Før du går i gang
Det handler ikke om kvantitet men kvalitet. Så før du går i gang med at producere blogindlæg i stride strømme, er det vigtigt, at du gør dig klart, hvad det er, du vil med indlægget. Spørg dig selv om følgende:
- Hvem er blogindlæggets målgruppe? Hvem skriver jeg til? Find gerne en nichegruppe. De er nemmere at ramme og vil være mere tilbøjelige til at søge information, idet de ikke kan spejle sig i naboen.
Eks. Kvinder med PMS
- Hvad er hovedbudskabet i blogindlægget. Hvad skal være det bærende emne i blogindlægget?
Eks. Du er ikke alene i at slås med PMS
- Hvad skal læseren tage med sig, når de har læst indlægget?
Eks. 5 råd der gør det nemmere at leve med PMS
Opbygning af blogindlæg
Jeg plejer i videst muligt omfang at opbygge blogindlæg efter AIDA modellen. Den er tussegammel, men jeg synes stadigvæk den holder.
Attention
Det er vigtigt, at du skaber opmærksomhed omkring dit blogindlæg.
- Vi spiser med øjnene, så find et godt billede, der siger noget om indholdet og som fanger læserens interesse.
- Giv dit blogindlæg en overskrift, der får læseren til at stoppe op. Gerne lidt provokerende
Eks. Stress – så tag dig dog sammen!
- Lav en kort relevant introtekst, der fortæller hvad blogindlægget handler om. Stil evt. et spørgsmål som din målgruppe ønsker svar på og stil i udsigt, at de får svaret, hvis de læser blogindlægget.
Eks. ….. Det kan da ikke gå andet end galt – eller kan det?
Interest
Fortæl en historie/anekdote/observation som målgruppen kan spejle sig i. Gør den personlig og levende. Din målgruppe vil være interesseret i indhold, der spejler deres problemstilling.
Tag gerne udgangspunkt i egne erfaringer. Det vil give læseren mulighed for at spejle sig i din historie og dig. De vil sidde tilbage med den opfattelse, at du forstår dem og deres situation, fordi du selv har været der. Det vil gavne dig og din troværdighed, når de skal vælge psykolog. Husk hele tiden at overveje, hvordan du fremstiller dig selv i din historie. Pas på ikke at fremstille dig som en generel sårbar og ustabil person, hvor der kan være tvivl om, hvorvidt du er i stand til at rådgive andre. Lejlighedsvis sårbarhed kan være godt, idet det viser, at du er et menneske, og vi oplever jo alle sammen at være sårbare i specifikke tidspunkter i vores liv. Så skriv ikke om en situation, du er i men om en situation du har været i. Det vil styrke dig, at du har befundet dig i en sårbar position og er kommet styrket ud på den anden side.
Eks. Beskrivelse af din personlige oplevelse omkring din skilsmisse.
Desire
De fleste vil søge efter løsninger, eller forsøge at opnå en eller anden grad af forståelse, hvis de har et problem. Giv læseren en løsning, håb og/eller viden der kan lette deres situation – gerne i form at f.eks. 5 gode råd, der på det personlige plan hjalp dig videre. Suppler eventuelt dine personlige erfaringer med dine erfaringer med det, der har hjulpet andre i en lign. situation.
Understøt dine råd med teori på området.
Action
Lad aldrig din læser stå tilbage i en blindgyde. Led læseren videre til relateret materiale. Det kan enten være i forhold til, at de kan få mere information om emnet, om dine arbejdsmetoder eller direkte booke en samtale, onlineforløb, test eller andet.
Feks. Læs mere om hvordan jeg arbejder med stress link…
Klik her for at booke en samtale link…
Gå til selvtest for og tag temperaturen på dit parforhold link…