ADHD og ADD

Psykologhjælp til børn, voksne og pårørende efter ADHD/ADD-diagnose.

Hvad er ADHD og ADD?

ADHD er en opmærksomhedsforstyrrelse, der gør det vanskeligt at koncentrere sig og holde opmærksomheden. Du kan have svært ved at strukturere og færdiggøre aktiviteter og at huske aftaler, og din hverdag kan opleves som kaotisk.

H’et i ADHD står for hyperaktivitet. Personer med ADHD er impulsive og kan opleve uro i kroppen og have behov for at bevæge sig meget. Diagnosen ADD bruges om ”den stille ADHD” da personen med ADD ikke oplever hyperaktivitet, eller oplever det i mindre grad end en person med ADHD.

 

Når du eller dit barn har fået en diagnosen ADHD eller ADD

Reaktionerne på at have fået stillet diagnosen kan være mange. Måske giver det afklaring og en ny forståelse af de problemer der har fyldt i dit liv. Omvendt kan det også være forbundet med sorg over alle de ting du er gået igennem uden at forstå hvorfor, og uden at du fik den hjælp du havde brug for. Og diagnosen kan give nye bekymringer. Hvad betyder den egentlig? Kan jeg lære at håndtere mine opmærksomhedsvanskeligheder? Kan de vanskeligheder, jeg oplever på mit job eller i mit familieliv, afhjælpes?

Som forælder kan du have bekymringer om dit barns fremtidige liv. Opmærksomhedsvanskelighederne kan spænde ben for dit barn i skolen, og familielivet kan være præget af konflikter.

 

Hvad du kan gøre

Lær om ADHD/ADD-diagnosen, og hvordan man kan kompensere for de vanskeligheder som den indebærer. Ved at lære diagnosen at kende og undersøge hvad den betyder for dig, danner du et bedre grundlag for at skabe en god hverdag.

Hav fokus på at passe på dit selvværd og din selvtillid. Ofte kan der være oplevelser der har givet begge dele et knæk, og det kan være nødvendigt at arbejde aktivt for at styrke selvværdet og selvtilliden.

Som forælder kan man nogle gange opleve at familielivet er præget af konflikter. Søg eventuelt hjælp til at håndtere konflikterne, fx hos kommunale tilbud eller hos en familiebehandler. Sørg også for at passe på dig selv som forælder selvom det kan være svært at prioritere sig selv. Du passer bedst på dit barn hvis du også passer på dig selv.

 

Hvordan kan en psykolog hjælpe dig?

Hos Psykologerne kan du finde psykologer der er specialiserede i at hjælpe børn, voksne og deres pårørende videre efter de har fået en ADHD/ADD-diagnose.

For dig som lever med de udfordringer som ADHD/ADD’en kan give, kan psykologsamtaler bruges til at finde frem til værktøjer til at håndtere opmærksomhedsvanskelighederne så du kan skabe det liv du ønsker. Samtalerne kan også bruges til at afhjælpe følgevirkninger af ADHD/ADD som fx lavt selvværd eller konfliktfyldte relationer. Det vil være meget forskelligt fra person til person hvilke behandlingsbehov man har, og psykologen vil tilpasse behandlingen efter hvad lige præcist du har behov for.

For dig som pårørende kan psykologsamtaler bruges til at få et frirum til at tale om de udfordringer som du oplever, og til at finde strategier til at håndtere de svære følelser og skabe bedre trivsel i dit liv. Har du behov for at lære mere om hvad ADHD/ADD er, kan en psykolog også hjælpe med det.

Kommende events

Der er ingen relaterede events

Relaterede podcasts

Der er i øjeblikket ingen podcasts relateret til ADHD

Relaterede nyheder

Der er i øjeblikket ingen nyheder relateret til ADHD

Få hjælp med ADHD og ADD

Professionelle autoriserede psykologer!

Vesterbro (Axeltorv 6)

Helle Ruff

Cand.psych.aut., ph.d.

Jeg tilbyder individuel terapi samt hjælp til forældre og børn. Jeg kan hjælpe dig med at finde redskaber til at håndtere dine problemer, så du opnår større overskud og trivsel i dit liv.

MandagOnsdagFredag
Dagtider
Telefon: 93832018
Mail: helle@psykologerne.dk
Vesterbro (Axeltorv 6)

Camilla Søeberg Hale

Cand.psych.aut.

Når livet udfordrer og det bliver vanskeligt at finde vej, så kan det være en god idé at søge professionel hjælp. Hos mig vil man opleve at blive mødt i en afslappet og tryg atmosfære. Jeg hjælper bør.. læs mere

TorsdagFredag
DagtiderAftentiderAkuttider
Telefon: 27146800
Mail: camillasoeberghale@psykologerne.dk

Du kan også læse om disse områder