Psykolog Sølve Storm Falkenberg

Cand.psych.

Sølve Storm Falkenberg

Cand.psych.

Telefon: 93866601
Mail: soelve@psykologerne.dk

Når du starter

De første par gange vi mødes, vil jeg spørge ind til dit liv, netværk, tidligere hjælp du måske har fået, hvad der har virket og ikke virket, og andre ting der måtte komme frem. Vi undersøger problemet og dets omfang, hvor og hvornår det opstår, og hvad det forstyrrer dig i at gøre, som er vigtigt for dig. Derfra finder vi nogle veje vi kan gå ned af for at løse det. Her vil jeg udfordre nogle af dine tanker om dig selv eller din omverden, der måske gør at du er fastlåst i at komme videre. Min tilgang er, at forskellige mennesker har vidt forskellige ting, der gør dem glade for livet. Derfor er det vigtigt for mig, at være fordomsfri. Jeg har ingen interesse i at være moraliserende, da det er dit liv, din krop, drømme og dine lyster som vi skal være tro mod i samtalerne. Min pligt er at hjælpe dig så godt jeg kan, til at se din indre styrke og vokse i at stå stærkt i dig selv.

Lidt om mig

Mit eget liv har været turbulent, med flere problemstillinger. Derfor har jeg nogle livserfaringer, ud over min psykologiske faglighed, som jeg gerne deler ud af når det passer ind. Det betyder at jeg er meget fordomsfri, og forstår at livet kan presse en derud, hvor man mister sig selv og evnen til at navigere efter sit indre kompas. Min oplevelse er, at når jeg til tider deler at jeg kan genkende nogle af de ting som mine klienter oplever, så skabes der et rart og tillidsfuldt rum. Jeg er ikke længere kun en fremmed anden med en titel. Vi mødes også som mennesker, der kan genkende os selv i hinanden.

Jeg arbejder blandt andet med:

Nogle af de særlige ting jeg arbejder med er følgende områder

(klik de ovenstående links eller scroll ned for uddybende info).

Mine metoder

Jeg arbejder ud fra en normkritisk, systemisk og narrativ tilgang, hvor klienten er eksperten i sit eget liv. Jeg tilbyder psyko-edukation om tilknytningsforstyrrelser, samt traume- og krisereaktioner, og de langvarige personlighedsforandrende effekter man kan få, ved at have haft voldelige eller psykisk syge forældre eller partnere, opleve vold, mobning og overgreb. Desuden er jeg vant til at arbejde med personer der har oplevet gråzoner for seksuelle overgreb, stalking, krænkelser og voldtægter. Jeg arbejder med tabuer og skamfulde følelser der kan være forbundet med dette. Derudover arbejder jeg ud fra mindfulness og et fokus på kroppens, tankernes, følelsernes og adfærdens samspil. Jeg tilbyder åndedrætsøvelser og små meditationer man kan bruge til afspænding af nervesystemet, eller for at få renset lidt ud i følelserne. Her kommer mine erfaringer som tidligere Yoga instruktør i spil, alt efter ønske og behov.

Mit øvrige arbejde og faglighed

Gennem Koordinationen for Kønsforskning under Københavns Universitet, har jeg opnået et Gender Certificate+. Det betyder, at jeg er akademisk kvalificeret til at forske, undervise og skrive om emner, der knytter sig til diversitet, køn, krop, og seksualitet. Især undervisning, at skrive artikler og lave oplæg har jeg brugt en del tid på. Lige fra paneldebatter under Priden, undervisning og oplæg på højskoler, gymnasier, i podcasts og meget mere. Ved siden af min terapeutiske praksis, er jeg også iværksætter med passion for diversitet, og har gang i nogle spændende projekter og samarbejder, som jeg glæder mig til at løfte sløret for. Man kan også finde mig i De Unges Hus, under Københavns Kommune. Her arbejder jeg med unge LGBTQAI+-personer, med blandede udfordringer. Jeg er i færd med at efteruddanne mig som familie-terapeut/relevante voksne til unge-rådgiver. Drømmen er derefter at blive sexolog, med et særligt blik for diversitet og ikke-normative tilgange. Indtil det sker, arbejder jeg sammen med en dygtig supervisor, der er sexolog og psykolog, og ekspert i BDSM og polyamourøse forhold.

Gruppeforløb

Det er muligt at starte i en lille intim gruppe for de fleste problemstillinger. Det kan være en særlig styrkende måde at arbejde med problemer på, da man kan møde andre der sidder i samme situation. Om du er sexarbejder, LGBT+ person, er blevet udsat for vold i en eller flere former, har problemer med familien eller andet, så skriv gerne til mig og vi kan oprette et forløb med ligesindede snarest muligt.

Svære familie- og forældrerelationer

Oplever du tristhed og sorg på fødselsdage og til jul? Kan det være svært at se på andre være venner med sine forældre, og tilsyneladende hygger sig med dem? Bliver du vred og kan mangle empati for andres problemer, fordi du ikke kan se at det skulle være noget særligt, sammenlignet med hvad du har eller stadig kæmper med? Er du måske kronisk trist? Eller har du lange perioder hvor du ikke kan føle følelser? Har du problemer med vrede eller humørsvingninger? Det kan være svært at håndtere den psykologiske arv fra ens forældre, der måske ikke altid – eller nogensinde – har været så gode til at give kærlighed, tryghed og omsorg, af deres egne særlige grunde. Måske har I en tung familie historie sammen, og er fastlåste. Måske har du svært ved at sætte grænser, og kan blive vred, ulykkelig og håbløs. Det er også muligt, at du ikke har en relation til en eller begge forældre længere, eller at de er døde, men at de alligevel fortsat spøger i dit liv og du ikke kan komme videre. Jeg har en værktøjskasse klar, til at navigere i den svære dans som forældre-voksent barn relationer kan være. Samt hvordan du kan få støtte til at håndtere andre relationer, tanker og følelser, der kan komme i kølvandet på din problemstilling.

Parterapi

At elske nogen handler ikke bare om hvad man selv føler, og har behov for. Det handler om at den anden træder frem for én, i sin lysende, tiltrækkende forskellighed fra en selv. Kærlighed er, at vi kan møde hinanden i ømhed og rummelighed, med respekt for hinandens forskellige ønsker og måder. Over tid kan man blive presset af livet, og den forskellighed man måske blev forelsket i, og det fælles man skaber, kan mudre sammen. Vi kan blive frustrerede over, at vi ikke tænker ens, eller handler ens. Vores behov for stabilitet og tryghed kan gøre, at vi ikke har rummelighed til at forstå den andens måder, og tingene skal pludselig ske på vores egne præmisser. Det, og meget mere, kan slide på intimiteten. Manglende intimitet og nærvær, går ud over sexlivet og kærlighedens rum over tid. Jeg kan hjælpe jer med at se tingene udefra, og skabe nye indsigter. Samt at dyrke balancen mellem at være i en tosomhed, og at være stærk i at være individuel. Samt at øve jer i at sætte en ‘oversætter’ på, når kommunikationen går galt. Parterapi tilbydes også til polycules, regnbuefamilier, relations-anarkister og andre der ønsker at blive klogere på hinanden, og komme tilbage til at se hinanden gennem kærlighedens lys. Mere om parterapi

Kvinders empowerment

Lever du et liv, hvor du tænker meget over hvad andre mener om dig? Er du bange for at blive gammel? Tænker du meget over hvordan du ser ud? Eller hvordan du skal præstere – også i relationer til venner, familie og partner? Føler du at det er svært at mærke dig selv, dine lyster og din krop? Har du til tider sex på måder du ikke helt synes om – eller ved om du synes om? Får du ikke orgasme under sex, og det er ikke noget du tør eller kan italesætte? Oplever du selvhad, selvkritik og måske indre tomhed til tider? Fikserer du over dine fejl og føler du aldrig at du er god nok? Er du en pleaser? Så er du ikke alene! Jeg arbejder ud fra en faglig forståelse, som blandt andet den australske sociolog og ekspert i kvinders sundhed og trivsel, Helen O’ Grady, fortæller er en plage for mange kvinder. Om hvordan kvinder er under et særligt pres, for at være perfekte, smukke, slanke, pleasende, behagelige og søde hele tiden ved andre. Ofte på en overset og usynlig måde i vores samfund. Til en grad hvor vi forventer at kvinder til tider er selvudslettende og selvopofrende. Det er vigtigt for kvinder at få en stærk forbindelse til sig selv, som en grundlæggende faktor for deres generelle psykiske og fysiske sundhed. Det kan jeg hjælpe dig med.

LGBTQAI+

Jeg er specialiseret i viden om køn, krop og seksualitet, samt diversitet. Min egen status som nonbinær transperson og panseksuel gør, at jeg forstår og kender til en lang række af de udfordringer der kan være ved at være en minoritet. Desuden er jeg opmærksom på samspillet mellem andre diagnoser, sociale-og familiemæssige forhold, minoritetsstress og reaktioner forbundet med evt. social eller biologisk transition, kønsubehag/kønsdysfori og samfundsmæssige/systemets belastende faktorer i øvrigt. Jeg hjælper dig gerne med at navigere i systemet, og har blandt andet erfaring som bisidder for unge transkønnede i psykiatrien, samt ift. adgang til CKI. Desuden kan jeg hjælpe med at finde sociale fællesskaber, og tager gerne snakke med familiemedlemmer. Jeg organiserer gerne aftener til forældre, og meget mere.

Vold, overgreb og voldtægt

Hvis du har oplevet vold i en eller flere former, eller voldtægt, er det en god idé at få snakket med nogen og få noget behandling. Jeg har før kørt gruppeforløb for personer der har oplevet vold, voldtægt og overgreb på flere måder. Hvis du er i tvivl om hvad der egentlig er vold, og hvor dine grænser går, så er det ligeledes velkomment her, at vi kan finde ud af det sammen. Det gælder både hvis dine oplevelser ligger bagud i tiden, så vel som det er nyt. Jeg hjælper dig også med problemstillinger vedrørende familie, venner, politi og meget mere, der måtte have relevans for din problemstilling. Jeg arbejder ud fra en tilgang om, at vold og seksuel vold er et emne der behandles for ringe i vores system, og som der siges mange grimme ting om i offentligheden, der bidrager til yderligere skam og isolation. Alt dette ser jeg som belastende faktorer for din heling, og jeg tilbyder et safe space for dig at slappe af i og blive mødt værdigt.

Alkohol, stoffer og chemsex

Er du utilfreds med omfanget af dit forbrug eller måden du bruger alkohol eller stoffer på? Har du brug for at blive klogere på, hvad det er der gør at du har svært ved at styre det på en tilfredsstillende måde? – eller måske har du haft en betydningsfuld eller uhyggelig oplevelse med psykedelika, som du har brug for at vende? Er du måske blevet afhængig af chemsex, og søger støtte til dette? I mine samtaler er jeg ikke optaget af at det er forkert at bruge forskellige rusmidler. Det jeg er interesseret i er, at du har et forhold til rusmidler, som du selv er tilfreds med. Jeg har en fordomsfri tilgang, der respekterer hvad dine ønsker og behov er.

Sexpositivisme, BDSM/kinkvenlig praksis og polyamourøse forhold

I min praksis er der højt til loftet, og jeg arbejder ud fra viden om polyamouri og har en generel sexpositiv og kinkvenlig tilgang. Skriv til mig hvad det drejer sig om, og jeg kan bedømme om jeg er tilstrækkelig i min viden på området eller evt. kan henvise videre. Jeg har en dygtig supervisor der er specialist og underviser i området, og min tilgang er at du er eksperten i dit liv, og jeg anser sex som et vigtigt emne at kunne tage med i psykologiske samtaler. Sexarbejde, sugardating, onlyfans og gråzoner. Sexarbejde i forskellige former er ofte noget som der diskuteres i samfundet, af mennesker der sjældent førhen har, eller aktivt nu arbejder som sexarbejdere selv. Jeg vil aldrig gå ud fra en bagvedliggende moraliserende filosofi, om hvorvidt det er rigtigt eller forkert. Jeg ser ikke sexarbejdere som ofre, amoralske eller på anden måde nogen der bør ‘reddes’. I stedet tilbydes et rum til at støtte hele dig, og jeg forstår dine særlige udfordringer. Jeg vil være støttende og lyttende omkring de ting som du af forskellige grunde ikke kan dele med mennesker omkring dig. Det vigtige for mig er, at du kan få redskaber til at overkomme de problemstillinger der til tider kan komme i kølvandet på sexarbejde. Eksempelvis ensomhed, stigmatisering, misbrug, pengeproblemer, et presset forhold til egen krop, og så videre. Mit fokus er at vi kan skelne mellem bagvedliggende, overlappende og andre problemer, der slet ikke er relateret til sexarbejde nødvendigvis.

Islands Brygge (Kigkurren 8G)

Sølve Storm Falkenberg

Cand.psych.

Det er dine livssyn og værdier, erfaringer, håb og drømme, der styrer hvad der er vigtigt at fokusere på i vores samtaler. Sammen arbejder vi på at få skabt ro og nye indsigter, så du kan leve dit bedste liv og blomstre op. Læs mere

DanskEngelsk

Telefon: 93866601
Mail: soelve@psykologerne.dk

Events med Sølve Storm Falkenberg

Seneste blogindlæg fra Sølve Storm Falkenberg

Se flere blogindlæg

Seneste podcasts med Sølve Storm Falkenberg


Se flere podcasts

Nyheder fra Sølve Storm Falkenberg

Kontakt Sølve Storm Falkenberg

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Se ledige tider og book her en konsultation hos psykolog Sølve Storm Falkenberg her og gennemfør booking.

Du kan booke en tid til psykologhjælp hos psykolog Sølve Storm Falkenberg i kalenderen herunder. Klik på en dato der passer dig, og se hvilke ledige tider der er at vælge imellem, klik derefter på tiden og gennemfør booking. Der er ingen betaling ved tidsbestilling!