her, der kan opstå udfordringer.

Vi vil i terapien arbejde med teknikker til at opnå mere accept af dig selv og din partner. Det kan være I tumler med ulige lyst; hvor den ene har mere lyst end den anden. Her vil det løbende være en balancegang i det terapeutiske rum, mellem at acceptere og at være ikke-dømmende på den ene side, og søge efter udvikling og ændring på den anden side.

Dette vil sige at I vil kunne åbne op for at tale om det der er svært og skabe mere forståelse for den andens perspektiv, men også få konkrete øvelser med hjem. Øvelser der er tilpasset jeres problematik og behov. Det kan eksempelvis være intimitetsøvelser, strukturering af hverdagen, kærlig kommunikation eller seksualvejledning.

 

Sexlyst, passion og kreativitet

Nedsat lyst og lystforstyrrelser

Nedsat lyst er den mest almindelige sexologiske klage blandt især kvinder. Mange oplever at deres lyst over tid forsvinder eller ’glemmes’. Det kan der være mange årsager til, hvilket vi undersøger sammen ved samtaler.

Ofte kan det også handle om aldersmæssige og hormonelle årsager. Man bør ofte skelne mellem den psykologiske appetit/lyst til sex og den fysiske arousal eller ophidselse, samt om det er pludseligt opstået eller altid har været, samt om det er generelt eller rettet mod partneren. Nogle oplever lyst uden ophidselse, andre ophidselse uden lyst. Begge situationer kan være dybt smertelige, pinlige og skaber ofte misforståelser i samtaler med partner.

Mange faktorer spiller ind og vi vil i terapien derfor undersøge din hverdag, parforhold og også spørge ind til fysisk helbred, da medicin og somatiske lidelser også har betydning for lyst.

 

Seksualitet og lyst er flydende og udvikler sig gennem hele livet; det kan komme igen med den rette hjælp og vejledning

 

 

Få hjælp med Sexolog i København

Professionelle autoriserede psykologer!

Islands Brygge (Kigkurren 8G)

Sølve Storm Falkenberg

Cand.psych.

Det er dine livssyn og værdier, erfaringer, håb og drømme, der styrer hvad der er vigtigt at fokusere på i vores samtaler. Sammen arbejder vi på at få skabt ro og nye indsigter, så du kan leve dit bedste liv og blomstre op. Læs mere

Alkoholbehandling Angst Depression Eksistentielle problemstillinger Familierådgivning Familieterapi LGBTQAI+ Mentalt Helbred Online terapi Parterapi Psykisk vold Særlig sårbar Seksuelle overgreb Selvværd Sexologi Sorg & Krise Søvn Stress Traumer Vold

MandagTirsdag DagtiderAkuttider DanskEngelsk

Telefon: 93866601
Mail: soelve@psykologerne.dk
Indre By (Rømersgade 3)
Lukket for tilgang af nye klienter

Michelle Miller

Cand.psych.

Jeg har haft privat praksis siden 2010 og brænder for det tillidsfulde, terapeutiske rum. Jeg er uddannet psykolog fra Københavns Universitet og sexolog fra Sexologiskolen. Udover individuel og parterapi, afholder jeg kvindekurser med fokus på sex og nydelse, samt holder foredrag. Læs mere

Telefon: 61 27 21 83
Mail: michelle@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder